Do Česka míří nový řetězec. Konkurence pro Pepco, Action i Kik

Pavla Adamcová | rubrika: Aktuality | 9. 9. 2024
Do Česka míří nový řetězec. Konkurence pro Pepco, Action i Kik

Zdroj: Mickis-Fotowelt / Shutterstock.com

Diskontům jako Action, Pepco nebo Kik přibude v Česku nová konkurence. Na zdejší trh se příští rok chystá německý řetězec Woolworth.

„Můžeme potvrdit, že se chystáme vstoupit na trhy na Slovensku a v Česku. V současnosti jednáme se správci nemovitostí v obou zemích a míříme k finálním nájemním smlouvám,“ potvrdil webu Peníze.cz Roland Rissel z tiskového oddělení řetězce. O vstupu na slovenský trh už informoval web Peniaze.sk.

Rissel dodal, že podle současného plánu by řetězec Woolworth měl na oba trhy vstoupit na konci roku 2025. Další podrobnosti o vstupu na český trh – jako například kde se jeho pobočky otevřou a kolik jich bude – ale nesdělil.

Podle Roberta Skládala, partnera společnosti Cushman & Wakefield, půjde o velkoplošné obchody s širokým sortimentem pro každodenní potřebu a se zacílením na nízkou cenu, což je typický byznys model diskontů. „Předpokládáme, že jejich místo bude v nákupních centrech, retail parcích, ale i na frekventovaných místech,“ pokračuje Skládal s tím, že podobně zaměřeným značkám v Česku se daří.

Hledáte výhodný firemní úvěr? Klikněte ZDE.

Woolworth podobně jako jeho konkurence prodává domácí potřeby, elektroniku, drogerii a oblečení. V Německu funguje v novém kabátě a pod novým vedením od roku 2010, kdy otevřel téměř 160 poboček. Teď patří s celkem 700 prodejnami mezi nejrychleji rostoucí řetězce v zemi a plánuje, že ve střednědobém horizontu zvýší jejich počet v Německu až na 1500.

Polské Pepco má v Česku přes 300 prodejen. „Je to známka toho, že značka Pepco je na trhu oblíbená a má potenciál dalšího růstu,“ řekl na jaře při otevření třísté prodejny v Humpolci Gergely Potyi, ředitel pro Česko, Slovensko a Maďarsko. Německý diskont Kik v Česku provozuje přes 220 prodejen. Konkurenční Action na konci července otevřel v Šumperku svou 72. prodejnu, v Česku působí od roku 2020.

V posledních měsících se mluvilo o tom, že na český trh vstoupí také diskont Dealz, který má společného majitele jako Pepco. Řetězec se však od vstupu do Česka distancoval. 

Na slovenský trh se chystá u Čechů a Slováků populární polský řetězec Biedronka. Diskont s potravinami má v současnosti portugalské majitele.

Pavla Adamcová

Autor článku Pavla Adamcová

Na Peníze.cz píše hlavně o spotřebitelských tématech. Začínala v roce 2006 v Hospodářských novinách, o rok později se připojila k ekonomické redakci Aktuálně.cz, kde s přestávkami působila deset let a poslední rok ji také... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

Diskont, nákupy, obchodní řetězce

A tohle už jste četli?

Banky rozdávají tisíce. Přehled bonusů za vyzkoušení účtu

5. 9. 2024 | Petr Kučera | 11 komentářů

Banky rozdávají tisíce. Přehled bonusů za vyzkoušení účtu

K novému účtu nabízejí peníze zdarma. A kromě toho třeba poznáte, že jiná banka je lepší než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky. Kam se teď podívat,... celý článek

Nových fastfoodů se nebojíme. Burger Kingu přilákají zákazníky, věří šéf marketingu

29. 8. 2024 | Pavla Adamcová

Nových fastfoodů se nebojíme. Burger Kingu přilákají zákazníky, věří šéf marketingu

Popeyes, Five Guys nebo Wendy's. Do Česka míří další fastfoodové značky. Nebude už tu trochu těsno? „My obecně vstupy nových hráčů na český trh vnímáme celkem pozitivně,“ říká v rozhovoru... celý článek

Electro World definitivně končí, mění se na Datart. Podrobnosti ke spojení

28. 8. 2024 | Pavla Adamcová

Electro World definitivně končí, mění se na Datart. Podrobnosti ke spojení

Značka Electro World z českého trhu definitivně zmizí s koncem letních prázdnin, od 1. září se její prodejny přejmenují na Datart. 

CZC a Mall propouští polovinu lidí. E-shopy přecházejí pod Allegro

26. 8. 2024 | Pavla Adamcová | 1 komentář

CZC a Mall propouští polovinu lidí. E-shopy přecházejí pod Allegro

Začleňování e-shopů CZC.cz a Mall.cz pod polské online tržiště Allegro postoupilo do další fáze. Allegro se dnes dohodlo na odchodu s celkem asi polovinou zaměstnanců z obou e-shopů. celý článek

Plastová brčka koupíte i po zákazu. Jak je to možné?

26. 8. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Plastová brčka koupíte i po zákazu. Jak je to možné?

Před dvěma lety začal v Česku platit zákon, který zakazuje mimo jiné prodej jednorázových plastových brček. Obchodníci je proto houfně vyměnili za ta z papíru, oceli nebo třeba cukrové... celý článek

Partners Financial Services