Electro World definitivně končí, mění se na Datart. Podrobnosti ke spojení

Pavla Adamcová | rubrika: Aktuality | 28. 8. 2024
Electro World definitivně končí, mění se na Datart. Podrobnosti ke spojení

Zdroj: Electro World

Značka Electro World z českého trhu definitivně zmizí s koncem letních prázdnin, od 1. září se její prodejny přejmenují na Datart

Ode dneška už není možné vytvořit na prodejnách a e-shopu Electro Worldu objednávku ani rezervovat zboží, upozornil prodejce registrované zákazníky v e-mailu. Poslední srpnový den zavřou prodejny řetězce už v 18 hodin. 

Registrovaným zákazníkům Electro World přejde jejich účet automaticky pod Datart, přestože v něm zatím nenakupovali. Lidem zůstanou dostupné doklady o nákupech, případné reklamace vyřídí Datart. Kdo už dříve měl registraci v obou řetězcích, bude dál používat přihlašovací údaje pro Datart.

Končí rovněž mobilní aplikace Electro World. Zájemci si mohou stáhnout a používat aplikaci Datartu. E-shop electroworld.cz bude postupně přesměrován na e-shop datart.cz.

Hledáte výhodný firemní úvěr? Klikněte ZDE.

Objednávky, které Electro World nevyřídí do data sloučení s Datartem, automaticky přejdou pod Datart a vyřízeny v obvyklém čase, ujistil řetězec. Nevyčerpané body zákazníků Electro Worldu umožní Datart využít po dobu dalších 12 měsíců.

Sloučení obou značek letos v dubnu potvrdil antimonopolní úřad. Spojení zlínské skupiny HP Tronic se slovenským řetězcem Nay podle něj neohrozí hospodářskou soutěž.

Zlínské skupině HP Tronic patří mimo síť Datart také výrobce Eta a značky Kasa.cz, Proton či Euronics. Už před sloučením byl Datart jedním z největších prodejců spotřebního zboží, zejména elektroniky, v Česku a na Slovensku. Má 115 prodejen na českém a 21 prodejen na slovenském trhu.

Síť prodejen Electro World patří od roku 2014 slovenské skupině Nay, kterou vlastní Peter Zálešák (s podílem 59,65 %) a Ján Tomáš (39,77 %). Původně Electro World vlastnila britská skupina Dixons. V Česku má 40 kamenných prodejen.

Kolik prodejen Electro World se nakonec změní na Datart a kolik jich zcela zanikne, není jasné. Podle informací na webu řetězce bude revize prodejen probíhat tak, aby většina zákazníků měla prodejnu v dojezdové vzdálenosti 30 minut od bydliště.

 

Pavla Adamcová

Autor článku Pavla Adamcová

Na Peníze.cz píše hlavně o spotřebitelských tématech. Začínala v roce 2006 v Hospodářských novinách, o rok později se připojila k ekonomické redakci Aktuálně.cz, kde s přestávkami působila deset let a poslední rok ji také... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

CZC a Mall propouští polovinu lidí. E-shopy přecházejí pod Allegro

26. 8. 2024 | Pavla Adamcová | 1 komentář

CZC a Mall propouští polovinu lidí. E-shopy přecházejí pod Allegro

Začleňování e-shopů CZC.cz a Mall.cz pod polské online tržiště Allegro postoupilo do další fáze. Allegro se dnes dohodlo na odchodu s celkem asi polovinou zaměstnanců z obou e-shopů. celý článek

Plastová brčka koupíte i po zákazu. Jak je to možné?

26. 8. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Plastová brčka koupíte i po zákazu. Jak je to možné?

Před dvěma lety začal v Česku platit zákon, který zakazuje mimo jiné prodej jednorázových plastových brček. Obchodníci je proto houfně vyměnili za ta z papíru, oceli nebo třeba cukrové... celý článek

Streamovací služby v Česku zdražují. Po Netflixu si připlatíte za Disney+

23. 8. 2024 | Pavla Adamcová | 1 komentář

Streamovací služby v Česku zdražují. Po Netflixu si připlatíte za Disney+

Češi si připlatí za streamovací služby Netflix, Max a Disney+. Poslední z nich oznámila změny v ceníku nejčerstvěji.

Jaké bankovky vám dají bankomaty v Česku? Přehled podle bank

20. 8. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Jaké bankovky vám dají bankomaty v Česku? Přehled podle bank

Z kterých bankomatů se dá vybrat stokoruna? Které banky vydávají 200 Kč? A kde si lze zvolit hodnoty jednotlivých bankovek při výběru?

Tyto značky v Česku končí. Electro World, Hamleys, samostatné CZC – a kdo dál?

16. 8. 2024 | Pavla Adamcová

Tyto značky v Česku končí. Electro World, Hamleys, samostatné CZC – a kdo dál?

Na tuzemském trhu působily celé roky, ale nakonec se buď stáhly, nebo je pohltil nový majitel. Podívejte se, které známé značky v poslední době skončily. A přidáváme i dva „borce na... celý článek

Partners Financial Services