Novinka od Revolutu má zabránit přístupu zloděje k telefonu

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 23. 7. 2024
Novinka od Revolutu má zabránit přístupu zloděje k telefonu

Zdroj: Revolut

Aplikace Revolut zavádí novou funkci nazvanou Ochrana majetku. Díky biometrické identifikaci chrání peníze na účtu před zloději mobilních telefonů – v případě, že telefon byl odemčený nebo bylo prolomeno rozpoznání hesla a obličeje.

„Mnoho bankovních aplikací spoléhá pouze na jedno biometrické ověření (jako je rozpoznávání obličeje nebo otisku prstu) zabudované v mobilních zařízeních. Toto ověření obvykle probíhá při otevírání aplikace, která je pak náchylná ke zneužití, pokud k zařízení získá přístup kapsář a změní zaregistrovaný otisk prstu nebo obraz na svůj vlastní,“ říká Woody Malouf, který má v Revolutu funkci Head of Financial Crime.

„Revolut je se svou pokročilou technologií ještě o krok napřed. Když je funkce Ochrana majetku zapnutá, ověří totožnost uživatele pomocí kontrol selfie a průkazu totožnosti, které zákazník nahrál při prvním přihlášení do Revolutu. Ty pomohou zabránit podvodníkům převádět peníze z Kapes, pokud bylo zabezpečení jejich telefonu prolomeno,“ vysvětluje Malouf.

Novou funkci, která vyžaduje, aby se zákazníci přihlásili, lze zapnout v i Kapsách. Kapsy fungují jako podúčty určené hlavně ke spoření na různé cíle, dříve je Revolut nazýval Trezor.

„Revolut funkci zavádí jako jeden z prvních, a činí tak především z důvodu rušné letní turistické a festivalové sezóny, která s sebou přináší větší riziko krádeží na velkých akcích a přeplněných turistických místech,“ zdůrazňuje Malouf.

Připomíná, že zákazníci jsou také vystaveni zvýšenému riziku shoulder-surfingu – takzvanému nahlížení přes rameno, kdy podvodníci nejprve identifikují hesla k telefonu a bankovním aplikacím a poté je použijí k tomu, aby obešli bezpečnostní opatření.

Kurzy měn na Peníze.cz

Směna je život!

Chcete vyměnit peníze nebo nakoupit v zahraničním obchodě? Jedete do ciziny a nevíte, kolik místních peněz dostanete za svoje koruny? Máte zainvestováno v cizí měně a zajímá vás kurz eura, kurz dolaru nebo třeba kurz švýcarského franku? Máme čerstvý kurzovní lístek, který každý den zveřejňuje Česká národní banka, i kurzovní lístky českých bank.

Nejhledanější kurzy měn

Euro25,375+0,14 Kč
Americký dolar23,366+0,18 Kč
Britská libra30,180+0,21 Kč
Švýcarský frank26,208+0,12 Kč
Turecká lira70,961+0,66 Kč

redakce Peníze.CZ

Autor článku redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

inovace, ověření, Revolut

A tohle už jste četli?

Creditas zvýší poplatky, základní služby zůstanou zdarma

22. 7. 2024 | Petr Kučera

Creditas zvýší poplatky, základní služby zůstanou zdarma

Banka Creditas od začátku října zvyšuje některé dosavadní poplatky. Změny se týkají hlavně služeb na pobočkách, mimo jiné i výběru hotovosti u pokladny. Připlatí si také zájemci o papírové... celý článek

Letištní salonky zdarma. Co nabízejí banky a jak je nahradit, když jsou plné

22. 7. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Letištní salonky zdarma. Co nabízejí banky a jak je nahradit, když jsou plné

Oblíbený benefit je dostupnější pro čím dál víc lidí. Teoreticky. Jenže salonky jsou rok od roku plnější, hlavně během dovolených. Provozovatelé salonkových sítí proto začali nabízet... celý článek

Moneta vylepšila prémiový účet Gold. Má i lepší spoření

17. 7. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Moneta vylepšila prémiový účet Gold. Má i lepší spoření

Moneta Money Bank od července vylepšila svůj prémiový účet Gold. Klienti nově získají čtyři vstupy do letištních salónků po celém světě zdarma, banka slibuje také zvýhodněnou úrokovou... celý článek

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

16. 7. 2024 | Petr Kučera

ČSOB spouští nový věrnostní program. Láká na odměny za Kate Coiny

Československá obchodní banka (ČSOB) přichází s novým věrnostním programem. Za využívání produktů této finanční skupiny – později snad i externích partnerů – začnou klienti dostávat... celý článek

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

1. 7. 2024 | Petr Kučera

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

Nechtěnou službu mnohdy neúmyslně využije i jinak dobře informovaný spotřebitel. Obrana proti ní přitom může být stejně jednoduchá jako nastavení limitů na kartě. Proč některé banky... celý článek

Partners Financial Services