Klienti ČSOB dostanou digitální asistentku Kate

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 19. 6. 2020 | 6 komentářů
Klienti ČSOB dostanou digitální asistentku Kate
Novinku představila Michaela Lhotková, která má v ČSOB na starosti inovace.
Zdroj: ČSOB

ČSOB dnes představila „osobní plně digitální asistentku“ Kate. Klientům bude k dispozici až od listopadu, a to v mobilní aplikaci DoKapsy. 

Novinku založenou na umělé inteligenci vyvíjí mateřská finanční skupina KBC. Vedle domovského trhu v Belgii ji vyzkouší právě v Česku. 

Skupina KBC spustí projekt v listopadu zatím záměrně s omezeným počtem možností. „Kate se tak bude moci rychle učit a obratem se aktualizovat a dále rozvíjet,“ říká Michaela Lhotková, výkonná ředitelka ČSOB pro platební řešení a inovace. Klientům, kteří si to budou přát, slibuje jednoduché používání služeb a úsporu času i peněz.

„Pomocí hlasového ovládání dokáže už letos zajistit třeba cestovní pojištění, pojištění domácích zvířat, vyřešit ztrátu nebo krádež kreditní či debetní karty nebo porovnat ceny poskytovatelů energií. V příštím roce pak pokročí k řešení dalších situací v mobilních aplikacích Smartbanking a CEB Mobil, včetně hlasového ovládání placení,“ upřesňuje Lhotková.

Aplikace DoKapsy pro operační systémy Android a Apple iOS nahradila v dubnu dřívější aplikaci NaNákupy, kterou ČSOB k letošnímu 31. březnu ukončila. Do nové aplikace si klienti mohou nahrát různé věrnostní kartičky, u poklady pak stačí ukázat čárový kód na displeji. Součástí jsou také slevy z programu Svět odměn. Sledovat lze i zůstatek i historii plateb, měnit limit nebo povolat či zakazovat platby na internetu. Aplikací ale nelze přímo platit – to probíhá prostřednictvím služeb Google Pay, Apple Pay nebo Garmin Pay.

„DoKapsy bude sloužit jako platforma primárně pro použití nebankovních služeb, které pomáhají našim klientům v každodenním životě. Jednou z funkcí bude parkování v řadě měst po celé ČR. Již nyní pracujeme na přidávání dalšího obsahu v oblasti mobility a nakupování. V příštím roce bude zpřístupněna i pro neklienty,“ dodává Lhotková.


A tohle už jste četli?

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+7
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 6 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

20. 6. 2020 8:49, Škodolibka domácí

Nic, ale pomůže jí to získat další informace o chování daného klienta, takže mu pak bude moci lépe předkládat personifikované nabídky dalších služeb v rámci skupiny ČSOB.

Zobrazit celé vlákno

+4
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

22. 6. 2020 10:12, Škodolibka domácí

Však ona se ta poptávka s nabídkou jednou střetne...až budete nucen ustoupit ze svých představ o ceně a podobě poptávané služby, protože to skutečně budete potřebovat a protože zjistíte, že ani jinde to není výhodnější. Anebo pokud je, tak vám to nebude stát za to zařizování jinde :-)

Zobrazit celé vlákno

-1
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (6 komentářů) příspěvků.

A tohle už jste četli?

Spořitelna spouští digitální trezor. Ochrání doklady i fotky

29. 7. 2024 | Petr Kučera

Spořitelna spouští digitální trezor. Ochrání doklady i fotky

Česká spořitelna spouští v ostrém provozu digitální bezpečnostní schránku Datatrezor. Ta umožňuje v bezpečném prostředí uchování digitálních dokumentů a cenností. Spořitelna tuto službu... celý článek

Moneta rozšířila možnost, jak získat lepší kurz eura nebo dolaru

24. 7. 2024 | Petr Kučera

Moneta rozšířila možnost, jak získat lepší kurz eura nebo dolaru

Online směnárna Monety nově funguje nepřetržitě, tedy v režimu 24/7. Dříve ji lidé mohli využít jen v pracovní dny od 8 do 17 hodin.

Novinka od Revolutu má zabránit přístupu zloděje k telefonu

23. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Novinka od Revolutu má zabránit přístupu zloděje k telefonu

Aplikace Revolut zavádí novou funkci nazvanou Ochrana majetku. Díky biometrické identifikaci chrání peníze na účtu před zloději mobilních telefonů – v případě, že telefon byl odemčený... celý článek

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

16. 7. 2024 | Petr Kučera

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

Československá obchodní banka (ČSOB) přichází s novým věrnostním programem. Za využívání produktů této finanční skupiny – později snad i externích partnerů – začnou klienti dostávat... celý článek

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

1. 7. 2024 | Petr Kučera

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

Nechtěnou službu mnohdy neúmyslně využije i jinak dobře informovaný spotřebitel. Obrana proti ní přitom může být stejně jednoduchá jako nastavení limitů na kartě. Proč některé banky... celý článek

Partners Financial Services