Air Bank spouští investice pro všechny

jih | rubrika: Aktuality | 11. 3. 2020

Air Bank nově od dneška nabízí jednorázové investování do podílových fondů všem svým klientům. Ti mohou vybírat z osmi různých fondů od společností Conseq a Generali Investments CEE.

Banka s podílovými fondy začala už loni v květnu, dosud ale šlo jen o pilotní režim pro vybranou skupinu klientů. Investovat lze i přes internetové bankovnictví. Přehled svých investic pak klienti uvidí i v mobilní aplikaci My Air.

Investovat a šetřit!

Jasně, nachystat se na stáří. Dobře si vychovat hodně šikovných dětí, pořídit si byt, aby se nemusel platit nájem, a zahrádku, aby si člověk sám vypěstoval lacino dobroty.

Ale k tomu pořád investovat a šetřit.

Rádi poradíme s výběrem a pomůžeme porovnat. U vybraných podílových fondů neplatíte vstupní poplatek.

Jednorázové investování od sto korun nabízí Air Bank bez vstupních a výstupních poplatků. Poplatky za správu se pak platí podle ceníků vybraných fondů.

Investice do podílových fondů nabízejí banky běžně. I nákup fondů přes internetové bankovnictví už umí více bank. Jde například o Fio banku, Equa bank, Komerční banku, ING, Monetu nebo ČSOB.

A také Česká spořitelna na začátku tohoto týdne oznámila, že lze nakupovat podílové fondy v internetiovém bankovnictví George.

Zájemce z řad širší veřejnosti láká i služba robotického investování Indigo, kterou v prosinci spustil obchodník s cennými papíry Patria Finance ze skupiny ČSOB. Nabízí investice do ETF fondů už od stokoruny. Indigo na začátku týdne oznámilo, že za necelé tři měsíce od svého spuštění získalo přes 1000 investorů. Cílem je získat 20 tisíc uživatelů do pěti let, během druhého čtvrtletí plánuje spustit mobilní aplikaci pro operační systémy iOS a Android.

V lednu odstartovala také online investiční platforma Fondee. I ona láká na investice do ETF.


Investujte i čas:

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+35
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Nejlepší podílový fond letos vydělal 26 %. Žebříčky za pololetí

15. 7. 2024 | Petr Kučera

Nejlepší podílový fond letos vydělal 26 %. Žebříčky za pololetí

Průměrnému českému investorovi do podílových fondů se během prvního pololetí letošního roku zhodnotily vklady o 5,67 %. Ukazuje to Index českého investora CII750 sestavovaný analytiky... celý článek

Podílovým fondům se daří. Evropské akcie ale dostaly tvrdou ránu

5. 7. 2024 | Martin Mašát

Podílovým fondům se daří. Evropské akcie ale dostaly tvrdou ránu

Centrální banky snižují sazby, inflace nezlobí a informační technologie dělají zázraky. Investoři jsou tedy plni optimismu a ženou ceny akcií nahoru. Jen evropské akcie zažily výprask.... celý článek

Americké akcie už nemají kam růst. Příležitosti vidíme jinde, říká Stupavský z Consequ

21. 6. 2024 | Petra Nová | 2 komentáře

Americké akcie už nemají kam růst. Příležitosti vidíme jinde, říká Stupavský z Consequ

Akciové trhy zaznamenaly za poslední rok a půl slušnou jízdu. Nahoru je táhne hlavně optimismus investorů kolem umělé inteligence. Nedá se vyloučit, že býčí trh ještě nějakou dobu vydrží.... celý článek

Podílové fondy zase rostou. Akciím vládne velká sedma

6. 6. 2024 | Martin Mašát

Podílové fondy zase rostou. Akciím vládne velká sedma

Vývoj podílových fondů hodnotí Martin Mašát, investiční stratég skupiny Partners. Jak si vedly v květnu, jak za posledních dvanáct měsíců a jaká je jejich dlouhodobá výkonnost?

Nemovitostní fondy měly druhý nejlepší rok v historii. Známe výsledky

27. 5. 2024 | Jan Traxler

Nemovitostní fondy měly druhý nejlepší rok v historii. Známe výsledky

Přinášíme kompletní výsledky nemovitostních fondů za rok 2023, včetně fondů kvalifikovaných investorů. Inflaci porazila skoro polovina z nich.

Partners Financial Services