Místo kasičky terminál. Banka otestuje „bezkontaktní“ charitu

jih | rubrika: Aktuality | 4. 9. 2019

Bezkontaktně půjde nově přispět i na dobrou věc. Umožní to charitativní kiosky od UniCredit Bank, které vznikly ve spolupráci se společnostmi SoNet, Payment4U a Mastercard.

První kiosky budou otestovány v Praze v katedrále sv. Víta, v chrámu sv. Mikuláše na Malostranském náměstí, v kostele Panny Marie Vítězné – Pražského Jezulátka a v prostorách UniCredit Bank na náměstí Republiky na Praze 1.

Banka pořídí v prvním kole celkem deset kiosků, které zdarma zapůjčí vybraným charitativním institucím v České republice a na Slovensku. Zkušenosti v zahraničí podle banky ukazují, že předem určená výše příspěvku spojená s možností zaplatit jej kartou či mobilní peněženkou vede k jejich nárůstu až o 30 procent.

Charitativní kiosek od UniCredit Bank

Charitativní kiosek od UCB.

Kdo šetří, má tyhle tři

Běžný účet, spořicí účet, kreditka. Tohle trio může ušetřit určitě pár stovek ročně. Když je správně vyladěné a když víte, kam ve správný čas přesunout kolik peněz. Dobrá zpráva: dneska to jde do značné míry automatizovat. Na začátku je to samozřejmě dost kombinování. Pomůžeme s porovnáním a výběrem.

„Jsme velice rádi, že se můžeme s našimi projekty na pilotním využití charitativních kiosků podílet, máme jich v zásobě celou řadu,“ doplňuje s úsměvem Antonín Juriga, výkonný ředitel Arcibiskupství pražského.

„V katedrále budeme vděčni za každý dar věnovaný na Svatovítské varhany, v barokním prostředí svatého Mikuláše na Malé Straně či v prostorách UniCredit Bank poděkujeme za naše nejmenší potřebné, neboť příspěvky vybrané zde budou věnovány na výstavbu nové školy Dona Bosca, která nabízí útočiště handicapovaným dětem,“ dodává Juriga.

Věnování příspěvků bezkontaktní platební kartou či prostřednictvím mobilní peněženky je rychlé a transparentní. Výši daru a potvrzení o uskutečněné transakci vidí návštěvník díky inteligentnímu LED systému, nechybí ani závěrečné poděkování.

Kiosky podle banky svým designem nenarušují místa určená například k rozjímání a modlitbám. Nevyžadují pevné připojení k internetu a lze je umístit kdekoliv v prostoru. Provoz zajišťují baterie, které na jedno dobití vydrží přibližně týden.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

1. 7. 2024 | Petr Kučera

Před nevýhodnými kurzy DCC vás ochrání jen polovina bank. Na co si dát pozor

Nechtěnou službu mnohdy neúmyslně využije i jinak dobře informovaný spotřebitel. Obrana proti ní přitom může být stejně jednoduchá jako nastavení limitů na kartě. Proč některé banky... celý článek

mBank spouští Zepp Pay. Umožní platit hodinkami Amazfit

26. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ

mBank spouští Zepp Pay. Umožní platit hodinkami Amazfit

mBank jako první banka na českém trhu klientům umožňuje platit pomocí Zepp Pay, tedy chytrými hodinkami Amazfit. 

Opisování čísla karty skončí do roku 2030, slibuje Mastercard

19. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ

Opisování čísla karty skončí do roku 2030, slibuje Mastercard

Placení na internetu v Evropě se do konce tohoto desetiletí obejde bez ručního opisování údajů z platební karty. S takzvanou stoprocentní tokenizací počítá vize, kterou zveřejnila společnost... celý článek

Přiložte oko. V prvních obchodech zaplatíte bez karty i mobilu

16. 6. 2024 | Ivana Sladkovská, redakce Peníze.CZ

Přiložte oko. V prvních obchodech zaplatíte bez karty i mobilu

V Polsku testují terminály, u nichž se dá zaplatit pomocí biometrie oční duhovky a skenování obličeje. Pilotní projekt spustily společnosti Mastercard, Empik a PayEye. Jde o první řešení... celý článek

Chcete zajímavější kartu? Podívejte se, jaké dávají jednotlivé banky

16. 6. 2024 | Kateřina Hovorková

Chcete zajímavější kartu? Podívejte se, jaké dávají jednotlivé banky

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně černou, puntíkatou, s vlnkami, s barvami oblíbeného sportovního klubu nebo tu z ryzího zlata?... celý článek

Partners Financial Services