Air Bank vrátí procento z plateb v cizině. Někomu i dvě

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 27. 6. 2024 | 1 komentář
Air Bank vrátí procento z plateb v cizině. Někomu i dvě

Zdroj: Air Bank

Air Bank i letošních letních prázdninách vrátí klientům až dvě procenta z plateb kartou v cizině. Akce startuje dnes, tedy 27. června, a potrvá do 30. září. 

Počítají se všechny platby kartou prostřednictvím terminálů v zahraničí – v obchodech, restauracích, u čerpacích stanic i na dalších místech. Nepočítají se online platby, typicky při nákupu jízdenky nebo ubytování přes internet.

Základní odměna je 1 % z platby. Dosáhne na ni ten, kdo si aktivuje nabídku „Cestujte s odměnou“ v mobilní aplikaci My Air (v záložce Odměny). Lze platit jak plastovou kartou, tak digitalizovanou v aplikaci pro placení mobilem nebo hodinkami.

Další 1 % z platby – celkem tedy 2 % – získají klienti, kteří zároveň využívají výhody společné nabídky Air Bank a operátora O2 pod značku Unity.

Celkem mohou klienti v rámci této nabídky získat zpět na účet až 1000 korun. Limit platí pro celou dobu trvání akce, tedy od června do září – ne samostatně pro jednotlivé měsíce.

Pozor: počítají se jen platby v lokálních měnách, tedy typicky platby v eurech. Klienti by si tedy měli dát pozor na nechtěné využití služby DCC – Dynamic Currency Conversion: při ní bývá kurz výrazně nevýhodný, navíc se takové platby nepočítají do zmíněné slevové akce. Některé banky umožňují klientům, aby si nechtěnou konverzi jednoduše zablokovali, Air Bank ale takové řešení odmítá.

Díky 1% nebo 2% odměně si klienti v praxi sníží směnný kurz, který u Air Bank dlouhodobě patří k průměru na trhu. Například včera odpoledne účtovala euro za 25,558 koruny, po odečtení 1% slevy je to 25,302 Kč. Karta mBank Svět přitom převáděla euro za 25,029 Kč (Visa) nebo 25,036 Kč (Mastercard).

Hledáte cestovní pojištění na míru? Poradíme!

Najděte cestovní pojištění podle svých představ, ať na pracovní cestu nebo dovolenou. Sjednáte i v den odjezdu sobě i ostatním.


Fotogalerie

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank. 

Popisky a zdroje fotek najdete uvnitř galerie.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

A tohle už jste četli?

Tyto koruny si vyměňte, čas se krátí. Máte je ještě doma?

27. 6. 2024 | Petr Kučera

Tyto koruny si vyměňte, čas se krátí. Máte je ještě doma?

Starší vzory bankovek si můžete snadno vyměnit už jen do konce června. Teď vám je ještě vymění v běžných bankách, ale od července už jen na sedmi pracovištích ČNB. Tři z nich navíc... celý článek

mBank spouští Zepp Pay. Umožní platit hodinkami Amazfit

26. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ

mBank spouští Zepp Pay. Umožní platit hodinkami Amazfit

mBank jako první banka na českém trhu klientům umožňuje platit pomocí Zepp Pay, tedy chytrými hodinkami Amazfit. 

Tahle dovolená se může prodražit. Pozor na nové triky

25. 6. 2024 | Pavla Adamcová

Tahle dovolená se může prodražit. Pozor na nové triky

Internetoví zloději žádné prázdniny nemají. Naopak: podvodů souvisejících s letními dovolenými výrazně přibylo. Lidé si přitom myslí, že například potvrzují rezervaci svého ubytování. celý článek

Právo na opravu se blíží. Projděte si, jak má fungovat

24. 6. 2024 | Pavla Adamcová | 4 komentáře

Právo na opravu se blíží. Projděte si, jak má fungovat

Nová evropská směrnice, která upravuje takzvané právo na opravu, má prodloužit životnost spotřebních výrobků. Zavádí řadu povinností pro výrobce i práva pro spotřebitele. Máme odpovědi... celý článek

Mototechna, mýdlo s jelenem a igráček. Vyznáte se v značkách, které přežily?

23. 6. 2024 | Gabriel Pleska

Mototechna, mýdlo s jelenem a igráček. Vyznáte se v značkách, které přežily?

Už jsme je odepisovali, byly jednou nohou v hrobě, někdy možná i oběma. A pak se stalo něco, co značce nebo výrobku vrátilo život. Některé jsou veliké i dnes, třeba Kofola. Jiné se... celý článek

Partners Financial Services