Invalidita nemusí znamenat pokles životní úrovně

PR článek | rubrika: FINEXPO | 31. 10. 2022
Třicetiletý Roman zvažoval pořízení vlastního bydlení na hypotéku. Po setkání s finančním poradcem si sjednal také životní pojištění. Měsíc na to se u něj projevily příznaky Crohnovy choroby, které nakonec znamenaly invaliditu 3. stupně. Díky pojištění invalidity u pojišťovny Simplea dostal vyplaceno 1,5 milionu korun.
Invalidita nemusí znamenat pokles životní úrovně

Zdroj: Shutterstock

Komerční spolupráce

Dlouhodobá nemoc nebo vážný úraz umí pořádně zatočit se životem i s bankovním účtem. Pokud nakonec vedou k invaliditě, nemůžete už plnohodnotně pracovat. Dostanete sice od sociální správy invalidní důchod, ten ale zdaleka nenahradí dosavadní příjem. Dobře nastavené pojištění invalidity ale dokáže propad příjmu dorovnat a člověk tak dokáže své závazky plnit dál.   

To je zkušenost třicetiletého Romana ze Zlínského kraje, který uvažoval o hypotečním úvěru, o životní pojištění naopak zájem neměl. Naštěstí dal na rady a doporučení svého zkušeného finančního poradce a pojištění si sjednal. Hned po měsíci od uzavření smlouvy se u něj projevily tak závažné příznaky Crohnovy choroby, že přivedly mladého muže do invalidity 3. stupně: „Když mi nemoc zjistili a podstoupil jsem několik operací, pojišťovna Simplea mi uhradila hypotéku v plné výši. To v dané situaci, kdy nemůžete pracovat, bylo něco úžasného,“ popisuje své zkušenosti.

Simplea

Nevymlouváme se
Garantujeme plnění v 99 % případů
Nezdržujeme
Peníze vyplácíme do 2 dnů
Platíme víc
Za stejné peníze výrazně vyšší krytí

Každý si zaslouží péči

Romanův případ byl o to složitější, že nemoc přišla v tzv. čekací době. Tou se pojišťovny chrání před situacemi, kdy lidé tuší vážnou nemoc, ale nejprve se pojistí a až potom jdou k lékaři. V této ochranné lhůtě nemá pojišťovna povinnost vyplatit pojistné plnění. „I přes ‚zádrhel‘ v podobě čekací doby jsme Romanovi v Simplea vyplatili z pojištění invalidity 1,5 milionu korun,“ říká Martin Švec, ředitel pojišťovny. 

Kvůli čekací době se sešla komise pojišťovny Simplea. Ta případy spadající do výluk vyhodnocuje – a jeden každý případ se snaží posoudit nejenom z právního, ale především lidského hlediska. Kromě selského rozumu jí pomáhají záznamy o platební morálce klienta i jeho lékařské záznamy. „Každý příběh je specifický a unikátní a zaslouží si zvláštní pozornost,“ vyzdvihuje hlavní ambici pojišťovny Simplea její ředitel Martin Švec. Při zakládání pojišťovny měli v Simplea jedno předsevzetí: nabízet lidem pojištění, které je nenechá v těžkých chvílích na holičkách a garantuje plnění v 99 % případů. Příběh tak měl šťastný konec. Komise rozhodla, že peníze Romanovi vyplatí. „V tom hrozném období to byla jediná dobrá zpráva. Jsem s jednáním pojišťovny velmi spokojený. Oceňuji lidský přístup a pochopení,“ vzpomíná muž na  těžké chvíle.

Jděte štěstí naproti

Životní pojišťovna Simplea jako jediná na českém trhu umožňuje sjednání pojistky plně online a bez nutnosti se s někým bavit, pokud nechcete.  Formulář provede člověka všemi kroky od začátku až do konce. Smlouva je uzavřena zaplacením pojistného. Interaktivní dotazník najdete na Platíme více a nevymlouváme se ➡️ Životní pojištění Simplea.cz a své pojištění můžete spravovat jednoduše elektronicky přes portál mojeSimplea.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Problémy na letišti. Jak na odškodné za ztracené zavazadlo nebo zrušený let

9. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Problémy na letišti. Jak na odškodné za ztracené zavazadlo nebo zrušený let

Sezóna dovolených je v plném proudu. Co dělat, když vám cestování znepříjemní problémy se zavazadly nebo rovnou s celým letem?

Stáří je byznys. Proč pojišťovna Simplea postaví důchoďák, vysvětluje její šéf

8. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ, Martin Vlnas

Stáří je byznys. Proč pojišťovna Simplea postaví důchoďák, vysvětluje její šéf

Pojištění dlouhodobé péče není v Česku úplnou novinkou, ale Simplea přichází s důvtipnou inovací. Zákazníkům nabízí v případě potřeby buď peníze, nebo záruku místa v zařízení pro dlouhodobou... celý článek

Není výjimečné, když cena odtahu přesáhne hodnotu auta, říká expert pojišťovny

4. 7. 2024 | Radim Zelený

Není výjimečné, když cena odtahu přesáhne hodnotu auta, říká expert pojišťovny

Porouchalo se auto? No tak půjde do servisu, chvíli to bez něj přežijeme. Jenže tohle si nemůže říct každý. Co když ho potřebujete denně? Co když klekne cestou na dovolenou? Václav... celý článek

Připravte se, že budete závislí na pomoci druhých. Pojištění s daňovou úlevou přibývá

19. 6. 2024 | Kateřina Hovorková

Připravte se, že budete závislí na pomoci druhých. Pojištění s daňovou úlevou přibývá

Pojištění dlouhodobé péče od letoška dostalo daňové zvýhodnění. Pojišťovny přicházejí s prvními nabídkami – kromě pravidelné renty třeba i s garancí místa v takzvaném pobytovém zařízení.... celý článek

Jak se pojistit do zahraničí: dvacka na den versus léčba za miliony

30. 5. 2024 | Lucie Weissová | 1 komentář

Jak se pojistit do zahraničí: dvacka na den versus léčba za miliony

Letní cesty za dobrodružstvím se blíží. Většina lidí je přežije bez větší úhony, jenže spolehnout se na to nedá. Jak správně nastavit cestovní pojištění, radí Jana Konvalinová z Kooperativy. celý článek

Partners Financial Services