Kde se vyplatí sjednat nejvýhodnější úrazové pojištění?

PR článek | rubrika: FINEXPO | 29. 8. 2022
Úrazové pojištění neboli úrazovka je jedním z nejčastěji sjednávaných typů pojistných smluv. Možná i vy nějakou máte. Pokud ne, poradíme vám, kde se vyplatí ji sjednat.
Kde se vyplatí sjednat nejvýhodnější úrazové pojištění?

Zdroj: WhitePress

Komerční spolupráce

Co je úrazové pojištění? 

Jak název napovídá, je to pojištění, které vás chrání v případě úrazu a pomáhá vám pokrýt propad příjmů. Nespecializuje se na choroby, ale je velmi dobrým řešením v případě jakéhokoli úrazu. Dokáže velmi efektivně pokrýt vaše finanční potřeby po dobu léčení úrazu, při pobytu v nemocnici následkem úrazu nebo při trvalých následcích. A přestože pojistné částky sahají mnohdy do milionů – zejména u pojištění trvalých následků – stojí doslova pár korun. 

Jeho cenu neovlivňuje věk, jak je tomu třeba u životního pojištění, ale spíše aktivity, kterým se věnujete. A to jak v práci, tak i ve volném čase. Čím rizikovější práci nebo koníčka máte, tím dražší pro vás pojištění úrazu bude. Pojišťovny mají dobře zmapovaná rizika jednotlivých profesí a volnočasových aktivit. Logicky za jinou sumu bude pojištěna učitelka v mateřské školce a za jinou horník. U volného času je to stejné. Pokud ve volném čase hrajete šachy nebo si sem tam jdete zahrát s kamarády stolní fotbálek, cenu pojištění to nijak neovlivní. Pokud ovšem skáčete padákem, hrajete organizovaně fotbal nebo jezdíte na koni, v ceně pojištění se to promítne. 

Kde se vyplatí sjednat úrazové pojištění? 

Odpověď na tuto otázku bohužel není tak jednoduchá. Neexistuje jedna univerzální pojišťovna, která by dokázala nejlevněji a nejlépe pojistit všechny bez rozdílu. Každá pojišťovna k rizikům přistupuje jinak. Kde jedna zařadí řidiče z povolání do druhé rizikové skupiny, tam si jiná pojišťovna nechá zaplatit rizikovou skupinu rovnou třetí. 

I když to je na první pohled matoucí, ve skutečnosti je rozmanitost v určování rizik výhodou. Pojišťovny jsou podnikatelské subjekty, jako každé jiné. A jejich cílem je v první řadě vydělávat. Čím víc klientů mají, tím více rostou jejich zisky. Panuje tedy mezi nimi konkurenční boj o klienty. I z toho důvodu často mění své pojistné podmínky, upravují kalkulace a snaží se být pro klienty zajímavější než konkurence. 

Pokud na sjednání úrazového pojištění půjdete od lesa, je na něm možné výrazně ušetřit a zajistit si velmi zajímavé úrazové pojištění. Nespokojte se s první nabídkou. Čím více nabídek pojišťoven porovnáte, tím větší přehled budete mít o nabízených produktech a jejich cenách. 

Efektivním pomocníkem je srovnávač pojištění, kde s pomocí asistenta nastavíte vhodné pojistné limity, a pak už jen do e-mailu obdržíte nabídky jednotlivých pojišťoven, včetně nabízených limitů a ceny pojištění. Ve spolupráci s asistentem pak můžete pojištění sjednat nebo ještě před podpisem upravit. A s papírováním si lámat hlavu nemusíte. Úrazové pojištění je možné sjednat přes telefon a smlouvu následně obdržíte e-mailem nebo v papírové formě do schránky. 

A rada na konec – pokud chcete, aby vaše úrazové pojištění opravdu plnilo svou funkci a vynahradilo vám v případě úrazu ztrátu příjmu, nebojte se vyšších pojistných částek. U trvalých následků úrazu jděte do vyšších milionů, u denního odškodného za úraz se pak orientujte podle toho, o jak velkou část příjmu měsíčně přijdete, pokud nebudete moci jít do práce. Pojistka by vám měla tento deficit nahradit. 

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Problémy na letišti. Jak na odškodné za ztracené zavazadlo nebo zrušený let

9. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Problémy na letišti. Jak na odškodné za ztracené zavazadlo nebo zrušený let

Sezóna dovolených je v plném proudu. Co dělat, když vám cestování znepříjemní problémy se zavazadly nebo rovnou s celým letem?

Stáří je byznys. Proč pojišťovna Simplea postaví důchoďák, vysvětluje její šéf

8. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ, Martin Vlnas

Stáří je byznys. Proč pojišťovna Simplea postaví důchoďák, vysvětluje její šéf

Pojištění dlouhodobé péče není v Česku úplnou novinkou, ale Simplea přichází s důvtipnou inovací. Zákazníkům nabízí v případě potřeby buď peníze, nebo záruku místa v zařízení pro dlouhodobou... celý článek

Není výjimečné, když cena odtahu přesáhne hodnotu auta, říká expert pojišťovny

4. 7. 2024 | Radim Zelený

Není výjimečné, když cena odtahu přesáhne hodnotu auta, říká expert pojišťovny

Porouchalo se auto? No tak půjde do servisu, chvíli to bez něj přežijeme. Jenže tohle si nemůže říct každý. Co když ho potřebujete denně? Co když klekne cestou na dovolenou? Václav... celý článek

Připravte se, že budete závislí na pomoci druhých. Pojištění s daňovou úlevou přibývá

19. 6. 2024 | Kateřina Hovorková

Připravte se, že budete závislí na pomoci druhých. Pojištění s daňovou úlevou přibývá

Pojištění dlouhodobé péče od letoška dostalo daňové zvýhodnění. Pojišťovny přicházejí s prvními nabídkami – kromě pravidelné renty třeba i s garancí místa v takzvaném pobytovém zařízení.... celý článek

Jak se pojistit do zahraničí: dvacka na den versus léčba za miliony

30. 5. 2024 | Lucie Weissová | 1 komentář

Jak se pojistit do zahraničí: dvacka na den versus léčba za miliony

Letní cesty za dobrodružstvím se blíží. Většina lidí je přežije bez větší úhony, jenže spolehnout se na to nedá. Jak správně nastavit cestovní pojištění, radí Jana Konvalinová z Kooperativy. celý článek

Partners Financial Services