Padá hvězda, přejte si něco!

Padá hvězda, přejte si něco!
Víte proč klesají technologické akcie v Americe, euro nemůže narazit na dno a akcie Českého Telecomu jsou o polovinu níže, než se ještě před půl rokem odhadovalo? Protože Pluto je ve špatné konstelaci se Saturnem a Mars stojí v souhvězdí Blíženců.

Alespoň to by vám za mírný poplatek 2 261 eur ročně řekli odborníci z lucemburského institutu EMFA neboli European Markets Forecasts per Anticipation (Předpověď vývoje evropských trhů pomocí očekávání). V emailu, který nedávno obdržela řada představitelů investičních společností a obchodníků s cennými papíry, je doslova napsáno, že EMFA je "moderní, inovativní a vědecká metoda předpovídání vývoje akciových trhů, vytvořená v roce 1995 a integrující ekonomické, sociální, politické, astrofyzikální a klimatické indikátory".

Tuto nejnovější magickou metodu podle vlastního tvrzení vytvořila široká skupina "finančních analytiků a astrologů, kteří studovali evoluci planetárních cyklů a za použití komplexních propočtů výsledky srovnávali s vývojem evropských akciových trhů od roku 1910 do dneška". Tyto planetární cykly podle EMFA (ostatně jak jinak, že?) vykazují neuvěřitelnou korelaci s tržními trendy a investorům tak umožňují předpovídat "silnější tendence" vývoje trhu ve středním a delším období. "Naopak nedoporučujeme na základě našich předpovědí podnikat krátkodobé spekulace," varují představitelé EMFA.

Jaké výhody by vám měla EMFA přinést? Podle emailové nabídky má astrologická analýza přednosti dvě: kvalitativní, což prý znamená vysoké procento úspěšných předpovědí, a cenovou, neboť je výrazně levnější než klasická technická a fundamentální analýza trhů a jednotlivých podniků. Kvalitu astrologických předpovědí si můžete ověřit dokonce zdarma. Na webu www.emfa-online.com si lze objednat bezplatnou měsíční analýzu - jeden rozsáhlejší měsíční bulletin a čtyři týdenní stručné informace. Pokud si objednáte roční předplatné (2261 eur nebo 1990 USD), obdržíte 12 měsíčních a 52 týdenních bulletinů, 4 čtvrtletní předpovědi a jako speciální bonus 60 doporučení pro dlouhodobou investici do některé z evropských akcií. Podle vlastní webové stránky EMFA byla úspěšnost předpovědí hlavních trendů vývoje trhu v uplynulých třech letech až neuvěřitelně vysoká - plných 76%.

Budete-li chtít nejmodernější způsob předpovídání vývoje trhů vyzkoušet, stačí navštívit adresu www.emfa-online.com a rozloučit se s příslušným obnosem. Některým investičním společnostem by bezpochyby pomohlo, kdyby znaly konec pádu kurzů svých fondů a mohly nespokojené podílníky uklidnit informací z vysokých míst. Snad i depozitář a Komise pro cenné papíry by výdaj na astrologickou studii EMFA uznaly jako oprávněný - a snad na ni i přispěly.

Je podle vás předpověď vývoje kurzů akcií věda nebo magie? Co hvězdy doporučují ke koupi a co k prodeji? Měly by investiční společnosti týmy analytiků nahradit astrology? Jakou pověru při investování dodržujete vy? Dejte nám vědět!

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 57 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

31. 12. 2000 10:21, smutnak

Tak jak to vypadá s vyhlášením? Jsem nedočkav odpovědi.

+43
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

2. 12. 2000 21:51

NASDAQ - 2980, SAP - 1445, DAX - 6725, Nikkei - 14635, PX50 - 470. Názor jako názor.

-13
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (57 komentářů) příspěvků.

Oblíbená témata

Akcie, Akciový trh

A tohle už jste četli?

Zpoždění vlaku nebo autobusu? Zrušený spoj? Na tohle odškodnění máte nárok

15. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Zpoždění vlaku nebo autobusu? Zrušený spoj? Na tohle odškodnění máte nárok

Cesta na dovolenou se může zkomplikovat nejen na letišti. Zpoždění nebo dokonce zrušení spoje postihne během léta i spoustu lidí, kteří chtějí cestovat vlakem nebo autobusem. Tady je... celý článek

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

11. 7. 2024 | Pavla Adamcová

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

Energetický regulační úřad v letošním prvním pololetí udělil dodavatelům energií sankce za 12 milionů korun, nejčastěji kvůli nekalým obchodním praktikám. Ve stejném období loni... celý článek

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

10. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

Meziroční inflace v červnu zpomalila na dvě procenta, přitom v květnu spotřebitelské ceny rostly o 2,6 procenta. Nová čísla zveřejnil Český statistický úřad.

Máj, ale i Breda a Prior. Jak teď vypadají legendární obchodní domy

8. 7. 2024 | Pavla Adamcová | 1 komentář

Máj, ale i Breda a Prior. Jak teď vypadají legendární obchodní domy

V minulém století byly ikonami. A mnohé z nich se teď pokouší svou slávu oprášit a zaujmout i současného zákazníka. Prohlédněte si ikonické obchodní domy v Česku.

Peníze uložené u notářů budou nově pod dohledem. Kvůli bezpečnosti

5. 7. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Peníze uložené u notářů budou nově pod dohledem. Kvůli bezpečnosti

Notářská komora spustí od srpna nový systém sledování pohybu na účtech, kde mají lidé uschované peníze typicky z nákupu nemovitosti. Větší bezpečností chce přilákat více klientů.

Partners Financial Services