Sberbank vyměnila bankomaty za vkladomaty

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 30. 3. 2021 | 1 komentář
Sberbank vyměnila bankomaty za vkladomaty

Zdroj: nikolpetr/Shutterstock

Sberbank zmodernizovala svou bankomatovou síť. Všechny bankomaty nahradila automaty s funkcí vkládání hotovosti v českých korunách. Klienti banky tak mohou kdykoliv vybrat i vložit peníze na svůj účet. Vkladomaty jsou nově na všech 24 pobočkách Sberbank v Česku.

„Vkladomaty jsou trendem posledních let, klienti je rádi využívají, dávají jim možnost vložit hotovost kdykoliv bez ohledu na otevírací dobu poboček. Pobočkám usnadňují práci s pokladní hotovostí,“ říká Ondřej Polák ze Sberbank. Výměna strojů probíhala od druhého pololetí roku 2020.

Banka chystá také řešení pro vkládání bankovek cizích měn. Pokud klient nyní vloží cizí měnu, bankomat vklad nepřijme.

Vyhledávání bankomatů

Abyste nemuseli tahat hotovost

Zdroj: Shutterstock

Hledáte bankomat své banky? Nebo prostě jakýkoli, co je blízko? Vybíráte banku a chcete vědět, jestli má bankomat i tam, kde bydlíte a kde pracujete? 

Databáze bankomatů

Vkládat koruny je možné na účet, k němuž je vydána platební karta Sberbank, kterou se do automatu klient přihlásil. Vkládají se bankovky všech nominálních hodnot. Disponibilní zůstatek klienta je navýšen na účtu u Sberbank okamžitě a zaúčtování transakce probíhá následující pracovní den. Provedení vkladu je bez poplatku.

Vkladomaty do svých bankomatových sítí postupně zařazují všechny banky. Moneta na druhé letošní pololetí chystá novinku: vkládat peníze přes automaty budou moci klienti všech bank, a to na účty v jakékoli bance. Banky dnes většinou vkladomaty mají jen pro své klienty, kteří mohou vložit peníze jen na své účty v dané bance. Výjimkou je Česká spořitelna, kde její klienti takto mohou peníze vkládat i na účty u konkurence.

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+10
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

A tohle už jste četli?

Sdílené bankomaty už fungují i pro vklady. Zatím pro tři banky

6. 8. 2024 | Petr Kučera

Sdílené bankomaty už fungují i pro vklady. Zatím pro tři banky

Klienti Komerční banky, Monety a Air Bank získají víc možností, jak vložit hotovost na účet. UniCredit Bank tuto funkci nabídne později. Další banky se ke společné síti nepřipojí, přestože... celý článek

Klienti mBank přijdou o zbývající vkladomaty. Chystá se náhrada

26. 7. 2024 | Petr Kučera

Klienti mBank přijdou o zbývající vkladomaty. Chystá se náhrada

Společnost Broker Consulting se rozhodla ukončit provoz sítě bankomatů s vkladovou funkcí. Ty fungovaly na franšízových pobočkách OK Point, jejichž partnerem je mBank.

ČSOB zavede poplatek za příchozí platbu přímo na kartu

25. 7. 2024 | Petr Kučera

ČSOB zavede poplatek za příchozí platbu přímo na kartu

Československá obchodní banka (ČSOB) od listopadu nově zpoplatní příchozí platby přímo na kartu, tedy bez uvedení čísla účtu nebo telefonního čísla. Přidá se tak k dalším dvěma bankám,... celý článek

Novinka od Revolutu má zabránit přístupu zloděje k telefonu

23. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Novinka od Revolutu má zabránit přístupu zloděje k telefonu

Aplikace Revolut zavádí novou funkci nazvanou Ochrana majetku. Díky biometrické identifikaci chrání peníze na účtu před zloději mobilních telefonů – v případě, že telefon byl odemčený... celý článek

Letištní salonky zdarma. Co nabízejí banky a jak je nahradit, když jsou plné

22. 7. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Letištní salonky zdarma. Co nabízejí banky a jak je nahradit, když jsou plné

Oblíbený benefit je dostupnější pro čím dál víc lidí. Teoreticky. Jenže salonky jsou rok od roku plnější, hlavně během dovolených. Provozovatelé salonkových sítí proto začali nabízet... celý článek

Partners Financial Services