Počet lidí, kteří ovládají účet přes mobil, prudce roste

pk | rubrika: Aktuality | 16. 5. 2019 | 1 komentář

Počet aktivních uživatelů mobilního bankovnictví ČSOB meziročně vzrostl o 24 procent na 308 tisíc. Klienti v lednu až březnu zadali přes mobil 2,8 milionu transakcí, což je dokonce o 33 procent víc než ve stejném období loňského roku. Vyplývá to z dnes zveřejněných hospodářských výsledků banky za letošní první čtvrtletí.

Prostřednictvím internetového bankovnictví ovládá účet v ČSOB 1,05 milionu aktivních uživatelů. Jejich počet už skoro neroste – za rok stoupl o jedno procento. Počet transakcí v internetovém bankovnictví dokonce meziročně klesl o tři procenta na 11,2 milionu. ČSOB ale upozornila, že letos už do započtených transakcí nepočítá trvalé příkazy.

Jako aktivní uživatele počítá banka klienty, kteří internetové nebo mobilní bankovnictví použili aspoň jednou za poslední tři měsíce.

Prudký růst hlásí i ostatní z trojice největších bank. Aplikaci Komerční banky využívalo ke konci března 655 tisíc lidí – o 38 procent víc než před rokem. Objem transakcí zadaných prostřednictvím mobilního bankovnictví během prvních třech měsíců roku dosáhl 15,6 miliardy korun, což je meziročně o 82 procent více. Pro srovnání: Klientů internetového bankovnictví má nyní KB zhruba 1,39 milionu.

„Máme větší počet klientů mobilního bankovnictví a větší objem plateb prostřednictvím mobilního bankovnictví než kterákoliv jiná česká banka,“ zdůraznil šéf Komerční banky Jan Juchelka při prezentaci čtvrtletních výsledků.

Česká spořitelna hlásila ke konci čtvrtletí 1,53 milionu uživatelů digitálního bankovnictví obecně, z toho přes 559 tisíc uživatelů mobilního bankovnictví. Pro srovnání: Ještě na konci roku 2016 registrovala v digitálním bankovnictví 1,36 milionu klientů, z toho jenom 190,5 tisíce v mobilním.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

A tohle už jste četli?

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

16. 7. 2024 | Petr Kučera

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

Československá obchodní banka (ČSOB) přichází s novým věrnostním programem. Za využívání produktů této finanční skupiny – později snad i externích partnerů – začnou klienti dostávat... celý článek

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

1. 7. 2024 | Petr Kučera

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

Nechtěnou službu mnohdy neúmyslně využije i jinak dobře informovaný spotřebitel. Obrana proti ní přitom může být stejně jednoduchá jako nastavení limitů na kartě. Proč některé banky... celý článek

Opravdu chcete platit víc? Spořitelna radí, jak si zvýšit finanční zdraví

20. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Opravdu chcete platit víc? Spořitelna radí, jak si zvýšit finanční zdraví

Česká spořitelna spustila v mobilní aplikaci George personalizované tipy s cílem zvýšit finanční zdraví uživatelů. Mají jim pomoct s tvorbou krátkodobé a dlouhodobé finanční rezervy,... celý článek

Česká spořitelna vylepšila George pro děti. Podívejte se

4. 6. 2024 | Petr Kučera

Česká spořitelna vylepšila George pro děti. Podívejte se

Mobilní bankovnictví George pro klienty, kterým ještě nebylo 15 let, má nový vzhled. Brzy se rozšíří o spořicí obálky, termínovaný vklad, účet pro investice nebo cizoměnový účet.

Air Bank spouští přímé nákupy akcií v aplikaci, nabízí i ETF

3. 6. 2024 | Kateřina Hovorková, Petr Kučera | 1 komentář

Air Bank spouští přímé nákupy akcií v aplikaci, nabízí i ETF

Klienti Air Bank můžou nově přímo nakupovat akcie předních amerických společností. Banka láká například na Teslu, Apple, Visu, Coca-Colu, McDonald’s nebo KFC. Službu nazvanou Investice... celý článek

Partners Financial Services