Palivové karty Eurowag pro firmy provozující flotilu vozidel

PR článek | rubrika: FINEXPO | 15. 2. 2023
Tento článek představuje všeobecně výhody palivových karet v roli platebních řešení pro firmy provozující flotilu vozidel (vozový park) a dále konkrétní výhody palivových karet Eurowag
Palivové karty Eurowag pro firmy provozující flotilu vozidel

Zdroj: Shutterstock

Komerční spolupráce

Chytrá společnost podnikající v nákladní dopravě hledá vždy cesty ke dvěma cílům – jak si snížit náklady a zvýšit efektivitu práce. Ať už mluvíme o nákladech na palivo (pohonné hmoty), optimalizaci tras, administrativní režii, anebo dokonce o morálce zaměstnanců, uvedené dva cíle je třeba aplikovat na každý aspekt činnosti firmy s flotilou vozidel.

Palivové karty Eurowag jsou nedocenitelným nástrojem pro provozovatele flotily vozidel jakékoli velikosti, který se snaží dosáhnout uvedených dvou cílů. Čtěte proto dále a dozvíte se, jak vám palivové karty Eurowag a s nimi spojené služby přinášejí profesionální platební řešení a jak vám mohou pomoci držet náklady na uzdě, zjednodušit administrativní procesy a přinést vyšší pohodlí při provozu flotily vozidel po celé Evropě.

Palivové karty jsou zkrátka lepším způsobem placení

Palivové karty, kterým se někdy říká také tankovací karty, fungují podobně jako kreditní karty. Firemní palivová karta umožňuje svému držiteli (například řidiči) bezhotovostní nákupy paliva a dalších předem schválených výdajů. Poskytovatel palivové karty nabízí zpravidla uživateli při používání karty určité výhody, pobídky nebo dokonce odměny, například snížené ceny u partnerských čerpacích stanic nebo slevy na servis vozidel.

Eurowag přiděluje každému požadovanému vozidlu z flotily samostatnou, jedinečnou kartu. Řidič pak může vydanou kartu používat k nákupům – a na konci měsíce se všechny nákupy provedené všemi kartami přiřazenými k firemnímu účtu sejdou na jediné faktuře.

Podívejme se nyní, jak tyto karty mohou nákladnímu dopravci pomoci při správě vozidlového parku a jaké mu mohou přinést další výhody.

Správa vozidlového parku, správa výdajů a další

Firemní palivová karta přináší celou řadu výhod. První jasnou výhodou jsou nižší ceny paliva: díky své široké akceptační síti může Eurowag nabízet svým zákazníkům snížené ceny paliva po celé Evropě.

Další výhodou je, že držitel palivové karty Eurowag se může rozhodnout zaplatit pomocí svého účtu za náš výkonný softwarový balík pro správu vozového parku, který dále pomáhá zvyšovat úspory paliva, protože sleduje veškerá vozidla flotily v reálném čase, sleduje chování řidičů a vyhledává v něm příležitosti ke zlepšení, a také brání krádežím paliva pomocí měření objemu paliva v nádrži každého vozidla.

Protože firma dostane měsíční výdaje přes celou flotilu na jediné faktuře, sníží si tím administrativní náklady i pracnost zpracování účtenek, které se při klasickém postupu musí vystřihovat a lepit někde na papír. 

Tankovací karty přispívají také ke zvýšení bezpečnosti řidičů, protože platební transakce na cestách se odehrávají bezhotovostně. Řidiči už s sebou nemusí nosit obrovské sumy peněz na nákupy paliva (navíc ještě v několika měnách). Eurowag nabízí dokonce možnost placení mýta v mnoha evropských zemích pomocí této jediné palivové karty či jejího účtu a také ochranu proti krádeži nebo ztrátě palivové karty. 

Eurowag má to správné řešení pro flotilu jakékoli velikosti

Nejlepší palivová karta je taková, jejíž varianty můžete přizpůsobit konkrétním potřebám firmy. Klienti Eurowag si tak mohou zvolit předplacenou tankovací kartu, na které se nastavuje pevný limit útraty, a kartu s měsíční fakturací. U fakturované varianty si firma vytvoří účet u vydavatele palivové karty (Eurowag), který pak každý měsíc odesílá fakturu s výpisem veškerých nákupů provedených každou jednotlivou kartou, přiřazenou k tomuto účtu. 

Díky možnosti flexibilní správy měsíčních výdajů podle předplaceného limitu a díky pohodlí soupisu veškerých nákupů na jediné měsíční faktuře jsou palivové karty velkým pomocníkem pro malé i velké dopravní společnosti. 

Předplacená varianta umožňuje jasnou kontrolu útraty za každý měsíc, a proto je velmi často nejvhodnější pro malé firmy. Velké firmy s velkým vozovým parkem ocení naopak pohodlí, kdy řidičům na cestách vydají kartu bez pevného limitu; útraty mohou snadno kdykoli sledovat a řídit prostřednictvím zákaznického portálu Eurowag. Ať už pro firmu uvažujete o kterékoli variantě, pevně věříme, že se i pro vás stane karta Eurowag tou nejlepší palivovou kartou, kterou může mít řidič na svých cestách v peněžence. 

Eurowag máte v zádech po celé Evropě

Ať už se vaši řidiči pohybují po Evropě kdekoli, Eurowag je díky své široké akceptační síti více než 15 000 čerpacích stanic na cestách vždy s vámi. Zákazníkům s našimi palivovými kartami nabízíme celou řadu variant paliva, od běžných benzinů a motorové nafty až po prémiová a alternativní paliva. I váš řidič se tedy na cestách může s důvěrou spolehnout na Eurowag jako na toho nejlepšího „palubního navigátora“.

Ozvěte se nám ještě dnes a sami se přesvědčíte, proč si stále více firem provozujících velkou flotilu vozidel volí za poskytovatele palivových karet právě společnost Eurowag.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Externí vedení účetnictví se finančně vyplatí

14. 7. 2024 | PR text

Externí vedení účetnictví se finančně vyplatí

Stojíte před otázkou, zda mít vlastní účetní oddělení nebo se spolehnout na externí firmu? Účetnictví stojípřed výzvou neustálých legislativních změn a je mnohdy obtížné držet krok.... celý článek

Začátek podnikání? Nápad mimo mísu je lepší než žádný nápad

28. 6. 2024 | Lucie Kocurová

Začátek podnikání? Nápad mimo mísu je lepší než žádný nápad

Rozjíždíte podnikání, máte živnost či malou firmu nebo je váš skvělý byznysový záměr teprve ve fázi představ a myšlenek, které byste si potřebovali s někým zkušeným utřídit? Business... celý článek

Jak začít budovat e-shop založený na prodeji triček online?

25. 6. 2024 | PR text

Jak začít budovat e-shop založený na prodeji triček online?

Rádi byste začali podnikat v něčem originálním, vřelém a humorném? Internetový obchod s tričky může být skvělý podnikatelský krok. Na internetu je možné oslovit široké publikum a přinést... celý článek

Dlouhodobý pronájem auta: řešení pro firmy i jednotlivce

13. 6. 2024 | PR text

Dlouhodobý pronájem auta: řešení pro firmy i jednotlivce

Dlouhodobý pronájem auta je skvělá alternativa k jeho vlastnictví, zvlášť když ho potřebujete na několik měsíců a víc. Tento druh pronájmu je stále populárnější nejen mezi lidmi, ale... celý článek

Virtuální sídlo má nejen finanční benefity

27. 5. 2024 | PR text

Virtuální sídlo má nejen finanční benefity

Chcete podnikat? Pak musíte mít oficiální sídlo. A to ať už se rozhodnete pro živnost, nebo s.r.o. Obě skupiny mohou bez problémů využívat tzv. virtuální sídla. Je to nejen skvělá příležitost... celý článek

Partners Financial Services