Creditas se přestěhuje. Centrála vyroste v nové čtvrti

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 6. 8. 2024
Creditas se přestěhuje. Centrála vyroste v nové čtvrti

Zdroj: Creditas (vizualizace)

Banka Creditas koupila od developerské společnosti Sekyra Group projekt nové administrativní budovy na Rohanském nábřeží v pražském Karlíně. Po dokončení, které se plánuje do tří let, se stane novým sídlem banky a dalších společností skupiny Creditas.  

Budova A2 bude součástí nové čtvrti Rohan City poblíž metra Invalidovna, vzniká revitalizací takzvaného brownfieldu. Ve čtvrti, kterou vytvoří administrativní i bytové objekty, má bydlet nebo pracovat 11 tisíc lidí. Součástí má být také druhá největší relaxační zóna v Praze (po Stromovce).

Nová centrála pro téměř dvě tisícovky lidí nabídne pronajímatelnou plochu přes 17 tisíc metrů čtverečních. Z toho téměř 15 tisíc tvoří kanceláře, přes 500 metrů restaurace. Garáže budou mít kapacitu pro 180 aut a třicítku jízdních kol. 

Creditas nové sídloZdroj. Creditas

Vizualizace nového sídla Creditas.

„Skupina Creditas dynamicky roste, přibývají další společnosti, logicky jsme proto pro naše zaměstnance hledali další, dostatečně rozsáhlé a reprezentativní prostory, které budou odpovídat nejmodernějším trendům,“ říká člen představenstva banky Kamil Rataj. Celkové investiční náklady projektu mají přesáhnout dvě miliardy korun.

„Projekt pro Creditas nabízí špičkový design od týmu architekta Jakuba Ciglera a značný důraz na šetrné technologie, které mimo jiné zajistí i úsporný provoz celé budovy,“ dodává Leoš Anderle, výkonný ředitel Sekyra Group.

Creditas působila od roku 1996 jako družstevní záložna, jako banka funguje od roku 2017. Původně měla ústředí v Olomouci, odkud pochází její majitel Pavel Hubáček. Pak se přestěhovala na pražskou Florenc: nejdříve do Sokolovské ulice; v roce 2020 pak koupila od J&T Banky nedalekou administrativní budovu v Pobřežní ulici, kde teď sídlí. Kromě toho vlastní také budovu na Třídě Svobody v Olomouci. 

Creditas nové sídloZdroj: Creditas

Vizualizace nového sídla Creditas.

Novou centrálu připravuje také Česká spořitelna. Vznikne v nové čtvrti Smíchov City u pražského Smíchovského nádraží. Hotovo má být rovněž za tři roky, zatím se na nové sídlo spořitelny můžete podívat ve fotogalerii.

Už letos se Fio banka stěhuje do jedné z nejmodernějších kancelářských budov současnosti – Masaryčky v centru Prahy.

Nové sídlo má od letoška také Trinity Bank, koupila historickou budovu na rohu ulic Na Příkopě a Celetná – v těsné blízkosti Prašné brány, České národní banky a Obecního domu. Ve stejné budově má dosud své administrativní sídlo Komerční banka, která ale už dříve přesunula centrálu na pražské Stodůlky. Komerčka dosud využívá i budovu na Václavském náměstí – letos ji prodala hlavnímu městu.

Fotogalerie

Kde sídlí banky v Česku? Podívejte se na velký přehled současných i chystaných centrál.

Popisky a zdroje fotek najdete uvnitř galerie.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Sdílené bankomaty už fungují i pro vklady. Zatím pro tři banky

6. 8. 2024 | Petr Kučera

Sdílené bankomaty už fungují i pro vklady. Zatím pro tři banky

Klienti Komerční banky, Monety a Air Bank získají víc možností, jak vložit hotovost na účet. UniCredit Bank tuto funkci nabídne později. Další banky se ke společné síti nepřipojí, přestože... celý článek

Česká pošta a ČSOB chtějí prodloužit partnerství o další dva roky

31. 7. 2024 | Petr Kučera

Česká pošta a ČSOB chtějí prodloužit partnerství o další dva roky

Státní podnik Česká pošta plánuje sjednotit harmonogram poštovní licence s poskytováním partnerských finančních služeb, oznámila dnes v oficiálním prohlášení.

Spořitelna spouští digitální trezor. Ochrání doklady i fotky

29. 7. 2024 | Petr Kučera

Spořitelna spouští digitální trezor. Ochrání doklady i fotky

Česká spořitelna spouští v ostrém provozu digitální bezpečnostní schránku Datatrezor. Ta umožňuje v bezpečném prostředí uchování digitálních dokumentů a cenností. Spořitelna tuto službu... celý článek

Klienti mBank přijdou o zbývající vkladomaty. Chystá se náhrada

26. 7. 2024 | Petr Kučera

Klienti mBank přijdou o zbývající vkladomaty. Chystá se náhrada

Společnost Broker Consulting se rozhodla ukončit provoz sítě bankomatů s vkladovou funkcí. Ty fungovaly na franšízových pobočkách OK Point, jejichž partnerem je mBank.

ČSOB zavede poplatek za příchozí platbu přímo na kartu

25. 7. 2024 | Petr Kučera

ČSOB zavede poplatek za příchozí platbu přímo na kartu

Československá obchodní banka (ČSOB) od listopadu nově zpoplatní příchozí platby přímo na kartu, tedy bez uvedení čísla účtu nebo telefonního čísla. Přidá se tak k dalším dvěma bankám,... celý článek

Partners Financial Services