Koupě novostavby

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kupujeme novostavbu, v katastru byl pozemek rozdělen na dvě části - zastavěná a pozemek, původní vlastník pozemku je fyzická osoba. Jsme povinni odvést nějakou daň? Je to kompletně osvobozené, i když v katastru je to zanesené jako dvě parcelní čísla? Nemusíme platit DPH za pozemek nebo jinou daň? Děkuji

Otázku poslal/a:  , 14. 3. 2017 8:22

Na otázku odpovídá:

NeoTax spol. s r.o., Ing. Marcela Vjačková

Dobrý den, pane/paní,

děkujeme za důvěru, s kterou jste se obrátili na naši daňovou poradnu. Velmi se omlouváme, ale momentálně množství dotazů překračuje kapacitní možnosti našeho poradenského teamu. Pokud se situace změní, rádi zodpovíme Váš dotaz.

Přejeme hezký den,

team NeoTax

21. 3. 2017 9:22

Položte svojí vlastní otázku. Daňová poradna je vám plne k dispozíci.


Další otázky z poradny


Související články

Související články na téma daň z nemovitosti, daň z příjmu, daň z příjmů fyzických osob, daň z příjmů právnických osob, daně, daňová poradna, dph, silniční daň

Podílové fondy a riziko zpronevěry aneb co když to někdo ukradne?

3. 10. 2006 | Roman Stuchlík | 2 komentáře

Podílové fondy a riziko zpronevěry aneb co když to někdo ukradne?

Riziko zpronevěry je u investic do otevřených podílových fondů sníženo na minimum. Zásluhu na tom má oddělení majetku investora od majetku investiční společnosti. Šance, že se peníze "někde ztratí", se blíží nule. Čím to je? Co se stane, když se investiční společnost, broker či depozitář dostanou do ekonomických problémů? A jak je možné, že u některých obchodníků s cennými papíry lidé přišli o peníze?

Odměňování v ČR: dlouhé dovolené za dlouhé neschopenky?

21. 9. 2006 | Simona Ely Plischke | 3 komentáře

Odměňování v ČR: dlouhé dovolené za dlouhé neschopenky?

Průměrná doba trvání jedné nemoci se v ČR blíží neuvěřitelným 35 dnům. Není divu, že se s absencemi pracovníků snaží firmy bojovat, jak to jde. Na druhou stranu ale většina firem poskytuje všem svým zaměstnancům 5 týdnů placené dovolené. Jak je to s dalšími zaměstnaneckými benefity a růstem mezd? Která odvětví a v jakých regionech platí nejvíce? A proč přestávají existovat 13. a 14. platy?

Investiční pobídky: může být státní úředník dokonalejší než trh?

19. 9. 2006 | Lukáš Marek | 15 komentářů

Investiční pobídky: může být státní úředník dokonalejší než trh?

Vznik každé investice vždy zároveň znamená zánik investice jiné. Nejde jen o to zvolit investici výnosnou, jde o to zvolit tu nejvýnosnější. Trh vybírá investice, které samozřejmě realizuje jinak než státní úředník. Kdo rozhoduje lépe?

Bez dotací ani ránu

15. 9. 2006 | Kateřina Havlíčková | 13 komentářů

Bez dotací ani ránu

Zamysleli jste se někdy nad tím, jaké důsledky by měla politika grantů, kdyby systém evropských dotací převzala podle unijního vzoru třeba právě vaše obec? Kateřina Havlíčkova ano. A představy to nejsou právě radostné.

Je český nemovitostní trh nafouknutou bublinou, které hrozí splasknutí?

13. 9. 2006 | Martin Zika | 52 komentářů

Je český nemovitostní trh nafouknutou bublinou, které hrozí splasknutí?

Co je hlavním motorem změn na nemovitostním trhu a co předchází jeho přehřátí? Jak je možné, že stagnují nájmy, přestože ceny nemovitostí rostou? K čemu jsou užitečné cenové indexy a který druh nemovitosti je nejjistější investicí? Na tyto a řadu dalších zajímavých otázek se pokoušeli odpovídat odborníci na nemovitostní trh v rámci diskuze, kterou minulý týden uspořádalo Stavební fórum.

Spotřebitelský leasing je klesající obor, který však bude žít dál

12. 9. 2006 | Petr Vykoukal | 3 komentáře

Spotřebitelský leasing je klesající obor, který však bude žít dál

Zatímco celý obor leasingu se v roce 2005 po třech letech stagnace vrátil zpět na růstovou dráhu, spotřebitelský leasing byl naopak tím, který celkový růst "kazil". Hlavní příčinou bylo nejen zvýšení daně z přidané hodnoty, ale také změna spotřebitelských zvyklostí a odlišný přístup bank a dalších finančních institucí k poskytování spotřebitelských úvěrů.

Evropa růžky oživení zastrčí, Americe může recese paradoxně pomoci

11. 9. 2006 | Simona Ely Plischke | 9 komentářů

Evropa růžky oživení zastrčí, Americe může recese paradoxně pomoci

Ekonomika eurozóny rostla v uplynulém čtvrtletí po dlouhé době rychleji než hospodářství USA, Británie i Japonska. Se zachováním obdobného růstu ale nepočítá např. magazín The Economist. Přečtěte si proč. Nahlédnout můžete také pod chladnoucí kotel ekonomiky americké. Dozvíte se, že recese může její hospodářství ovlivnit překvapivě pozitivním způsobem.

Státní důchodové pojištění: platit, nebo ne?

4. 9. 2006 | Kateřina Havlíčková | 15 komentářů

Státní důchodové pojištění: platit, nebo ne?

Víte přesně, jak spočítat důchod, co jsou redukční hranice a proč i na nich záleží? Proč je pro lidi s nízkými a středními příjmy státní důchodové pojištění velice výhodné? Proč je chyba, když si OSVČ, které mají možnost si vyměřovací základ určit, platí pouze zákonem stanovené minimum? Podívejme se na podmínky státního důchodového pojištění, jeho plusy a mínusy.

Události uplynulého měsíce: srpen

1. 9. 2006 | redakce Peníze.CZ

Události uplynulého měsíce: srpen

Uteklo vám v srpnu něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z povinností vůči státu? Nahlédněte do výběru srpnových událostí.

Společné zdanění manželů 2006: stále plné problémů a nesmyslů

22. 8. 2006 | Kateřina Havlíčková | 27 komentářů

Společné zdanění manželů 2006: stále plné problémů a nesmyslů

Úskalími společného zdanění se postupně prokousali občané i úřady, rok 2005 je uzavřen. Důsledky se ovšem promítají i do roku letošního, především v oblasti záloh na daň. Stačí totiž třeba, aby si matka na mateřské přivydělala pár tisíc Kč a už musí zaplatit zálohy z celé poloviny loňského společného příjmu. Nesmyslů je v platné úpravě standardně víc, podívejme se na ně a také na to, jak a jestli je lze řešit.

Texas aneb hodně ropy, nízké daně a levné nemovitosti

18. 8. 2006 | Simona Ely Plischke | 17 komentářů

Texas aneb hodně ropy, nízké daně a levné nemovitosti

Zdálo by se, že chladnoucí trh nemovitostí a vyšší ceny energií ekonomice země ublíží. Třeba v případě Texasu tomu ale tak není. Tomuto druhému nejlidnatějšímu státu USA se totiž daří velice dobře. Jak je to možné? Podívejme se, jak si vede stát, kde se těží ropa, nevybírá se žádná daň z příjmu a nepočítá se každý akr země.

Události uplynulého měsíce: červenec

4. 8. 2006 | redakce Peníze.CZ

Události uplynulého měsíce: červenec

Uteklo vám v červenci něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z povinností vůči státu? Nahlédněte do výběru červencových událostí.

Jak kvalitní je naše bydlení?

12. 7. 2006 | Kateřina Boušová | 18 komentářů

Jak kvalitní je naše bydlení?

Jaký je stav bytového fondu v České republice? Jak si stojíme ve srovnání s ostatními evropskými zeměmi? Potřebujeme stavět další nové byty? Jak do vývoje zasáhli komerční poskytovatelé úvěrů na bydlení? O kolik víc platíme za bydlení v posledních deseti letech? Jak se vyvíjely úrokové sazby úvěrů?

Události uplynulého měsíce: červen

7. 7. 2006 | redakce Peníze.CZ

Události uplynulého měsíce: červen

Uteklo vám v červnu něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z povinností vůči státu? Nahlédněte do výběru červnových událostí.

Slovenský tygr pod novým bičem zkrotne: reformy reforem

29. 6. 2006 | Simona Ely Plischke | 4 komentáře

Slovenský tygr pod novým bičem zkrotne: reformy reforem

Smer, strana odštěpená z bývalé Komunistické strany Slovenska, jinak také vítěz slovenských voleb, včera večer oznámila, že vytvoří vládu s extrémně pravicovou SNS radikála Jána Sloty a Mečiarovým nacionalistickým HZDS. Co bude s úspěšnými reformami Dzurindova kabinetu, na jejichž adresu liberální ekonomové chválami nešetří, ale předseda Smeru je naopak tvrdě kritizuje? Co bude s ekonomikou a mezinárodními vztahy Slovenska vůbec?

Stránka 90/127

Partner sekce

NeoTax spol. s r.o.

NeoTax spol. s r.o.

Společnost NeoTax poskytuje klientům své služby v oblasti vedení a zpracování účetnictví, mzdového a daňového poradenství od r. 2013. Nabízí individuální přístup malým a středním firmám, ale i fyzickým osobám doma v České republice či zahraničním společnostem působícím na českém trhu. Jako člen Komory daňových poradců pomáhá klientům zorientovat se v nepřehledném daňovém systému a nacházet optimální daňová řešení. I když hodně procesů řeší online, vychází vstříc všem, kteří preferují osobní jednání. Společně s daňovými poradci připravila také online daňovou poradnu s nejčastejšími dotazy i s možností položit vlastní dotaz. Mezi projekty společnosti patří webová aplikace pro zpracování daňového přiznání fyzických osob OnlinePriznani.cz. Ta je schopna pomoct při jeho vyplňování. NeoTax je členem Asociace společenské odpovědnosti, a také proto se snaží o stále lepší přístup ke svým zákazníkům, kolegům i partnerům.

Za poradnu odpovídá:

Ing. Marcela Vjačková

http://www.neotax.eu/cs

Partnerem poradny od: 20.9.2016

Aktuální články

Dostupnost a rychlost úvěru bývá pro podnikatele rozhodující

Dostupnost a rychlost úvěru bývá pro podnikatele rozhodující

Pro podnikatele bývá stěžejní, jak rychle peníze dostane. „Potřebuje například využít...více

Novinka od Revolutu má zabránit přístupu zloděje k telefonu

Novinka od Revolutu má zabránit přístupu zloděje k telefonu

Aplikace Revolut zavádí novou funkci nazvanou Ochrana majetku. Díky biometrické identifikaci...více

Nebezpečné jídlo, hračky nebo powerbanka. Tohle radši vraťte, vyzývají řetězce a úřady

Nebezpečné jídlo, hračky nebo powerbanka. Tohle radši vraťte, vyzývají řetězce a úřady

Plísně, chemie nebo třeba riziko úrazu elektřinou. Úřady za poslední dva měsíce musely...více

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Partners Financial Services