Raiffeisen realitní fond roste, láká na výnos nad inflací

jih | rubrika: Aktuality | 4. 6. 2019

Raiffeisen investiční společnost koupila další nemovitosti do Raiffeisen realitního fondu. Jde o dvě průmyslové haly u Nýřan na Plzeňsku. Hodnota transakce přesahuje v přepočtu 600 milionů korun.

První budova v průmyslové zóně již stojí a užívají ji nájemci Maurice Ward a IAC. Druhá budova bude dokončena do konce roku 2019 a nastěhují se do ní společnosti Filtration Group a Groupe Plastivaloire. Zprostředkovatelem transakce je společnost CBRE.

„Jedná se o prémiový produkt s velmi kvalitními mezinárodními nájemci. Transakce odpovídá jak svým objemem, využitím, ale i lokalitou nastavené strategii fondu, umožňující diverzifikaci aktiv i uvnitř fondu,“ dodává Vít Svoboda, Real Estate Portfolio Manager Raiffeisen investiční společnosti.

Raiffeisen realitní fond se zaměřuje na administrativní, logistické a skladové objekty, dále na maloobchodní budovy, multifunkční centra a retailové parky. V jeho portfoliu je nákupní centrum Galerie Písek nebo maloobchodní areál H-Park v Brně.

„Jsem rád, že se nám během prvních dvou let existence fondu podařilo získat další kvalitní nemovitosti. Celkový objem aktiv ve výši cca 1,6 miliardy Kč potvrzuje zájem našich investorů a správně nastavenou strategii fondu,“ říká Jaromír Sladkovský, předseda představenstva Raiffeisen investiční společnosti.

Fond je vhodný pro investory, kteří chtějí získat výhody plynoucí z investic do nemovitostí, ale nemají dostatečný kapitál nebo možnost nemovitost vlastnit a spravovat. Minimální částka investice je 500 korun.

Vstupní poplatek je 1,5 procenta z výše investice. Raiffeisen realitní fond si strhává i výstupní poplatek v případě, že investice byla na tři roky a méně. Za správu se platí 2,3 procenta ročně z nemovitostních aktiv a 0,5 procenta z ostatních aktiv. Poplatky za správu jsou započteny již ve zhodnocení, které tím pádem snižují. To je u fondů běžná praxe. Fond v minulém roce připsal zhodnocení 4,84 procenta.

Fond je od začátku května do 24. června otevřený pro nové investory, Raiffeisen chce zdvojnásobit objem spravovaných investic v něm.

Realitní fondy nabízejí i další společnosti v Česku. Například největší ČS nemovitostní fond ze skupiny České spořitelny loni dosáhl zhodnocení ve výši 3,38 procenta. Vstupní poplatek u něj je 1,5 procenta a poplatek za správu 1,75 procenta.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Nejlepší podílový fond letos vydělal 26 %. Žebříčky za pololetí

15. 7. 2024 | Petr Kučera

Nejlepší podílový fond letos vydělal 26 %. Žebříčky za pololetí

Průměrnému českému investorovi do podílových fondů se během prvního pololetí letošního roku zhodnotily vklady o 5,67 %. Ukazuje to Index českého investora CII750 sestavovaný analytiky... celý článek

Podílovým fondům se daří. Evropské akcie ale dostaly tvrdou ránu

5. 7. 2024 | Martin Mašát

Podílovým fondům se daří. Evropské akcie ale dostaly tvrdou ránu

Centrální banky snižují sazby, inflace nezlobí a informační technologie dělají zázraky. Investoři jsou tedy plni optimismu a ženou ceny akcií nahoru. Jen evropské akcie zažily výprask.... celý článek

Americké akcie už nemají kam růst. Příležitosti vidíme jinde, říká Stupavský z Consequ

21. 6. 2024 | Petra Nová | 2 komentáře

Americké akcie už nemají kam růst. Příležitosti vidíme jinde, říká Stupavský z Consequ

Akciové trhy zaznamenaly za poslední rok a půl slušnou jízdu. Nahoru je táhne hlavně optimismus investorů kolem umělé inteligence. Nedá se vyloučit, že býčí trh ještě nějakou dobu vydrží.... celý článek

Podílové fondy zase rostou. Akciím vládne velká sedma

6. 6. 2024 | Martin Mašát

Podílové fondy zase rostou. Akciím vládne velká sedma

Vývoj podílových fondů hodnotí Martin Mašát, investiční stratég skupiny Partners. Jak si vedly v květnu, jak za posledních dvanáct měsíců a jaká je jejich dlouhodobá výkonnost?

Nemovitostní fondy měly druhý nejlepší rok v historii. Známe výsledky

27. 5. 2024 | Jan Traxler

Nemovitostní fondy měly druhý nejlepší rok v historii. Známe výsledky

Přinášíme kompletní výsledky nemovitostních fondů za rok 2023, včetně fondů kvalifikovaných investorů. Inflaci porazila skoro polovina z nich.

Partners Financial Services