Generali Česká pojišťovna má novou mobilní aplikaci

pk | rubrika: Aktuality | 23. 8. 2024
Generali Česká pojišťovna má novou mobilní aplikaci

Zdroj: Generali Česká pojišťovna

Generali Česká pojišťovna spustila mobilní aplikaci Moje Generali – klientskou zónu v mobilu. Klientům se systémy Android i iOS slibuje informace o jejich pojištění, škodách či platbách v maximálně přehledné podobě.

Moje Generali pod stejným názvem znamená i platformu klientské zóny na webu. Lidé tedy mají na výběr, přihlašovací údaje jsou pro obě verze stejné.

Zatímco webový klientský portál (Klientská zóna) existuje už dlouhou dobu a Generali Česká pojišťovna ho postupně vylepšuje, mobilní aplikace je v této pojišťovně novinkou.

První přihlášení do aplikace Moje Generali probíhá přes uživatelské jméno a heslo, pak si klient může nastavit snadnější způsob přihlášení přes biometrické údaje (otisk prstu, sken obličeje).

„Už úvodní obrazovku jsme koncipovali tak, aby klientka nebo klient na první dobrou věděli, zda je s jejich pojištěním či platbami za něj vše v pořádku. Je to jedno z nejdůležitějších očekávání, které z našeho testování při vývoji aplikace i webové varianty vzešlo,“ říká Vladimír Staněk, ředitel digitálních služeb v Generali České pojišťovně.

Hned po přihlášení úvodní obrazovka nabízí přehled smluv a případných škod, stejně jako informaci, pokud chybí platba za pojištění nebo je vyžadováno doložení dokumentu ke škodě. Na chybějící platbu dokáže aplikace upozornit přes notifikace. Klient může jednoduše zaplatit kartou, přes QR kód nebo služby Google Pay a Apple Pay.

„Dokumenty k pojištění zasílané do schránky v aplikaci mohou – na rozdíl od dokumentů zasílaných e-mailem – uživatelky a uživatelé otevírat snadno a rychle bez nutnosti zadávat bezpečnostní heslo. Komunikaci s pojišťovnou tak mají klientky a klienti vždy po ruce a na jednom místě,“ podotýká Staněk.

Součástí je také přehled vyřizování nahlášené škody, přes aplikaci lze například zaslat zprávu nebo dokumenty likvidátorovi, který škodu řeší.

Nová aplikace zatím neumožní klientům, aby na jednom místě sledovali vedle pojištění také své penzijní spoření nebo investice ve skupině Generali. „Ale i na tom pracujeme,“ ujišťuje mluvčí pojišťovny Jan Marek.

Co mobilní aplikace nabízí navíc oproti dosavadní Klientské zóně na webu?

  • jednoduché objednání asistenční služby a možnost sledování příjezdu pomoci na mapě,
  • uložení zelené karty do aplikace, aby byla k dispozici i bez připojení k internetu (podobně snadno k zobrazení je i elektronická kartička cestovního pojištění),
  • možnost přihlášení přes ověření obličeje / otisk prstu,
  • push notifikace s důležitými informacemi,
  • kontakty na pojišťovnu, včetně mapy poboček,
  • větší přizpůsobení pro mobilní telefon.

Hledáte cestovní pojištění na míru? Poradíme!

Najděte cestovní pojištění podle svých představ, ať na pracovní cestu nebo dovolenou. Sjednáte i v den odjezdu sobě i ostatním.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Na Zanzibar už nestačí cestovní pojištění z Česka

14. 8. 2024 | redakce Peníze.CZ

Na Zanzibar už nestačí cestovní pojištění z Česka

Při cestách na ostrov Zanzibar bude od září povinné uzavřít po příletu speciální místní cestovní pojištění, rozhodla tamní vláda. Dosud přitom českým turistům stačilo cestovní pojištění... celý článek

Problém s pojišťovnou? Zkuste ombudsmanku. Vysvětlíme, jak na to

30. 7. 2024 | Kateřina Hovorková

Problém s pojišťovnou? Zkuste ombudsmanku. Vysvětlíme, jak na to

Spory mezi spotřebiteli a pojišťovnami řeší už pět let právníci v kanceláři ombudsmanky Aleny Mackové. V rozhovoru říká, co nejčastěji lidem vadí, jaké problémy řeší, jaké šance na... celý článek

Připravte se, že budete závislí na pomoci druhých. Pojištění s daňovou úlevou přibývá

19. 6. 2024 | Kateřina Hovorková

Připravte se, že budete závislí na pomoci druhých. Pojištění s daňovou úlevou přibývá

Pojištění dlouhodobé péče od letoška dostalo daňové zvýhodnění. Pojišťovny přicházejí s prvními nabídkami – kromě pravidelné renty třeba i s garancí místa v takzvaném pobytovém zařízení.... celý článek

S elektrokolem na výlet do ciziny? Pozor na změnu v pojištění

2. 4. 2024 | Pavla Adamcová

S elektrokolem na výlet do ciziny? Pozor na změnu v pojištění

Zatímco silné koloběžky a seqwaye mají mít od dubna povinné ručení, u elektrokol se naopak pravidla v Česku zmírní. Problém s výkonnějšími elektrokoly však může nastat za hranicemi.... celý článek

Partners Financial Services