Penny rozšiřuje prodej na dálku. Nákup rozveze už i po Praze

Pavla Adamcová | rubrika: Aktuality | 16. 5. 2024
Penny rozšiřuje prodej na dálku. Nákup rozveze už i po Praze

Zdroj: Jan von nebenan / Shutterstock

Online objednávku a rovážku přes aplikaci dopravní společnostii Wolt testuje diskontní řetězec Penny už od loňského roku. Doteď mohli službu vyzkoušet zákazníci v Brně a Hradci Králové. Nově nyní přibyla Praha.

„Objednávání v aplikaci je intuitivní, rychlé a za stejné ceny jako na našich prodejnách. Přinášíme tak nový benefit například pro starší či nemocné lidi nebo ty, kteří nemají čas jít do prodejny osobně. Zároveň oslovujeme zcela nové skupiny zákazníků,“ vysvětluje mluvčí Penny Tomáš Kubík.

Služba tak podle řetězce momentálně pokrývá 1,7 milionu lidí. Partnerští kurýři Woltu vozí zákazníkům nákup z celkem z pěti prodejen Penny v Praze, které doplní stávající možnosti objednávek v Brně (3 prodejny) a Hradci Králové (2 prodejny). 

Uživatelé aplikace Woltu mohou nakoupit stejný sortiment Penny, jaký je dostupný v kamenných prodejnách, a to včetně produktů v akci, s výjimkou nepotravinového zboží. Celkově se nyní jedná o více než 2200 položek.

Na Woltu lze objednávat hodinu po otevření prodejen, hodinu před zavírací dobou pak možnost nákupu přes aplikaci končí. Objednávání funguje na stejném principu, jako se u Woltu objednává dovoz jídla z restaurací nebo jiných obchodů.

Nakupovat online v Penny mohou také Západočeši, konkrétně obyvatelé Plzně. Ti ale musejí využít stránky řetězce (PennyDomů.cz).

Snaha o proniknutí obchodních řetězců do online světa je současným trendem. E-shopy provozuje už většina konkurence Penny. 

Naposledy Billa letos v dubnu pro svůj e-shop představila novou mobilní aplikaci. Rozšířila i místa rozvozu.

Jako úplně první z velkých řetězců v Česku ale nabídlo rozvoz potravin objednaných přes internet Tesco, služba funguje už od roku 2012. Později se přidal Lidl, ten však na svém e-shopu potraviny neprodává. Podobně jako Kaufland, který sice provozuje online tržiště, potraviny ale nabízí prostřednictvím online supermarketu Košík.cz.

Online prodej potravin už otestoval také Albert, Globus nebo Coop.

Pavla Adamcová

Autor článku Pavla Adamcová

Na Peníze.cz píše hlavně o spotřebitelských tématech. Začínala v roce 2006 v Hospodářských novinách, o rok později se připojila k ekonomické redakci Aktuálně.cz, kde s přestávkami působila deset let a poslední rok ji také... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Zpoždění vlaku nebo autobusu? Zrušený spoj? Na tohle odškodnění máte nárok

15. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Zpoždění vlaku nebo autobusu? Zrušený spoj? Na tohle odškodnění máte nárok

Cesta na dovolenou se může zkomplikovat nejen na letišti. Zpoždění nebo dokonce zrušení spoje postihne během léta i spoustu lidí, kteří chtějí cestovat vlakem nebo autobusem. Tady je... celý článek

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

11. 7. 2024 | Pavla Adamcová

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

Energetický regulační úřad v letošním prvním pololetí udělil dodavatelům energií sankce za 12 milionů korun, nejčastěji kvůli nekalým obchodním praktikám. Ve stejném období loni... celý článek

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

10. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

Meziroční inflace v červnu zpomalila na dvě procenta, přitom v květnu spotřebitelské ceny rostly o 2,6 procenta. Nová čísla zveřejnil Český statistický úřad.

Máj, ale i Breda a Prior. Jak teď vypadají legendární obchodní domy

8. 7. 2024 | Pavla Adamcová | 1 komentář

Máj, ale i Breda a Prior. Jak teď vypadají legendární obchodní domy

V minulém století byly ikonami. A mnohé z nich se teď pokouší svou slávu oprášit a zaujmout i současného zákazníka. Prohlédněte si ikonické obchodní domy v Česku.

Peníze uložené u notářů budou nově pod dohledem. Kvůli bezpečnosti

5. 7. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Peníze uložené u notářů budou nově pod dohledem. Kvůli bezpečnosti

Notářská komora spustí od srpna nový systém sledování pohybu na účtech, kde mají lidé uschované peníze typicky z nákupu nemovitosti. Větší bezpečností chce přilákat více klientů.

Partners Financial Services