Skupina nemovitostních fondů ZDR hlásí rychlý růst

Hodnota nemovitostního portfolia skupiny vzrostla během prvního pololetí roku 2021 na 6,3 miliardy korun.
Skupina nemovitostních fondů ZDR hlásí rychlý růst
Retailový park ve Schwörstadtu
Zdroj: ZDR Investments

Skupina ZDR Investments pokračuje v roce 2021 v expanzi. Během prvního pololetí realizovala sedm akvizic v celkové hodnotě 1,9 miliardy korun. Hodnota nemovitostního portfolia skupiny vzrostla během prvního pololetí o téměř 40 % na 6,3 miliardy.

„Máme za sebou velice úspěšný start do roku 2021, a to nejen z pohledu téměř čtyřicetiprocentního růstu hodnoty našeho portfolia během šesti měsíců. Akvizicí retail parku Schwörstadt jsme vstoupili na německý trh, vedle toho jsme významně posílili naši pozici na Slovensku, ale také doma v České republice,“ říká Roman Latuske, partner skupiny ZDR Investments.

Výkonnost nemovitostního fondu kvalifikovaných investorů ZDR Investments dosáhla za první pololetí roku 2021 v investiční třídě A (růstové akcie v CZK) hodnoty 4,12 %. Výnos posledních 12 měsíců dosáhl 8,13 % a navazuje tak na stabilní výkonnost posledních tří let od založení fondu. Tento fond zajistil svým investorům od zahájení své činnosti v lednu 2018 celkový výnos 31,45 %.

Investiční třída C (růstové akcie v EUR) vykázala u tohoto fondu během prvního pololetí růst ve výši 5,14 % a za období posledních 12 měsíců dosahuje 9,02 %.

Retailový fond ZDR Investments Public vygeneroval svým investorům za první pololetí roku 2021 výnos 3,64 % a za období posledních 12 měsíců zhodnocení ve výši 7,7 %.

„Podíl klíčových potravinářských nájemců v našich maloobchodních nemovitostech činí 43 %, což je mezi nemovitostními fondy investujících do retailových nemovitostí výjimečná hodnota, stejně jako průměrná zůstatková délka našich nájemních smluv. WAULT našeho fondu pro kvalifikované investory činí 8 let a našeho retailového nemovitostního fondu ZDR Public dokonce 8,2 let,“ vyzdvihuje Latuske.

FINMARKET je rubrika zasvěcená obsahu, který připravujeme ve spolupráci s obchodními partnery na míru společnostem, které chtějí seznámit čtenáře se svými produkty nebo službami.


Psali jsme:

Peníze BrandInsight

redakce Peníze.CZ

Autor článku redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+7
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 3 komentářů

Oblíbená témata

ZDR Investments

A tohle už jste četli?

Nejlepší podílový fond letos vydělal 26 %. Žebříčky za pololetí

15. 7. 2024 | Petr Kučera

Nejlepší podílový fond letos vydělal 26 %. Žebříčky za pololetí

Průměrnému českému investorovi do podílových fondů se během prvního pololetí letošního roku zhodnotily vklady o 5,67 %. Ukazuje to Index českého investora CII750 sestavovaný analytiky... celý článek

Podílovým fondům se daří. Evropské akcie ale dostaly tvrdou ránu

5. 7. 2024 | Martin Mašát

Podílovým fondům se daří. Evropské akcie ale dostaly tvrdou ránu

Centrální banky snižují sazby, inflace nezlobí a informační technologie dělají zázraky. Investoři jsou tedy plni optimismu a ženou ceny akcií nahoru. Jen evropské akcie zažily výprask.... celý článek

Americké akcie už nemají kam růst. Příležitosti vidíme jinde, říká Stupavský z Consequ

21. 6. 2024 | Petra Nová | 2 komentáře

Americké akcie už nemají kam růst. Příležitosti vidíme jinde, říká Stupavský z Consequ

Akciové trhy zaznamenaly za poslední rok a půl slušnou jízdu. Nahoru je táhne hlavně optimismus investorů kolem umělé inteligence. Nedá se vyloučit, že býčí trh ještě nějakou dobu vydrží.... celý článek

Podílové fondy zase rostou. Akciím vládne velká sedma

6. 6. 2024 | Martin Mašát

Podílové fondy zase rostou. Akciím vládne velká sedma

Vývoj podílových fondů hodnotí Martin Mašát, investiční stratég skupiny Partners. Jak si vedly v květnu, jak za posledních dvanáct měsíců a jaká je jejich dlouhodobá výkonnost?

Nemovitostní fondy měly druhý nejlepší rok v historii. Známe výsledky

27. 5. 2024 | Jan Traxler

Nemovitostní fondy měly druhý nejlepší rok v historii. Známe výsledky

Přinášíme kompletní výsledky nemovitostních fondů za rok 2023, včetně fondů kvalifikovaných investorů. Inflaci porazila skoro polovina z nich.

Partners Financial Services