Fio banka vylepšila aplikaci. Chystá i Garmin a Fitbit Pay

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 16. 6. 2020
Fio banka vylepšila aplikaci. Chystá i Garmin a Fitbit Pay

Zdroj: Fio

Klienti Fio banky si nově mohou nechat posílat oznámení o pohybech na účtu nebo jeho stavu přímo do Smartbankingu pomocí takzvaných push notifikací. Novinka je k dispozici v mobilní aplikaci pro iOS i pro Android. 

Zájemce si může vybrat z několika typů oznámení: pro pohyby na účtech (příchozí, odchozí platby), neprovedené příkazy k úhradě, transakce kartou, překročení určitého limitu zůstatku na účtu nebo naopak jeho podčerpání.

„Oznámení si klient nastaví přímo v aplikaci podle toho, jak potřebuje. Pro různé typy oznámení si může vybrat, zda ho chce dostat push notifikací, SMS zprávou nebo e-mailem. Zasílání push notifikací je samozřejmě zdarma,“ upřesňuje Ján Franek, mluvčí Fio banky.

„Využít push notifikace plánujeme i pro další akce jako třeba potvrzování přihlášení do internetbankingu nebo autorizaci transakcí zadaných právě v internetovém bankovnictví,“ dodává Franek. Aplikace zatím tyto funkce neobsahuje, podle banky by měly přibýt ještě letos.

Nová verze smartbankingu mimo jiné umožňuje nastavit si službu 3D Secure přímo v aplikaci (pro iOS) a umožňuje rozšířené vyhledávání, editace poznámky platby či vylepšené načítání QR kódu u Androidu.

Fio banka by brzo mohla spustit platby chytrými hodinkami Garmin Pay a Fitbit Pay. Zveřejnila už pro ně obchodní podmínky. Mobilní platby Google Pay a Apple Pay už nabídla dříve. Letos také plánuje rozšířit produkty o spotřebitelské půjčky.

Ještě letos by klienti měli dostat možnost přes přímé bankovnictví zakázat možnost využití služby DCC, která v cizině při platbě kartou představuje past. Jako první nedávno umožila takové nastavení mBank.

Fio také chystá možnost zablokovat platby kartou u konkrétního obchodníka. Tato služba míří na různé předplacené služby, často jde o seznamky, kde na začátku dáte svolení k automatickým měsíčním platbám, ale ty jdou později obtížně vypnout.

V přípravě je i další ochrana proti zneužití karty – blokace konkrétní země nebo kontinentu. Podle Franeka se stává, že v zahraničním bankomatu zloději oskenují data z karty a s nimi následně peníze z účtu vyberou často v jižní Americe. Když tam klienti banky vůbec nejezdí, budou si ji moci pro platby zablokovat.

Narozeniny!

Zdroj: Shutterstock

Začalo to v roce 1993 jako studentský plán na zbohatnutí, dnes je Fio jednou z největších bank v Česku. Na cestě k tomu bylo třeba překonat několik krizí a třeba i závislost na velkém konkurentovi.

Od nápadu „matfyzáků“ k páté největší bance. Projděte si příběh Fio banky

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+15
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

1. 7. 2024 | Petr Kučera

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

Nechtěnou službu mnohdy neúmyslně využije i jinak dobře informovaný spotřebitel. Obrana proti ní přitom může být stejně jednoduchá jako nastavení limitů na kartě. Proč některé banky... celý článek

Opravdu chcete platit víc? Spořitelna radí, jak si zvýšit finanční zdraví

20. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Opravdu chcete platit víc? Spořitelna radí, jak si zvýšit finanční zdraví

Česká spořitelna spustila v mobilní aplikaci George personalizované tipy s cílem zvýšit finanční zdraví uživatelů. Mají jim pomoct s tvorbou krátkodobé a dlouhodobé finanční rezervy,... celý článek

Česká spořitelna vylepšila George pro děti. Podívejte se

4. 6. 2024 | Petr Kučera

Česká spořitelna vylepšila George pro děti. Podívejte se

Mobilní bankovnictví George pro klienty, kterým ještě nebylo 15 let, má nový vzhled. Brzy se rozšíří o spořicí obálky, termínovaný vklad, účet pro investice nebo cizoměnový účet.

Air Bank spouští přímé nákupy akcií v aplikaci, nabízí i ETF

3. 6. 2024 | Kateřina Hovorková, Petr Kučera | 1 komentář

Air Bank spouští přímé nákupy akcií v aplikaci, nabízí i ETF

Klienti Air Bank můžou nově přímo nakupovat akcie předních amerických společností. Banka láká například na Teslu, Apple, Visu, Coca-Colu, McDonald’s nebo KFC. Službu nazvanou Investice... celý článek

„Tady to máš zpátky, lakoto.“ Zprávy pro příjemce baví klienty i bankéře

10. 5. 2024 | Kateřina Hovorková

„Tady to máš zpátky, lakoto.“ Zprávy pro příjemce baví klienty i bankéře

Popisné, oficiální, vtipné, ale i nemravné a urážlivé. Češi si zprávy pro příjemce při odesílání plateb oblíbili, potvrzují banky. Někdy ale může mít taková osobní zpráva v internetovém... celý článek

Partners Financial Services