Platby chytrými hodinkami Garmin a Fitbit Pay už nabízí i mBank

pk | rubrika: Aktuality | 28. 8. 2019

mBank spustila bezkontaktní platby prostřednictvím chytrých hodinek Garmin Pay a Fitbit Pay včetně výběrů z bankomatů.

Služba je zatím dostupná pro karty Visa. „Tento typ karet vlastní více než tři čtvrtiny našich klientů, v blízké době však samozřejmě chceme rozšířit stejné služby i pro zákazníky využívající karty Mastercard,“ říká Zdeněk Rys, který je zodpovědný za řízení strategických projektů mBank.

Zprovoznění bezkontaktních plateb na podporovaných modelech hodinek je podle něj jednoduché. Klient nejprve spáruje chytré hodinky s telefonem prostřednictvím aplikace Garmin Connect či Fitbit. Podporují-li chytré hodinky bezkontaktní platby, číslo karty lze zadat v rozhraní aplikace. Přidání se potvrdí zadáním jednorázového kódu SMS, který je zaslán na telefonní číslo registrované v bankovním systému. Po ověření si klient vytvoří čtyřmístný kód, kterým zabezpečí své platby.

„Klient se nemusí bát jakéhokoliv zneužití karty, protože kdykoliv si hodinky sundá, uzamknou se. Pro další placení pak musí znovu zadat svůj PIN. Reálná data o kartě nejsou nikde v zařízení uložena a zároveň nejsou poskytována ani obchodníkům. Těm je vygenerován pouze virtuální platební token, který zabraňuje zneužití karty,“ dodává Rys.

mBank tak jako třetí tuzemská banka nabízí všechny čtyři v Česku dostupné služby pro přímé platby mobilem nebo hodinkami. Už dřív totiž spustila Google Pay i Apple Pay. Kompletní čtveřici služeb nabízejí také Komerční banka a Moneta Money Bank.

Zkompletovat čtyřlístek chce do konce roku i Air Bank, která zatím nabízí Apple Pay a vlastní aplikaci pro systém Android. Chystá se spustit Google Pay, Garmin Pay a Fitbit Pay.

Podobné plány má ČSOB, start služeb avizuje na podzim. Ta zatím nepodporuje ani jednu ze zmíněných služeb, nabízí ale vlastní aplikaci pro Android.

Kromě zmíněných bank umožňují některou ze služeb i Creditas (Google a Garmin Pay), Česká spořitelna (Google a Apple Pay), Equa (Google Pay), Fio (Google Pay) a UniCredit (Apple Pay).

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Fio banka se přestěhovala do jedné z nejnovějších budov v centru Prahy

12. 8. 2024 | redakce Peníze.CZ

Fio banka se přestěhovala do jedné z nejnovějších budov v centru Prahy

Stěhování bank do nových centrál pokračuje. Do moderního sídla v jedné z nejnovějších kancelářských budov v centru Prahy se podle plánu přesunula Fio banka. Usadila se v budově Masaryčka... celý článek

Creditas se přestěhuje. Centrála vyroste v nové čtvrti

6. 8. 2024 | Petr Kučera

Creditas se přestěhuje. Centrála vyroste v nové čtvrti

Banka Creditas koupila od developerské společnosti Sekyra Group projekt nové administrativní budovy na Rohanském nábřeží v pražském Karlíně. Po dokončení, které se plánuje do tří let,... celý článek

Sdílené bankomaty už fungují i pro vklady. Zatím pro tři banky

6. 8. 2024 | Petr Kučera

Sdílené bankomaty už fungují i pro vklady. Zatím pro tři banky

Klienti Komerční banky, Monety a Air Bank získají víc možností, jak vložit hotovost na účet. UniCredit Bank tuto funkci nabídne později. Další banky se ke společné síti nepřipojí, přestože... celý článek

Česká pošta a ČSOB chtějí prodloužit partnerství o další dva roky

31. 7. 2024 | Petr Kučera

Česká pošta a ČSOB chtějí prodloužit partnerství o další dva roky

Státní podnik Česká pošta plánuje sjednotit harmonogram poštovní licence s poskytováním partnerských finančních služeb, oznámila dnes v oficiálním prohlášení.

Spořitelna spouští digitální trezor. Ochrání doklady i fotky

29. 7. 2024 | Petr Kučera

Spořitelna spouští digitální trezor. Ochrání doklady i fotky

Česká spořitelna spouští v ostrém provozu digitální bezpečnostní schránku Datatrezor. Ta umožňuje v bezpečném prostředí uchování digitálních dokumentů a cenností. Spořitelna tuto službu... celý článek

Partners Financial Services