Letištní salonky zdarma. Co nabízejí banky a jak je nahradit, když jsou plné

Petr Kučera | rubrika: Když se řekne | 22. 7. 2024
Oblíbený benefit je dostupnější pro čím dál víc lidí. Teoreticky. Jenže salonky jsou rok od roku plnější, hlavně během dovolených. Provozovatelé salonkových sítí proto začali nabízet alternativní možnost: slevy v restauracích na letišti.
Letištní salonky zdarma. Co nabízejí banky a jak je nahradit, když jsou plné

Zdroj: Shutterstock

Najíst a napít se zadarmo, přečíst si noviny nebo časopisy, odpočinout si ve větším klidu než na chodbě odletové haly a třeba i s výhledem na letištní plochu. Bezplatné vstupy do salonků na světových letištích patří – společně s cestovním pojištěním – k nejatraktivnějším benefitům, které tuzemské banky dávají k lepším variantám osobních účtů.

Nejde o výsadu jen těch úplně nejbohatších klientů s privátním bankovnictvím. Zpříjemnit si čekání před odletem mohou i lidé z takzvané střední třídy, pokud dosáhnou na prémiový účet. Ten banky nabízejí klientům s nadprůměrným příjmem nebo s většími úsporami.

Letištní salonky jako benefit ke svému prémiovému účtu Gold od července nově přidala také Moneta Money Bank. Víc prémiových klientů se snaží zaujmout i Raiffeisenbank, když od letošního května zmírnila kritéria pro svůj Exkluzivní účet.

Právě Raiffeisenbank nabízí nejvíc bezplatných vstupů do salonků po celém světě – až deset za kalendářní rok. Z limitu lze čerpat i vstupy pro rodinu nebo jiný doprovod. Majitel karty kromě toho může využít neomezený počet bezplatných vstupů do salonků v Praze, Vídni nebo Bratislavě – v tomto případě ale jen pro sebe, za případný doprovod už musí zaplatit.

Prémiový účet v Raiffeisenbank je přitom nejdostupnější z těch, které bezplatné vstupy do salonků nabízejí. Exkluzivní účet bez měsíčního paušálu může mít každý, komu na něj přijde aspoň 50 tisíc korun měsíčně (sčítají se dvě nejvyšší platby).

Stejný příjem na účet – aspoň 50 tisíc měsíčně v celkovém součtu – stačil také v ČSOB, pokud klient zároveň nejméně třikrát za měsíc zaplatí kartou. Kritéria služby ČSOB Premium však v současnosti zpřísňují – od června pro nové klienty, od začátku příštího roku pro dosavadní klienty: minimální příjem stoupne na 60 tisíc a hlavně k němu bude současně potřeba splnit novou podmínku – vklady nebo investice v celkové výši nejméně 300 tisíc.

Bezplatné vstupy do letištních salonků v rámci prémiového účtu bez paušálu nabízejí také Česká spořitelna (Erste Premier), Komerční banka a Creditas. Na salonky zdarma nedosáhnou klienti Top účtu v UniCredit Bank. Další banky – mBank, Fio, Air Bank nebo Partners – nemají podobné prémiové účty v nabídce.

Pustí vás i s rodinou – když není plno

Tuzemské banky využívají některou z mezinárodních sítí salonků: nejčastěji Lounge Key, případně Dragon Pass nebo Priority Pass. Z obecného pohledu klienta s bezplatným vstupem není mezi sítěmi výraznější rozdíl. Každá má přibližně 1300 až 1500 salonků ve více než 500 městech světa. Samotné salonky na jednotlivých letištích se jmenují různě – který z nich spadá pod vaši síť, zjistíte nejsnadněji ze stránek konkrétního programu (Lounge Key, Dragon Pass nebo Priority Pass).

Bezplatné vstupy do těchto sítí může čerpat jak sám držitel karty, tak jeho doprovod, typicky rodina. Za každého hosta se odečte jeden vstup z limitu. Důležité je hned u vstupu salonku nahlásit, že chcete využít vstup z konkrétního programu – a předložit platební kartu, která tuto výhodu obsahuje. Po vpuštění pak můžete využít bezplatné občerstvení, přečíst si noviny a časopisy, samozřejmostí je wi-fi, v nabídce bývá i sprcha. Nezáleží na tom, jakou letenku máte nebo s kým letíte.

Anketa

Už jste ho taky vyzkoušeli?

Jenže: salonky bývají často plné, hlavně v sezóně nebo během cestovní špičky. Když je naplněna kapacita pro konkrétní síť (například Lounge Key), může obsluha na recepci pustit dovnitř jen samotného držitele karty, ale už ne jeho doprovod. Nebo ani držitele. Provozovatel salonku na to má právo nezávisle na tom, kolik bezplatných vstupů ještě majiteli karty zbývá z ročního limitu.

U salonků Mastercard nebo Visa v Praze, Vídni a Bratislavě mají klienti obvykle neomezený počet vstupů za rok (konkrétní podmínky u jednotlivých bank popisujeme níže). Ale většinou jen sami pro sebe – už ne pro rodinu nebo jiný doprovod. Když je v salonku volno, může doprovod vstoupit za poplatek, který se pohybuje přibližně od 450 do 1000 korun podle města a salonku. 

Plný salonek? Využijte slevu v restauraci

Bohužel – salonky jsou rok od roku plnější. Přibývá tak zklamaných klientů, kteří tento benefit od banky v praxi nevyužijí.

Kapacitní problémy jsou hlavně důsledkem toho, že banky nabízejí bezplatné vstupy čím dál víc klientům. A to i v případě, že svou nabídku nerozšiřují ani nezmírňují kritéria – příkladem je ČSOB, která minimální příjem pro prémiový účet 50 tisíc měsíčně nezvýšila od roku 2016, takže na něj díky postupnému zvyšování mezd dosáhne o dost víc zájemců.

Provozovatelé salonkových sítí proto začali držitelům karet nabízet alternativní možnost, jak benefity od banky využít. Například v síti Lounge Key jsou to na pražském letišti slevy v podnicích Originální restaurace Pilsner Urquell, Bottega Prosecco nebo AeroPorto. Seznam pro další letiště byste měli najít na webu salonkové sítě.

Při placení pak může klient říct, že chce využít slevu z programu Lounge Key a zaplatit příslušnou kartou. Z účtenky se mu odečte sleva ve výši 23 eur (550 Kč) – respektive za každou uplatněnou slevu se odečte jeden vstup z ročního limitu. U dvou lidí může sleva dosáhnout 46 eur (1100 Kč), odečítala by se pak jako jedna návštěva držitele karty a jedna návštěva hosta.

A tady už je přehled, co konkrétně nabízejí jednotlivé banky: 


Česká spořitelna (Erste Premier)

Klient Erste Premier má osm volných vstupů za kalendářní rok do salonků sítě LoungeKey po celém světě. Může je čerpat jak pro sebe, tak pro rodinu nebo jiný doprovod – za každou osobu se odečte jeden vstup. Případný devátý a další vstup pak stojí 15 eur za osobu, což je poloviční sleva ze standardní ceny.

Kromě toho má majitel karty (pro sebe) neomezený počet vstupů do letištních salonků Erste Premier Lounge na Terminálu 2 (Schengen) pražského letiště, Mastercard Lounge na Terminálu 1 (mimo Schengen) pražského letiště, salonků Sky Lounge a Vienna Lounge na vídeňském letišti a do salonku Mastercard Caproni Lounge na bratislavském letišti. Může s sebou vzít i hosty – jejich vstup se odečítá z ročního limitu osmi vstupů do sítě LoungeKey. Po vyčerpání volných vstupů zaplatí hosté standardní vstupné s poloviční slevou. Děti do tří let mají vstup zdarma, v pražském salonku Erste Premier Lounge do dvanácti let.

Výhodou je také individuální bezpečnostní kontrola před vstupem do Erste Premier Lounge na pražském letišti – maximálně pro čtyři hosty.

Program Erste Premier stojí standardně 2500 Kč měsíčně. Bezplatně ho může mít klient, který splní aspoň jedno ze tří následujících kritérií:

  • přijde mu na účet v součtu aspoň 70 tisíc korun měsíčně a současně má ve skupině České spořitelny uloženo, investováno nebo půjčeno aspoň 250 tisíc korun
  • má ve skupině České spořitelny uloženo nebo investováno nejméně dva a půl milionu korun
  • má ve skupině České spořitelny uloženo, investováno nebo půjčeno nejméně čtyři miliony korun (u úvěrů se počítá jejich původní výše, ne zbývající nesplacená částka)

Vedle letištních salonků má program Erste Premier další výhody, především:

  • cestovní pojištění zdarma i pro rodinu nebo partnera, a to i když cestují bez majitele karty. Limit pro léčebné výlohy je 50 milionů, pro pojištění odpovědnosti šest milionů, pro pojištění storna 30 000 Kč na osobu
  • výběry ze všech bankomatů – tedy i v zahraničí – zdarma
  • neomezený počet cizoměnových účtů
  • osobní asistent po telefonu až třikrát měsíčně zdarma (pomůže například s pronájmem auta v zahraničí, rezervací ubytování, obstaráním vstupenek na kulturní akce nebo s objednáním řemeslníka)
  • služba Lékař na telefonu (konzultace zdravotního stavu klienta nebo jeho nezletilých dětí a další služby, a to až třikrát měsíčně zdarma nonstop s garancí spojení s lékařem do 30 minut od odeslání požadavku)
  • autoasistence (oprava nebo odtah při běžné poruše, defektu kola, nehodě a podobně)
  • cykloasistence (při defektu kola oprava do 4000 Kč přímo na místě kdekoliv v ČR, případně doprava do servisu, místa ubytování či půjčovny do vzdálenosti 50 km)

ČSOB

Klient s účtem ČSOB Premium a kreditní kartou Mastercard World Elite má čtyři bezplatné vstupy ročně do salonků sítě LoungeKey po celém světě. Může je čerpat jak pro sebe, tak pro rodinu nebo jiný doprovod – za každou osobu se odečte jeden vstup. Případný pátý a další vstup pak stojí 35 dolarů za osobu.

Do salonků Mastercard v Praze (Terminál 1), Vídni a Bratislavě má majitel karty neomezený počet bezplatných vstupů. Za případný doprovod musí zaplatit 450 Kč za osobu. Děti do tří let mají vstup zdarma. S kreditní kartou lze využít přednostní průchod bezpečnostní kontrolou (ne přes pasovou kontrolu) před odletem z pražského Terminálu 1.

Kdo má jen debetní kartu Visa Infinite, může využít salonek FastTrack Lounge na Terminálu 2 (Schengen) pražského letiště. Za vstup zaplatí 500 Kč na osobu (majitel karty i hosté), případně 350 Kč za děti od tří do čtrnácti let, děti do tří let mají vstup zdarma. Vstup do salonku je přímo z odbavovací haly po schodišti s červeným kobercem. Po využití služeb salonku je k dispozici individuální bezpečnostní FastTrack kontrola.

S kreditní kartou má majitel karty neomezený počet vstupů do salonků ve Vídni a Bratislavě. S debetní kartou může majitel karty využít dva bezplatné vstupy ročně ve Vídni. Za hosty ale vždy platí.

Program ČSOB Premium stojí standardně 900 Kč měsíčně, od příštího roku 1500 Kč. Bezplatně ho po zpřísnění podmínek může mít klient, který splní aspoň jedno ze tří následujících kritérií:

  • přijde mu na účet v součtu aspoň 60 tisíc korun měsíčně a současně má ve skupině ČSOB uloženo, investováno nebo půjčeno aspoň 300 tisíc korun (u půjček se počítá jen nesplacená jistina)
  • má ve skupině ČSOB uloženo nebo investováno aspoň dva miliony korun
  • má ve skupině ČSOB sjednanou hypotéku ve výši nejméně pět milionů korun.

Vedle letištních salonků má program ČSOB Premium další výhody, především:

  • cestovní pojištění s nejvyššími limity v porovnání s konkurencí (léčebné výlohy 100 milionů, odpovědnost za újmu 20 milionů, storno 50 tisíc na osobu s 10% spoluúčastí, a to pro maximálně dva dospělé a tři děti do 21 let nezávisle na tom, jestli cestují s majitelem karty)
  • pojištění pro případ ztráty či krádeže karty i osobních věcí (mobil, tablet, taška, peněženka, doklady i klíče) v nejvyšší variantě
  • výběry ze všech bankomatů – tedy i v zahraničí – zdarma
  • pojištění prodloužené záruky o jeden rok
  • vyšší strop pro bonusové úročení u spořicího účtu (půl milionu korun místo standardních čtvrt milionu)
  • služba uLékaře.cz zdarma – online konzultace s lékařem kdykoliv

Komerční banka

Klient s účtem Top nabídka (KB Premium) a kreditní kartou Mastercard World Elite má čtyři bezplatné vstupy ročně do salonků sítě Dragon Pass po celém světě. Může je čerpat jak pro sebe, tak pro rodinu nebo jiný doprovod – za každou osobu se odečte jeden vstup. Případný pátý a další vstup pak stojí 26 eur za osobu.

Stejnou kreditní kartu může zdarma získat také rodinný příslušník (typicky manžel/ka) klienta.

Kromě toho má majitel karty neomezený počet vstupů do letištních salonků Mastercard Lounge na Terminálu 1 (mimo Schengen) pražského letiště, Sky Lounge a Vienna Lounge ve Vídni a Mastercard Caproni Lounge v Bratislavě. Za případný doprovod platí v Praze 450 Kč na osobu, ve Vídni 29 nebo 39 Kč a v Bratislavě 18 eur, nejmenší děti mají vstup zdarma. Držitelé karet Mastercard, kteří navštíví salonek Mastercard Lounge v Praze, mají právo využít přednostní průchod bezpečnostní kontrolou před odletem z Terminálu 1.

Hledáte cestovní pojištění na míru? Poradíme!

Najděte cestovní pojištění podle svých představ, ať na pracovní cestu nebo dovolenou. Sjednáte i v den odjezdu sobě i ostatním.

Nejvíce bezplatných vstupů – až deset ročně v síti Dragon Pass a dva ve Vídni – nabízí karta Visa Infinite, kterou však KB nedává zdarma v rámci žádného účtu (ani prémiové Top nabídky). Lze si ji pořídit za standardní cenu 850 Kč měsíčně.

K novým tarifům KB+, a to ani k tomu nejdražšímu (Exclusive za paušál 169 Kč měsíčně), Komerční banka žádné bezplatné vstupy do letištních salonků nenabízí.

„Od podzimu 2024 si budou moci sjednat klienti nové éry bankovnictví (KB+) jakoukoliv současně nabízenou kreditní kartu, tj. v případě salonků Visa Infinite a Mastercard World Elite,“ dodává mluvčí banky Šárka Nevoralová.

Majitelé kreditních karet A karta, Lady karta a 4U karta mají neomezený vstup do salonků Sky Lounge a Vienna Lounge ve Vídni a MC Caproni Lounge ve Vídni. V pražském MC Lounge zaplatí 450 Kč. Za hosty platí 29 nebo 39 eur (Vídeň), 30 eur (Bratislava) nebo 860 Kč (Praha).

Kdo může mít prémiový účet Top nabídka (KB Premium) zdarma, jehož standardní cena je 1490 Kč měsíčně? Ten, kdo splní aspoň jednu z následujících podmínek:

  • na běžný účet mu přijde nejméně 100 tisíc korun měsíčně, z toho je alespoň jedna příchozí platba nejméně 70 tisíc
  • má ve skupině KB uloženo nebo investováno aspoň tři miliony korun (vedle banky se počítá stavební spořitelna Modrá pyramida, KB Penzijní společnost, Amundi nebo Komerční pojišťovna)
  • na běžný účet mu za posledních dvanáct měsíců přišlo v průměru nejméně 100 tisíc korun za měsíc a zároveň má ve skupině KB uloženo nebo investováno nejméně milion korun
  • součet splátek úvěrů je nejméně 30 tisíc korun (spotřebitelské, hypoteční, ze stavebního spoření)
  • součet poskytnutých hypotečních úvěrů nebo úvěrů ze stavebního spoření je nejméně šest milionů korun (u účtů založených do konce roku 2022 stačí pět milionů)

Vedle letištních salonků má program Top nabídka (KB Premium) s kreditní kartou další výhody, především:

  • cestovní pojištění zdarma pro celou rodinu (limit na léčebné výlohy 10 milionů korun, na pojištění odpovědnosti tři miliony), na storno 50 tisíc s 20% spoluúčastí
  • asistenční služba pro motoristy (oprava auta, odtah do nejbližšího servisu, zapůjčení náhradního vozidla)
  • asistenční služba pro cyklisty
  • výběry ze všech bankomatů – tedy i v zahraničí – zdarma
  • asistent na telefonu – služby concierge (např. pomůže s rezervací hotelu, zajištěním právníka, objednáním donáškové služby...)
  • vedení dalších dvou běžných účtů v korunách, eurech nebo dolarech zdarma
  • online služba uLékaře.cz

Raiffeisenbank

Až deset bezplatných vstup ročně do letištních salonků sítě LoungeKey má klient s Exkluzivním účtem. V rámci účtu může dostat zdarma dvě debetní karty typu Gold (ke každé jsou čtyři vstupy) a jednu kreditní kartu (dva vstupy). Bezplatné vstupy může klient je čerpat jak pro sebe, tak pro rodinu nebo jiný doprovod – za každou osobu se odečte jeden vstup.

S debetní kartou Mastercard Gold nebo kreditní kartou RB Premium může majitel zdarma do salonků Mastercard Lounge v Praze (Terminál 1), Sky Lounge a Vienna Lounge ve Vídni a Caproni Lounge v Bratislavě. S debetní kartou Visa Gold má majitel bezplatný vstup do salonku FastTrack na Terminálu 2 pražského letiště, doprovod platí 500 Kč za osobu.

Standardní cena Exkluzivního účtu RB je 299 Kč měsíčně. Zdarma ho má ten, komu přijde na účet přinejmenším 50 tisíc korun měsíčně (počítá se součet dvou nejvyšších plateb) nebo kdo má v Raiffeisenbank uloženo nebo investováno aspoň jeden a půl milionu korun.

Kreditní kartu RB Premium (dva bezplatné vstupy do salonků) teď můžou na půl roku zdarma získat i noví klienti Raiffeisenbank k účtům Chytré konto nebo Aktivní konto. Běžně se za takovou kreditku k těmto účtům platí paušál 199 korun měsíčně, zdarma je jen k Exkluzivnímu účtu.

Vedle letištních salonků má Exkluzivní konto další výhody, především:

  • cestovní pojištění pro celou rodinu (limit pro léčebné výlohy je 10 milionů korun, pojištění odpovědnosti čtyři miliony, storno cesty 30 tisíc)
  • až 18 měn pod jedním číslem účtu
  • vyšší strop pro bonusový úrok na spořicím účtu (jeden a půl milionu korun)
  • online konzultace s lékařem
  • neomezený počet příchozích zahraničních plateb mimo Evropský hospodářský prostor
  • asistenční služba, která pomůže třeba se sháněním řemeslníka, objednávkou květin nebo zajištěním rodinné oslavy
  • výběry ze všech bankomatů – tedy i v zahraničí – zdarma (to nabízí i nižší varianty účtu v RB)

Moneta Money Bank

S prémiovým účtem Gold (Genius Gold) má klient čtyři bezplatné vstupy ročně do salonků sítě Priority Pass po celém světě. Může je čerpat jak pro sebe, tak pro rodinu nebo jiný doprovod – za každou osobu se odečte jeden vstup.

Standardní poplatek za účet Gold je 469 korun měsíčně. Když na účet přijde aspoň 35 tisíc korun, klesne paušál na 169 korun. Zcela bez měsíčního poplatku je účet v případě, že klient má v Monetě uloženo aspoň milion korun (součet na všech účtech a investicích).

Vedle letištních salonků má účet Gold další výhody, především:

  • cestovní pojištění pro držitele karty a další až tři rodinné příslušníky
  • pojištění platebních karet (náhrada škody vzniklé v důsledku neoprávněného užití odcizené nebo ztracené karty)
  • pojištění osobních věcí
  • cizoměnový účet s platební kartou
  • zvýhodněná úroková sazba na spořicím účtu, který je bez stropu (momentálně jsou to čtyři procenta ročně, zatímco u běžného účtu Tom Plus 3,8 % do limitu jednoho milionu korun)
  • výběry ze všech bankomatů – tedy i v zahraničí – zdarma (to nabízí i běžný účet Tom Plus)
  • výhodnější kurz v online směnárně (ta je dostupná i pro běžný účet Tom Plus)

Banka Creditas

Klient prémiového bankovnictví s kreditní kartou má čtyři bezplatné vstupy ročně do letištních salonků sítě LoungeKey po celém světě. Může je čerpat jak pro sebe, tak pro rodinu nebo jiný doprovod – za každou osobu se odečte jeden vstup.

Kromě má bezplatný vstup do vybraných salonků na letištích v Praze, Vídni a Bratislavě. Za případný doprovod hradí poplatek.

Prémiové bankovnictví je určeno pro klienty, kteří mají ve skupině Creditas uloženo nebo investováno aspoň tři miliony korun. Dříve ho mohl získat také klient, který má hypotéku ve výši nejméně osm milionů a současně mu na účet přijde aspoň 75 tisíc měsíčně.

Vedle letištních salonků má prémiové bankovnictví Creditas další výhody, především:

  • cestovní pojištění zdarma (na léčebné výlohy je limit 20 milionů, na pojištění odpovědnosti milion pro škodu na zdraví a milion pro škodu na majetku, limit na pojištění storna je sto tisíc s 20% spoluúčastí)
  • pojištění zneužití karty
  • servisní služby Mastercard Concierge
  • online poradna uLékaře.cz

UniCredit Bank

Na bezplatné vstupy do letištních salonků nedosáhne bez měsíčního paušálu ani klient privátního bankovnictví Private Premium, které je určeno lidem s vklady a investicemi v celkové výši nejméně jeden a půl milionu korun.

Private Premium s programem (kartou) Platinum nabízí bez měsíčního paušálu jen samotné členství v síti salonků DragonPass – to je „opravňuje k placenému vstupu“, přičemž každý vstup stojí 32 eur.

Private Premium s programem (kartou) Infinity sice nabízí neomezené bezplatné vstupy do salonků sítě DragonPass pro majitele karty, jenže za samotný účet se vždy platí měsíční paušál 499 Kč měsíčně.

Kurzy měn na Peníze.cz

Směna je život!

Chcete vyměnit peníze nebo nakoupit v zahraničním obchodě? Jedete do ciziny a nevíte, kolik místních peněz dostanete za svoje koruny? Máte zainvestováno v cizí měně a zajímá vás kurz eura, kurz dolaru nebo třeba kurz švýcarského franku? Máme čerstvý kurzovní lístek, který každý den zveřejňuje Česká národní banka, i kurzovní lístky českých bank.

Nejhledanější kurzy měn

Euro25,255-0,03 Kč
Americký dolar23,195+0,06 Kč
Britská libra29,968-0,07 Kč
Švýcarský frank26,069-0,09 Kč
Turecká lira70,183+0,27 Kč

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Moneta vylepšila prémiový účet Gold. Má i lepší spoření

17. 7. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Moneta vylepšila prémiový účet Gold. Má i lepší spoření

Moneta Money Bank od července vylepšila svůj prémiový účet Gold. Klienti nově získají čtyři vstupy do letištních salónků po celém světě zdarma, banka slibuje také zvýhodněnou úrokovou... celý článek

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

16. 7. 2024 | Petr Kučera

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

Československá obchodní banka (ČSOB) přichází s novým věrnostním programem. Za využívání produktů této finanční skupiny – později snad i externích partnerů – začnou klienti dostávat... celý článek

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

1. 7. 2024 | Petr Kučera

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

Nechtěnou službu mnohdy neúmyslně využije i jinak dobře informovaný spotřebitel. Obrana proti ní přitom může být stejně jednoduchá jako nastavení limitů na kartě. Proč některé banky... celý článek

Opravdu chcete platit víc? Spořitelna radí, jak si zvýšit finanční zdraví

20. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Opravdu chcete platit víc? Spořitelna radí, jak si zvýšit finanční zdraví

Česká spořitelna spustila v mobilní aplikaci George personalizované tipy s cílem zvýšit finanční zdraví uživatelů. Mají jim pomoct s tvorbou krátkodobé a dlouhodobé finanční rezervy,... celý článek

Ve spořicích účtech ještě budeme agresivní. Petr Borkovec o plánech Partners Banky

20. 6. 2024 | Martin Vlnas

Ve spořicích účtech ještě budeme agresivní. Petr Borkovec o plánech Partners Banky

Nová Partners Banka má za sebou úspěšný start. Jak ho vidí Petr Borkovec, spoluzakladatel finanční skupiny Partners, který teď bude banku řídit společně s Markem Ditzem? Jak udělat... celý článek

Partners Financial Services