Borůvky od Karla Rodena na Rohlik.cz: lokální, kvalitní, čerstvé

PR článek | rubrika: FINEXPO | 22. 7. 2024
Když před lety Karel Roden rozmýšlel, co se svou farmou, borůvky byly jasná volba. „To moje hospodářství nemá zas tolik hektarů, abych dělal třeba pšenici. S borůvkami nemělo moc lidí zkušenosti, navíc mi je to ovoce sympatické, není alergenní a dá se pěstovat v našich podmínkách,“ říká Roden.
Borůvky od Karla Rodena na Rohlik.cz: lokální, kvalitní, čerstvé

Zdroj: Shutterstock

Komerční spolupráce

Ze začátku Roden dodával borůvky do obchodních řetězců, ale po čase začal spolupracovat exkluzivně pouze s Rohlik.cz. „U Rohlíku je výhoda, že na čem se dohodneme, to platí, A to je pro mě zásadní. Auto přijede vždy načas, pošlou všechno, co je potřeba, pomůžou, zaplatí. To mi vyhovuje, vím, na čem jsem, ušetří mi to dost času, kterého mám obecně málo,“ vysvětluje Roden, pro kterého je tato spolupráce výrazným zjednodušením a zefektivněním práce. Roden na své farmě sklidí za sezonu 70 tun borůvek a Rohlik.cz mu zaručil, že odebere celou úrodu.

To, že je Rohlík pro prodej Rodenových borůvek ideálním partnerem dokazuje i vysoký podíl farmářských produktů ve jeho sortimentu. „V létě podíl lokálních dodavatelů dosahuje 70 procent, je to pro nás priorita,“ říká Martin Beháň, ředitel Rohlik.cz. „Spolupráce s Karlem Rodenem je příkladem toho, jak můžeme úspěšně propojit farmáře a zákazníky. Rohlík tímto přístupem nastavuje základy pro budoucí spolupráce, které umožňují dodávat čerstvé a kvalitní produkty přímo od lokálních producentů,“ dodává.

Zdroj: Rohlik.cz

Udržitelné pěstování

Rohlík i Karel Roden sdílejí stejné hodnoty a kladou důraz na technologicky pokročilé a ekologicky šetrné postupy. Roden se k pěstování snaží přistupovat zodpovědně a co nejšetrněji, nejen vzhledem k rostlinám, ale i k životnímu prostředí. Moderní systém kapkové závlahy, který na své farmě používá, je elektronicky řízený, což umožňuje úsporu vody a optimální využití hnojiv. Tento systém přispívá k udržitelnosti a kvalitě plodin tím, že spotřebovává jen to skutečně nejnutnější množství vody a hnojiv.

Provádí se rozbory listů, měří se pH a konduktivita závlahové vody, což umožňuje přesně stanovit, čeho má rostlina nadbytek a čeho nedostatek. Podle toho je pak možné přesně určit následující postup. Pro regulaci škůdců a prevenci proti plísním se používají přípravky vhodné pro ekologické zemědělství, což zajišťuje, že borůvky jsou vypěstovány v nejvyšší možné kvalitě.

Partneři i v těžkých časech

Pěstování borůvek je specifické svou náročností a závislostí na přírodních podmínkách. „Každý keř vyžaduje trochu jiný střih, musíte u toho přemýšlet a neustále bojovat s plevelem,“ vysvětluje Roden. „Musíte správně naplánovat sběr, aby borůvky byly při utržení zralé a měly chuť, vitaminy a tělu prospěšné látky, co mají mít.“

Zdroj: Rohlik.cz

Kromě samotné plodiny představuje pro farmu Karla Rodena významnou výzvu také proměnlivost počasí. Nečekaně teplé jarní dny způsobují dřívější nástup kvetení a vyšší riziko pomrznutí květů. V parných letních měsících zase hrozí plodům vysoké teploty. Rohlik.cz tuto situaci chápe a přizpůsobuje se proměnlivosti počasí tím, že přijímá sklizené borůvky s vědomím, že počasí ovlivňuje množství produkce. Díky tomu je možné dodávky flexibilně upravit a zajistit tak farmářům jednodušší plánování.

V současné chvíli Rohlík spolupracuje s více než 250 farmáři a lokálními producenty, čímž aktivně napomáhá rozvoji místního zemědělství a poskytuje zákazníkům čerstvé a kvalitní produkty. Díky těmto spolupracím roste nabídka lokálních produktů a farmáři mají zajištěný stabilní odbyt.

V nabídce Rohlik.cz je široký výběr ovoce a zeleniny s označením Čerstvě sklizeno, které se dostanou na stůl zákazníků za 6 až 48 hodin po sklizni. Tento proces je možný díky efektivnímu logistickému systému Rohlíku, kdy čerstvě sklizenou zeleninu zelináři vozí přímo na sklad, odkud ji následně rozváží přímo k zákazníkům domů. Tím je zajištěno, že potraviny neputují zbytečně přes mezisklady a prodejny, jako je to u kamenných obchodů. Na Rohlíku se tak čerstvé ovoce zelenina dostane z pole přímo ke spotřebitelům, což zaručuje její maximální čerstvost a kvalitu.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Moneta rozšířila možnost, jak získat lepší kurz eura nebo dolaru

24. 7. 2024 | Petr Kučera

Moneta rozšířila možnost, jak získat lepší kurz eura nebo dolaru

Online směnárna Monety nově funguje nepřetržitě, tedy v režimu 24/7. Dříve ji lidé mohli využít jen v pracovní dny od 8 do 17 hodin.

Nebezpečné jídlo, hračky nebo powerbanka. Tohle radši vraťte, vyzývají řetězce a úřady

23. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Nebezpečné jídlo, hračky nebo powerbanka. Tohle radši vraťte, vyzývají řetězce a úřady

Plísně, chemie nebo třeba riziko úrazu elektřinou. Úřady za poslední dva měsíce musely z trhu stáhnout celou řadu výrobků včetně hraček nebo jídla. Podívejte se, jestli je nemáte ve... celý článek

Letištní salonky zdarma. Co nabízejí banky a jak je nahradit, když jsou plné

22. 7. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Letištní salonky zdarma. Co nabízejí banky a jak je nahradit, když jsou plné

Oblíbený benefit je dostupnější pro čím dál víc lidí. Teoreticky. Jenže salonky jsou rok od roku plnější, hlavně během dovolených. Provozovatelé salonkových sítí proto začali nabízet... celý článek

Víc než BMW nebo Apple. Vyznáte se v nejslavnějších značkách?

20. 7. 2024 | Gabriel Pleska

Víc než BMW nebo Apple. Vyznáte se v nejslavnějších značkách?

Jsou všední značky. Jsou značky slavné a prestižní – jako Apple, BMW nebo Louis Vuitton. A pak jsou superznačky. Značky, co byly tak silné, že po nich pojmenováváme celou třídu výrobků.... celý článek

Stejný řetězec, nižší cena. Kde je drogerie za hranicemi levnější?

18. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ

Stejný řetězec, nižší cena. Kde je drogerie za hranicemi levnější?

Drogerie v německých e-shopech řetězců dm a Rossmann zůstává výrazně levnější než u stejných řetězců v Česku. Potvrzuje to nové porovnání spotřebitelského časopisu dTest.

Partners Financial Services