KB Pojišťovna má po šesti letech nového ředitele

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 2. 9. 2024
KB Pojišťovna má po šesti letech nového ředitele
Vedení KB Pojišťovny sídlí v centrále Komerční banky v Praze 5.
Zdroj: KB

KB Pojišťovna má po šesti letech nového generálního ředitele a předsedu představenstva. Stal se jím Thierry Thibault, který posledních 12 let působil jako generální ředitel nejdříve italské a později německé pobočky pojišťovny Société Générale Insurance. 

Tierry Thibault KB pojišťovnaFoto: KB pojišťovna

Tierry Thibault

Nahradí Gaëla Loaëca, který funkci generálního ředitele zastával od října 2018 a teď se vrací do pařížské centrály mateřské skupiny Société Générale. 

Při loučení se zaměstnanci Loaëca připomněl, že se pojišťovně podařil růst jak v životním, tak v neživotním pojištění. „Loni v životním pojištění oproti roku 2022 došlo k nárůstu hrubého předepsaného pojistného o 14 procent a v neživotním pojištění byl tento nárůst dokonce 23 procent. Posunuli jsme se v budování digitální bankopojišťovací skupiny, kdy je naším cílem vytvořit kompletně digitální finanční instituci s lidskou podporou. V blízké době už budeme mít kompletní digitální nabídku pojistných produktů pro klienty KB,“ shrnul Loaëc. 

„Jsem rád, že po sedmi letech strávených v Hamburku přicházím právě do Prahy. KB Pojišťovna je v dobré kondici. Rád bych přispěl k jejímu dalšímu rozvoji v době, kdy dochází k dynamickým změnám klientského chování, k intenzivní digitalizaci a zároveň k zesilování regulace,“ říká Thibault. 

 

Tierry Thibault získal magisterský titul zaměřený na IT inženýrství na Institutu National des Sciences Appliquées (INSA) v Toulouse. Kromě mateřské francouzštiny hovoří plynně německy a anglicky.

Před svým příchodem do čela italské a následně německé pobočky Société Générale Insurance zastával několik významných manažerských pozic v oblasti retailového bankovnictví, finančních služeb a operativního leasingu v rámci skupiny Société Générale a to v různých zemích, jako jsou Ukrajina, Indonésie, Chorvatsko nebo Rakousko.  

Je mu 55 let, narodil se v La Rochelle ve Francii. Je ženatý a má tři děti. Mezi jeho zájmy patří běhání, golf, horská cyklistika a cestování. 


redakce Peníze.CZ

Autor článku redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Přes milion a půl nemovitostí nemá pojištění. Domácností ještě víc

29. 8. 2024 | redakce Peníze.CZ

Přes milion a půl nemovitostí nemá pojištění. Domácností ještě víc

V Česku zůstává nepojištěných 1,6 milionu nemovitostí a 1,7 milionu domácností. Z pojištěných nemovitostí je pak 70 procent podpojištěno. Vyplývá to z dnes zveřejněné analýzy České... celý článek

Copy–paste není nejlepší řešení, nasloucháme místním, říká manažerka Uniqa

26. 8. 2024 | Radim Zelený

Copy–paste není nejlepší řešení, nasloucháme místním, říká manažerka Uniqa

Porozumět potřebám zákazníků je alfou omegou práce Sylwie Szymuly. Jaké nové obchodní příležitosti vidí ředitelka pro retail ve skupině Uniqa pro Česko a Slovensko?

Liška, kocour, Pokáč a další maskoti bank. Víte, ke kterým patří?

25. 8. 2024 | Gabriel Pleska

Liška, kocour, Pokáč a další maskoti bank. Víte, ke kterým patří?

V jaké bance zaměstnávají kocoura a kam chodila do práce liška, nejspíš víte. V našem kvízu ale máme i zapeklitější otázky. Schválně to zkuste.

Generali Česká pojišťovna má novou mobilní aplikaci

23. 8. 2024 | Petr Kučera

Generali Česká pojišťovna má novou mobilní aplikaci

Generali Česká pojišťovna spustila mobilní aplikaci Moje Generali – klientskou zónu v mobilu. Klientům se systémy Android i iOS slibuje informace o jejich pojištění, škodách či platbách... celý článek

Na Zanzibar už nestačí cestovní pojištění z Česka

14. 8. 2024 | redakce Peníze.CZ

Na Zanzibar už nestačí cestovní pojištění z Česka

Při cestách na ostrov Zanzibar bude od září povinné uzavřít po příletu speciální místní cestovní pojištění, rozhodla tamní vláda. Dosud přitom českým turistům stačilo cestovní pojištění... celý článek

Partners Financial Services