KB vstupuje do firmy financující e-shopy

pk | rubrika: Aktuality | 21. 10. 2020
KB vstupuje do firmy financující e-shopy

Zdroj: KB/Lemonero

Komerční banka majetkově vstupuje do společnosti Lemonero, získává 11% podíl prostřednictvím své dceřiné firmy KB SmartSolutions.

Český start-up Lemonero přináší digitální platformu, která díky datům a umělé inteligenci slibuje zajistit rychlé a flexibilní provozní financování malým a středním e-shopům. Letos získalo Lemonero třetí místo v soutěži Vodafone Nápad roku.

„Lemonero dokáže vyřídit půjčku pro začínající e-shopy, nebo e-shopy, které potřebují kapitál k dalšímu růstu či jen vykrytí momentálního výpadku cash flow, ve velmi krátkém čase – již do 24 hodin. Celý proces funguje online včetně podpisu smlouvy a správy půjčky,“ přibližuje Michal Taubner, mluvčí Komerční banky.

Tým společnosti Lemonero vede Jan Laštůvka, který má mimo jiné zkušenosti z budování globálního start-upu MonkeyData, jehož služby používá v současnosti vice než 30 000 e-shopů po celém světě. Na pozici produktového šéfa Lemonera působí Luboš Malík, který je také jedním ze spoluzakladatelů MonkeyData.

Lemonero s Komerční bankou chtějí „dobýt trh e-commerce v oblasti B2B financování a to nejen v České republice, ale i v Evropě“.

„Naší vizí je zjednodušit e-shopům přístup ke kapitálu, který tak nutně potřebují k růstu. Celý segment malých a středních e-shopů vnímáme jako extrémně podfinancovaný a věříme, že díky naší platformě dokážeme dostat peníze do e-shopů, které na ně v současnosti nedosáhnou, nebo mají cestu k nim složitou a zdlouhavou,“ říká Laštůvka.

Na úvodní fotografii jsou (zleva): Jiří Přibyl (jednatel KB SmartSolutions), Petr Kalanyos (Company Developer z KB SmartSolutions odpovědný za spolupráci s Lemonero), Luboš Malík (CPO & Founder Lemonero), Jan Laštůvka (CEO & Founder Lemonero), Patrik Nový (jednatel KB SmartSolutions), Luboš Martinák (finanční analytik KB).


Chcete víc inovací?

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Spořitelna má úschovnu peněz pro nákup bazarového zboží

8. 10. 2020 | Jiří Hovorka

Spořitelna má úschovnu peněz pro nákup bazarového zboží

Česká spořitelna vyvinula službu, která zvyšuje bezpečnost nákupu zboží v internetových bazarech. Dohodnuto.cz funguje zatím v pilotním provozu pro pozvané uživatele.

Fakturu zaplatíte později. Novinka odkládá platby

8. 10. 2020 | Jiří Hovorka

Fakturu zaplatíte později. Novinka odkládá platby

Malé a střední firmy mají novou možnost, jak zaplatit za faktury později. Startup Cashbot.cz je převezme, zaplatí dodavatelům a podnikatelé za ně za poplatek zaplatí později.

Naučte se nové slovo. Přichází skipovací karta

6. 10. 2020 | Petr Kučera | 7 komentářů

Naučte se nové slovo. Přichází skipovací karta

Mall Pay má velké plány. Místo jedné varianty odložených plateb nově nabízí čtyři. A hlavně: Věří, že Čechy naučí skipovat.

Komerční banka vstupuje do fintechu Roger

5. 10. 2020 | Petr Kučera

Komerční banka vstupuje do fintechu Roger

Komerční banka získala podíl 24,9 % ve společnosti Platební instituce Roger. „V dalších třech letech máme přednostní právo nabýt ve společnosti majoritu,“ říká David Formánek, člen... celý článek

Akcenta koupila tržiště s fakturami Zalep.to

1. 10. 2020 | Jiří Hovorka | 2 komentáře

Akcenta koupila tržiště s fakturami Zalep.to

Platební instituce Akcenta CZ koupila startupový projekt Zalep.to. Svým klientům z řad firem tak nově nabídne možnost factoringu, tedy rychlého profinancování jejich faktur. Cenu akvizice... celý článek

Partners Financial Services