Chytré podnikatelské pojištění řekne, co je pro firmu opravdu důležité

PR článek | rubrika: FINEXPO | 9. 11. 2020
Úspěch v podnikání je často vykoupený tvrdou prací s minimem odpočinku. Naopak to ale neplatí. Za potížemi v podnikání může stát náhoda nebo souběh okolností. I proto se firmám vyplatí mít pojištěný majetek.
Chytré podnikatelské pojištění řekne, co je pro firmu opravdu důležité

Zdroj: Shutterstock

Komerční spolupráce

Když dojde k nějaké nepříjemné události, jako jsou třeba požár, vytopená nebo vykradená provozovna, náhrada škody umožní rychleji vrátit věci do pořádku a rozložit tak ztráty v čase.

V takovém případě jde samozřejmě i o rychlost, s jakou pojišťovna škody vypořádá. V dnešním světě moderních technologií se potřebný čas dá efektivně zkrátit, v podstatě to nemusí trvat déle než napsání několika mailů. Například Generali Česká pojišťovna vystavěla na digitálních nástrojích kompletně nové podnikatelské pojištění ProfiPlán, které už od základu předpokládá variantu, že klient bude s pojišťovnou komunikovat především na dálku.

Rozdíl poznají podnikatelé už na začátku, protože ProfiPlán je možné kompletně sjednat díky vzdálenému přístupu, k uzavření je možné použít i biometrický podpis. Podklady navíc dostanou už předvyplněné, na základě IČ umíme automatizovaně využít řadu údajů, které nám poskytne digitální stopa firmy,“ vysvětluje hlavní novinky Marek Kubiska, produktový manažer podnikatelského pojištění Generali České pojišťovny.

Profi Plán má dvě hlavní výhody – snadno se přizpůsobí potřebám každé firmy a je extrémně uživatelsky přívětivý, srozumitelný. Proti dřívějším produktům u ProfiPlánu odpadla celá řada výluk a zvláštních ujednání, i podklady pro samotnou pojistnou smlouvu jsou pro podnikatele přehlednější.

A pro rychlou likvidaci škodních událostí nabízí Generali Česká pojišťovna ještě jedenu užitečnou inovaci: videoprohlídky. U některých typů škod je totiž možné si pomocí asistovaného videohovoru a dálku zdokumentovat vzniklou škodu. Se vším po telefonu pomůže mobilní technik pojišťovny. Stačí mít k dispozici jen chytrý telefon s přístupem na internet. Jinde zase pojišťovna zapojuje do dokumentace drony a škody umožňuje nahlásit pohodlně z mobilu díky spolupráci s chatbotem. To vše vede k zásadnímu zrychlení řešení škod.

I když je pojištění chytré, svou firmu zná vždy nejlépe její majitel nebo řídící manažer. Digitální nástroje nemohou nahradit lidské zkušenosti, základní odhad toho, co je v daném podnikání potřeba ochránit, musí vždy provést podnikatel sám. A měl by také pravidelně vyhodnocovat, jestli se od posledního kontaktu s pojišťovnou nezměnily okolnosti do té míry, že by mělo v platné pojistce něco přibýt, například nově pořízené stroje či vyšší cena nemovitosti. „Klientům při aktualizaci jejich smluv maximálně usnadňujeme komunikaci a pomáháme jim najít nejvhodnější řešení,“ uzavírá Marek Kubiska.

Jak vybírat pojištění vlastního byznysu?

  • Volte pojišťovnu, která má zkušenosti a dokázala obstát například během uplynulých kalamit
  • Nespokojte se s kompromisy – vybírejte takové pojištění, které pokryje přesně vaše představy a potřeby firmy
  • Zaměřte se na služby, které jsou u pojišťovny co nejvíc digitalizované, urychluje to vše, co s pojištěním následně řešíte
  • Aktualizujte smlouvy, pokud se ve vašem podnikání něco změní
  • Spolupracujte se zkušeným poradcem, chtějte odpovědi na vše, co vás zajímá

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

ČSOB vylepší pojištění nákupu, když platíte kreditkou

23. 5. 2024 | Petr Kučera

ČSOB vylepší pojištění nákupu, když platíte kreditkou

ČSOB od července změní některé podmínky pro pojištění ochrany nákupu a prodloužené záruky, které nabízí jako součást služeb ke kreditní kartě.

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

14. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Největší pojišťovny v Česku. Žebříčky za rok 2023

Trh pojištění v Česku loni stoupl meziročně o 7,1 %, celkový předpis smluvního pojistného dosáhl 168,49 miliardy korun. Vyplývá to z předběžných údajů za rok 2023, které podle své metodiky... celý článek

Air Bank přidává pojištění karet a osobních věcí

9. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ

Air Bank přidává pojištění karet a osobních věcí

Air Bank začíná nabízet pojištění osobních věcí a platebních prostředků. Služba, na které spolupracuje s Maxima pojišťovnou, je dostupná v bankovní aplikaci My Air.

KB mění pojištění karet. Za vylepšení si klienti připlatí

1. 2. 2024 | Kateřina Hovorková

KB mění pojištění karet. Za vylepšení si klienti připlatí

Pojištění Merlin, které využívá zhruba třetina majitelů platebních karet od Komerční banky, postupně nahradí nová služba nazvaná Extra služba Bezpečí. Přinese vyšší krytí, ovšem bude... celý článek

Objednáte zboží a e-shop volá s pojištěním. Na co si dát pozor

25. 1. 2024 | Pavla Adamcová

Objednáte zboží a e-shop volá s pojištěním. Na co si dát pozor

Prodloužená záruka, pojištění proti krádeži a rozbití. Na první pohled lákavé doplňky k nákupu, se kterými velké e-shopy neváhají zákazníka oslovit třeba i po telefonu. Smí si to dovolit?... celý článek

Partners Financial Services