Nakupování v Německu: Neodolatelná a pestrá nabídka

PR článek | rubrika: PR Článek | 22. 7. 2019
Německo je obchodním rájem. Pokud existuje něco, co si přejete, najdete to u našich západních sousedů. Ať už sháníte cenově výhodné úlovky, nebo jedete za tradičním či špičkovým zbožím.
Nakupování v Německu: Neodolatelná a pestrá nabídka

Příroda, památky, kulturní a sportovní vyžití. Tím ale výčet největších turistických lákadel Německa nekončí. Nákupní čtvrti jako Königsallee v Düsseldorfu či Kaufingerstraße v Mnichově jsou pro návštěvníky často stejně lákavé jako historicky ceněná místa.

V německých nákupních centrech, která bývají sama o sobě architektonickými skvosty, najdete poklady takřka na každém kroku. V mnoha městech se tak už jen samotná procházka centrem promění v nespoutané nákupní řádění. Trhy na náměstích největších měst nabízejí zajímavé regionální speciality. Zavítat můžete také do řady magických obchodů, které stojí mimo hlavní nákupní trasy. A najdete zde i obří centra, kde můžete nakupováním strávit dlouhé hodiny a pořád ještě nebudete mít prošlé všechny obchody. Každý si zde zkrátka přijde na své.

Outlety

Wertheimská vesnice (Wertheim Village) je v podstatě synonymem pro nakupování. Zakoupit zajímavé věci tam totiž můžete ve více jak 110 obchodech. Nachází se přitom pouhých 40 minut od Frankfurtu, na okraji vinic a historických měst. Značkové prodejní butiky se slevami až 60 procent ve srovnání s původními doporučenými cenami představují jedinečnou nabídku vyhledávaných německých a předních mezinárodních módních a specializovaných značek. Tento klidný, ale přesto luxusní areál je ideální jak pro cestovatele z města a výletníky z regionu, tak i pro mezinárodní turisty.

Metzingen

Pokud chcete navštívit outlet, ale přesto nakoupit především luxusní značky, tak i pak pro vás máme řešení. Jmenuje se Outletcity Metzingen. Nachází se jen 30 kilometrů od Stuttgartu. Na jednom místě naleznete více než 70 mezinárodních prémiových a luxusních značek, které nabízí zboží za trvale snížené ceny. Značky jako Armani, Hugo Boss, Jimmy Choo, Prada, Burberry, Tods nebo Missoni jsou vám k dispozici.

Nakupování ve městě

Nádherné historické centrum, živá pěší zóna a slavné nákupní čtvrti. Vychutnejte si jedinečnou atmosféru německých nákupních metropolí. Nakupování můžete jednoduše spojit s kulturním zážitkem a prohlídkou města.

Jedním z tradičních nákupních a historických měst je Bayreuth v Horních Frankách. V barokním centru města leží atraktivní pěší zóna s prostornými městskými náměstími, nespočetnými pouličními kavárnami a specializovanými obchody, ve kterých se můžete zastavit na dlouhé hodiny.

Vynechat byste neměli ani Norimberk, který se pyšní týdenními trhy i obchody s nejvyhledávanějšími módními značkami. Jedna z nejstarších a největších pěších zón v Evropě se táhne po historickém Starém Městě v Norimberku jako triáda módy, životního stylu a luxusu.

Pokud byste chtěli spojit návštěvu Wolfsburgu s nákupním výletem, je doporučena procházka po Porschestrasse. Centrální nákupní oblast města nenechává žádné přání nenaplněné a kromě malých butiků na vás čeká CityGalerie Wolfsburg s více než 100 obchody!

Drážďany

Mezinárodní značky, kreativní mladí designéři, vynikající řemesla: Drážďany se mohou pochlubit nejlepšími adresami pro módu, hodinky, šperky, obuv, technologie a interiér. Na vaši návštěvu se těší více než 400 podniků. Vychutnejte si umění a kulturu Drážďan spolu s relaxačními nákupními zážitky v okolí Zwingeru a Frauenkirche.

Jestli stále váháte, možná vás přesvědčí město na seznamu světového dědictví UNESCO. Zažijte fascinující Řezno a nechte se unést kouzlem tohoto neobvyklého města. Vydejte se na nákupní turné v centru světového dědictví UNESCO nebo navštivte jedno z nákupních center, která se nacházejí mimo historické centrum.

  • Přehled nejlepších nákupních možností v německých městech najdete zde, nebo si můžete podívat na přehlednou mapu jednotlivých míst spojených s nakupováním.

Foto: úvodní fotografie - Wolfsburg Designer Outlet, Metzingen - Thomas Wagner, Drážďany - Francesco Carovillano 

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Zpoždění vlaku nebo autobusu? Zrušený spoj? Na tohle odškodnění máte nárok

15. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Zpoždění vlaku nebo autobusu? Zrušený spoj? Na tohle odškodnění máte nárok

Cesta na dovolenou se může zkomplikovat nejen na letišti. Zpoždění nebo dokonce zrušení spoje postihne během léta i spoustu lidí, kteří chtějí cestovat vlakem nebo autobusem. Tady je... celý článek

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

11. 7. 2024 | Pavla Adamcová

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

Energetický regulační úřad v letošním prvním pololetí udělil dodavatelům energií sankce za 12 milionů korun, nejčastěji kvůli nekalým obchodním praktikám. Ve stejném období loni... celý článek

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

10. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

Meziroční inflace v červnu zpomalila na dvě procenta, přitom v květnu spotřebitelské ceny rostly o 2,6 procenta. Nová čísla zveřejnil Český statistický úřad.

Máj, ale i Breda a Prior. Jak teď vypadají legendární obchodní domy

8. 7. 2024 | Pavla Adamcová | 1 komentář

Máj, ale i Breda a Prior. Jak teď vypadají legendární obchodní domy

V minulém století byly ikonami. A mnohé z nich se teď pokouší svou slávu oprášit a zaujmout i současného zákazníka. Prohlédněte si ikonické obchodní domy v Česku.

Peníze uložené u notářů budou nově pod dohledem. Kvůli bezpečnosti

5. 7. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Peníze uložené u notářů budou nově pod dohledem. Kvůli bezpečnosti

Notářská komora spustí od srpna nový systém sledování pohybu na účtech, kde mají lidé uschované peníze typicky z nákupu nemovitosti. Větší bezpečností chce přilákat více klientů.

Partners Financial Services