Fio banka se přestěhovala do jedné z nejnovějších budov v centru Prahy

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 12. 8. 2024
Fio banka se přestěhovala do jedné z nejnovějších budov v centru Prahy
Recepce v novém sídle Fio banky.
Zdroj: Fio banka

Stěhování bank do nových centrál pokračuje. Do moderního sídla v jedné z nejnovějších kancelářských budov v centru Prahy se podle plánu přesunula Fio banka. Usadila se v budově Masaryčka u stejnojmenného nádraží.

Prostory, které zabírají přes 5000 metrů čtverečních v celkem třech patrech, obývá už od konce července. Kanceláře mohou pojmout přes 500 zaměstnanců.  

Fio banka nové sídloZdroj. Fio banka

Nové sídlo Fio banky.

„Zvyšuje se počet klientů a přibývá kolegů, kteří se o potřeby našich klientů starají. Stávající prostory v Millenium Plaza nám již byly malé a bylo potřeba hledat nové zázemí pro naši centrálu,” vysvětlil obchodní ředitel Fio banky Jan Bláha.

„Určitě jsme si přáli zůstat přímo v centru Prahy a rozhodnutí nakonec padlo právě na Masaryčku, na kterou se z nynějších prostor díváme z oken a je prakticky jen přes ulici,” dodává.

Pro zaměstnance ani partnery to tedy podle něj není velká změna co do lokality. „Chtěli jsme zachovat výhodu centrály přímo na dopravním uzlu Masarykova nádraží, stanice metra a tramvají a přidali jsme úplně novou budovu v designu Zaha Hadid Architects,“ doplnil Bláha. 

Zbudování nového sídla během příštích tří let minulý týden oznámila také Banka Creditas. Ta plánuje přesídlit na pražské Rohanské nábřeží.

Novou centrálu připravuje také Česká spořitelna. Vznikne v nové čtvrti Smíchov City u pražského Smíchovského nádraží. Hotovo má být rovněž za tři roky.

Nové sídlo má od letoška také Trinity Bank, koupila historickou budovu na rohu ulic Na Příkopě a Celetná – v těsné blízkosti Prašné brány, České národní banky a Obecního domu. Ve stejné budově má dosud své administrativní sídlo Komerční banka, která ale už dříve přesunula centrálu na pražské Stodůlky. Komerčka dosud využívá i budovu na Václavském náměstí – letos ji prodala hlavnímu městu.

Fotogalerie

Kde sídlí banky v Česku? Podívejte se na velký přehled současných i chystaných centrál.

Popisky a zdroje fotek najdete uvnitř galerie.

redakce Peníze.CZ

Autor článku redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Creditas se přestěhuje. Centrála vyroste v nové čtvrti

6. 8. 2024 | Petr Kučera

Creditas se přestěhuje. Centrála vyroste v nové čtvrti

Banka Creditas koupila od developerské společnosti Sekyra Group projekt nové administrativní budovy na Rohanském nábřeží v pražském Karlíně. Po dokončení, které se plánuje do tří let,... celý článek

Sdílené bankomaty už fungují i pro vklady. Zatím pro tři banky

6. 8. 2024 | Petr Kučera

Sdílené bankomaty už fungují i pro vklady. Zatím pro tři banky

Klienti Komerční banky, Monety a Air Bank získají víc možností, jak vložit hotovost na účet. UniCredit Bank tuto funkci nabídne později. Další banky se ke společné síti nepřipojí, přestože... celý článek

Česká pošta a ČSOB chtějí prodloužit partnerství o další dva roky

31. 7. 2024 | Petr Kučera

Česká pošta a ČSOB chtějí prodloužit partnerství o další dva roky

Státní podnik Česká pošta plánuje sjednotit harmonogram poštovní licence s poskytováním partnerských finančních služeb, oznámila dnes v oficiálním prohlášení.

Spořitelna spouští digitální trezor. Ochrání doklady i fotky

29. 7. 2024 | Petr Kučera

Spořitelna spouští digitální trezor. Ochrání doklady i fotky

Česká spořitelna spouští v ostrém provozu digitální bezpečnostní schránku Datatrezor. Ta umožňuje v bezpečném prostředí uchování digitálních dokumentů a cenností. Spořitelna tuto službu... celý článek

Klienti mBank přijdou o zbývající vkladomaty. Chystá se náhrada

26. 7. 2024 | Petr Kučera

Klienti mBank přijdou o zbývající vkladomaty. Chystá se náhrada

Společnost Broker Consulting se rozhodla ukončit provoz sítě bankomatů s vkladovou funkcí. Ty fungovaly na franšízových pobočkách OK Point, jejichž partnerem je mBank.

Partners Financial Services