Do Česka míří další diskontní řetězec. Má stejného majitele jako Pepco

pa | rubrika: Aktuality | 3. 6. 2024 14:00 aktualizováno 7. 6. 2024 00:00
Do Česka míří další diskontní řetězec. Má stejného majitele jako Pepco

Zdroj: Dealz

Řetězcům Pepco, Kik nebo Action by na českém trhu mohla brzy přibýt nová konkurence. Vstup na český a slovenský trh chystá polský diskont Dealz, píše web Akuality.sk.

Značka Dealz patří spolu se sítí Pepco do skupiny Pepco Group, také láká na nízké ceny. V sortimentu má potraviny, nápoje, drogerii, domácí potřeby, dekorace či hračky.

V polských obchodech Dealz se začalo objevovat zboží i ve slovenštině a češtině. Také cenovky jsou nejen v polských zlotých, ale nově i v eurech a českých korunách. Podobnou strategii před expanzí na nové trhy zvolil například nizozemský diskont Action, připomíná web Aktuality.sk.

Mateřská Pepco Group na dotaz webu Peníze.cz odpověděla, že spekulace na trhu nekomentuje. 

První prodejnu v Polsku otevřel Dealz v roce 2018, momentálně tam má přes 300 prodejen ve dvou stovkách měst. 

Polské Pepco má v Polsku přes 1300 obchodů, v Česku 301. „Je to známka toho, že značka Pepco je na trhu oblíbená a má potenciál dalšího růstu,“ řekl na jaře při otevření třísté prodejny v Humpolci Gergely Potyi, ředitel pro Česko, Slovensko a Maďarsko.

Platíte hodně za elektřinu?
Změňte dodavatele

Čím dříve se do změny dodavatele pustíte, tím víc ušetříte. Neotálejte a podívejte se, jaké nabídky pro vás máme.

Německý diskont Kik má na českém trhu přes 220 prodejen. Konkurenční Action na konci května otevřel v Novém Boru svou 69. prodejnu, v Česku působí od roku 2020. 

Na slovenský trh se chystá i další polský řetězec. Letos tam má vstoupit diskont s potravinami Biedronka, který teď má portugalské majitele. 

Pokud Dealz rozšíří své působení na středoevropském trhu, dá se očekávat, že první prodejny začne – podobně jako konkurence – otevírat v nákupních centrech a parcích.

Nákupní parky se v Česku v posledních pěti letech výrazně rozrostly. „Loni byl zaznamenán druhý největší přírůstek za posledních 10 let, kdy se dokončilo více než 62 tisíc metrů čtverečních. Celková plocha retailových parků v České republice nyní přesahuje 1,2 milionu metrů čtverečních,“ upřesňuje Jan Čížek, vedoucí týmu nákupních parků ze společnosti Cushman & Wakefield.

Obchodníků, kteří kladou důraz na cenu a nabízejí širokou škálu produktů za přijatelné ceny, přibývá i ve větších obchodních centrech, říká Robert Skládal, vedoucí týmu pronájmu obchodních center z Cushman & Wakefield. „Tyto značky se v minulosti objevovaly především v retail parcích, ale nyní otevírají obchody i ve standardních nákupních centrech,“ připomíná.

Navštivte svět soudobého umění

Navštivte svět soudobého umění

Letní výtvarný salon KodlContemporary představuje přední osobnosti současné umělecké scény na výstavě v Galerii KODL.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+8
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Zpoždění vlaku nebo autobusu? Zrušený spoj? Na tohle odškodnění máte nárok

15. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Zpoždění vlaku nebo autobusu? Zrušený spoj? Na tohle odškodnění máte nárok

Cesta na dovolenou se může zkomplikovat nejen na letišti. Zpoždění nebo dokonce zrušení spoje postihne během léta i spoustu lidí, kteří chtějí cestovat vlakem nebo autobusem. Tady je... celý článek

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

11. 7. 2024 | Pavla Adamcová

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

Energetický regulační úřad v letošním prvním pololetí udělil dodavatelům energií sankce za 12 milionů korun, nejčastěji kvůli nekalým obchodním praktikám. Ve stejném období loni... celý článek

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

10. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

Meziroční inflace v červnu zpomalila na dvě procenta, přitom v květnu spotřebitelské ceny rostly o 2,6 procenta. Nová čísla zveřejnil Český statistický úřad.

Máj, ale i Breda a Prior. Jak teď vypadají legendární obchodní domy

8. 7. 2024 | Pavla Adamcová | 1 komentář

Máj, ale i Breda a Prior. Jak teď vypadají legendární obchodní domy

V minulém století byly ikonami. A mnohé z nich se teď pokouší svou slávu oprášit a zaujmout i současného zákazníka. Prohlédněte si ikonické obchodní domy v Česku.

Peníze uložené u notářů budou nově pod dohledem. Kvůli bezpečnosti

5. 7. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Peníze uložené u notářů budou nově pod dohledem. Kvůli bezpečnosti

Notářská komora spustí od srpna nový systém sledování pohybu na účtech, kde mají lidé uschované peníze typicky z nákupu nemovitosti. Větší bezpečností chce přilákat více klientů.

Partners Financial Services