Rohlik.cz zaznamenává růst zájmu o čerstvé ryby. Zejména v letní sezóně

PR článek | rubrika: FINEXPO | 8. 7. 2024
Rohlik.cz, největší online prodejce potravin v Česku, hlásí výrazný růst zájmu o čerstvé ryby. Zejména v rámci letního grilování. Trend potvrzuje růst kategorie ryb o 20 % oproti loňsku. Rohlík se stál předním hráčem s nejširší nabídkou čerstvých ryb na trhu, která zahrnuje přes 100 položek – pětkrát víc rybího sortimentu než běžný retail.
Rohlik.cz zaznamenává růst zájmu o čerstvé ryby. Zejména v letní sezóně

Zdroj: Rohlik.cz

Komerční spolupráce

Sehnat v Česku opravdu čerstvé ryby je tvrdý oříšek, ale ne pro Rohlík. Už 48 hodin od vylovení přiváží zákazníkům ty nejlepší kousky s uznávanými certifikáty udržitelného lovu. Vlastní značka FJORU nabízí více než 30 položek čerstvých ryb, které nejsou rozmrazované a mají dohledatelný původ přímo k rybáři. Certifikace jako ASC, MSC, BIO a Label Rouge garantují kvalitu a udržitelnost produktů.

Na letošní sezónu Rohlík připravil novinku – marinované ryby v pečicích ALU miskách. Nabízí šest druhů: dva druhy lososa, tuňáka, pražmu, vlka a krevety. Kromě toho má v nabídce široký výběr krevet, celkem 24 druhů, v různých velikostech a úpravách (loupané/neloupané), které jsou cenově dostupné včetně top premiovek. Za zmínku stojí novinky jako Mariscos Méndez Garnely tygří a Mariscos Méndez Krevety Carabineros v dřevěných boxech, stejně jako madagaskarské premiovky Label Rouge a BIO.

Pro milovníky prémiových ryb Rohlík nabízí produkty značky Gimar, která přináší španělské prémiové zpracované ryby – tataráky, carpaccio, uzeného lososa a lososa saku. Populární v sortimentu jsou také uzené ryby od českého dodavatele Trnečka, který nabízí pět druhů uzených ryb a nově také uzené rybí jerky.

Zdroj: Rohlik.cz

Zákazníci oceňují širší výběr i udržitelnost 

„Celý trh s rybami je převážně tažen lososem, který tvoří více než 75 % všech prodejů ryb. Na Rohlíku je to však pouze kolem 55 %, zatímco zbylých 45 % tvoří široká škála výše zmíněných druhů ryb. Tímto diverzifikovaným přístupem chceme nabídnout zákazníkům širší výběr a vyhovět jejich různorodým chutím a preferencím,“ upřesňuje ředitel českého Rohlíku Martin Beháň s tím, že stoupající spotřeba ryb není jen novinkou českého trhu, ale obecný celosvětový trend. 

Globální spotřeba ryb a mořských plodů roste, v roce 2021 dosáhla 162,5 milionu tun, což je téměř dvojnásobek růstu světové populace od roku 1961. Tento trend je poháněn zvyšujícími se příjmy, urbanizací a zlepšenými metodami skladování a distribuce​ (FAOHome)​. Zákazníci stále více vyhledávají produkty s certifikacemi udržitelnosti, jako jsou ASC, MSC, BIO a Label Rouge, které zajišťují, že ryby pocházejí z odpovědných a udržitelných zdrojů. Tato rostoucí poptávka po udržitelných produktech je jasným signálem pro trh, že kvalita a udržitelnost jsou pro spotřebitele klíčové ​(Statista)​.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Zpoždění vlaku nebo autobusu? Zrušený spoj? Na tohle odškodnění máte nárok

15. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Zpoždění vlaku nebo autobusu? Zrušený spoj? Na tohle odškodnění máte nárok

Cesta na dovolenou se může zkomplikovat nejen na letišti. Zpoždění nebo dokonce zrušení spoje postihne během léta i spoustu lidí, kteří chtějí cestovat vlakem nebo autobusem. Tady je... celý článek

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

11. 7. 2024 | Pavla Adamcová

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

Energetický regulační úřad v letošním prvním pololetí udělil dodavatelům energií sankce za 12 milionů korun, nejčastěji kvůli nekalým obchodním praktikám. Ve stejném období loni... celý článek

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

10. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

Meziroční inflace v červnu zpomalila na dvě procenta, přitom v květnu spotřebitelské ceny rostly o 2,6 procenta. Nová čísla zveřejnil Český statistický úřad.

Máj, ale i Breda a Prior. Jak teď vypadají legendární obchodní domy

8. 7. 2024 | Pavla Adamcová | 1 komentář

Máj, ale i Breda a Prior. Jak teď vypadají legendární obchodní domy

V minulém století byly ikonami. A mnohé z nich se teď pokouší svou slávu oprášit a zaujmout i současného zákazníka. Prohlédněte si ikonické obchodní domy v Česku.

Peníze uložené u notářů budou nově pod dohledem. Kvůli bezpečnosti

5. 7. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Peníze uložené u notářů budou nově pod dohledem. Kvůli bezpečnosti

Notářská komora spustí od srpna nový systém sledování pohybu na účtech, kde mají lidé uschované peníze typicky z nákupu nemovitosti. Větší bezpečností chce přilákat více klientů.

Partners Financial Services