Spořitelna začíná nabízet investice i přes George

jih | rubrika: Aktuality | 9. 3. 2020 | 1 komentář

Klienti České spořitelny mohou nově nakupovat podílové fondy přes internetové bankovnictví George. To umožňuje od února investovat do víc než 80 podílových fondů.

„Lidé získávají možnost kdykoliv upravovat či měnit i pravidelné pokyny a řídit si je tak, jak potřebují. Navíc mají v každém okamžiku dostupný celkový pohled na detail pravidelných pokynů i výkonnost celého portfolia,“ říká Roman Choc, který má v České spořitelně na starosti Wealth Management.

Spořitelna odstartovala prodej investic přes internetové bankovnictví s podílovými fondy, chystá i obchody s dluhopisy a akciemi. Dosud šlo v internetovém bankovnictví nakupovat a prodávat jen ty podílové fondy, do nichž lidé investovali už dřív.

Investování online prostřednictvím George bude dostupné jenom těm klientům, kteří mají zřízenou takzvanou bankovní identitu. Zájemci, kteří si ji ještě nesjednali, budou muset podepsat smluvní dokumentaci a otevřít si majetkový účet v pobočce. Teprve pak budou moci investovat online.

Srovnejte si to s námi

Prostřednictvím George v současnosti spravuje svoje finance 1,6 milionů klientů spořitelny, téměř 750 tisíc lidí využívá i mobilní verzi. Nějaký z investičních produktů už využívá víc než 460 tisíc klientů, tedy každý čtvrtý.

„Přestože je možnost nepřetržitého přístupu k investování lákavá, vhodná je zejména pro lidi, kteří již mají s investováním zkušenosti. Lidé, kteří s investováním žádné zkušenosti nemají, by si nejprve měli nechat poradit investičními specialisty v pobočkách,“ dodal Choc.

Nákup podílových fondů přímo v internetovém bankovnictví nabízí čím dál víc bank v například Fio, Equa bank, Komerční banka, ING, Moneta nebo ČSOB. Podobnou službu už delší dobu avizuje Air Bank, ostrý start ale stále odkládá.

Zájemce z řad širší veřejnosti láká i služba robotického investování Indigo, kterou v prosinci spustil obchodník s cennými papíry Patria Finance ze skupiny ČSOB. Nabízí investice do ETF fondů už od stokoruny. Indigo dnes oznámilo, že za necelé tři měsíce od svého spuštění získalo přes 1000 investorů. Cílem je získat 20 tisíc uživatelů do pěti let, během druhého čtvrtletí plánuje spustit mobilní aplikaci pro operační systémy iOS a Android.

V lednu odstartovala také online investiční platforma Fondee. I ona láká na investice do ETF.


Kam s penězi?

Navštivte svět soudobého umění

Navštivte svět soudobého umění

Letní výtvarný salon KodlContemporary představuje přední osobnosti současné umělecké scény na výstavě v Galerii KODL.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

A tohle už jste četli?

Nejlepší podílový fond letos vydělal 26 %. Žebříčky za pololetí

15. 7. 2024 | Petr Kučera

Nejlepší podílový fond letos vydělal 26 %. Žebříčky za pololetí

Průměrnému českému investorovi do podílových fondů se během prvního pololetí letošního roku zhodnotily vklady o 5,67 %. Ukazuje to Index českého investora CII750 sestavovaný analytiky... celý článek

Podílovým fondům se daří. Evropské akcie ale dostaly tvrdou ránu

5. 7. 2024 | Martin Mašát

Podílovým fondům se daří. Evropské akcie ale dostaly tvrdou ránu

Centrální banky snižují sazby, inflace nezlobí a informační technologie dělají zázraky. Investoři jsou tedy plni optimismu a ženou ceny akcií nahoru. Jen evropské akcie zažily výprask.... celý článek

Americké akcie už nemají kam růst. Příležitosti vidíme jinde, říká Stupavský z Consequ

21. 6. 2024 | Petra Nová | 2 komentáře

Americké akcie už nemají kam růst. Příležitosti vidíme jinde, říká Stupavský z Consequ

Akciové trhy zaznamenaly za poslední rok a půl slušnou jízdu. Nahoru je táhne hlavně optimismus investorů kolem umělé inteligence. Nedá se vyloučit, že býčí trh ještě nějakou dobu vydrží.... celý článek

Podílové fondy zase rostou. Akciím vládne velká sedma

6. 6. 2024 | Martin Mašát

Podílové fondy zase rostou. Akciím vládne velká sedma

Vývoj podílových fondů hodnotí Martin Mašát, investiční stratég skupiny Partners. Jak si vedly v květnu, jak za posledních dvanáct měsíců a jaká je jejich dlouhodobá výkonnost?

Nemovitostní fondy měly druhý nejlepší rok v historii. Známe výsledky

27. 5. 2024 | Jan Traxler

Nemovitostní fondy měly druhý nejlepší rok v historii. Známe výsledky

Přinášíme kompletní výsledky nemovitostních fondů za rok 2023, včetně fondů kvalifikovaných investorů. Inflaci porazila skoro polovina z nich.

Partners Financial Services