2 brigády současně

Dobrý den, měla bych hned 2 dotazy, je-li možné :) 1) Jsem student VŠ a našla jsem si novou brigádu, na DPP, pak přejdu na DPČ. Ve staré práci mám DPČ. Tzv. růžové prohlášení jsem si nechala dát do nové práce, protože tam si vydělám víc, ale budu docházet i do staré práce. Četla jsem, že když si bez té studentské slevy vydělám do 2500 Kč, neplatím zdravotní ani sociální, jen tu 15% daň ze mzdy, kterou můžu na konci roku žádat zpět. Je to tak správně? Případně nešlo by to ještě nějak obejít, abych si mohla vydělat ve staré více a nestrhávali mi toho tolik? 2) Během toho měnění práce jsem ve staré nahlašovala změnu a že už u nich nechci tu studentskou slevu uplatňovat, jenže jsme se nějak špatně pochopili a ještě ji uplatnili v měsíci, kdy jsem ji už uplatnila v té nové práci. Nebudu z toho mít nějaký průšvih, případně jak to mám řešit? Předem velice děkuji za Vaši odpověď :)

Otázku poslal/a:  , 21. 5. 2017 9:53

Na otázku odpovídá:

NeoTax spol. s r.o., Ing. Marcela Vjačková

Dobrý den, paní,

děkujeme za důvěru, s kterou jste se obrátila na naši daňovou poradnu. Velmi se omlouváme, ale momentálně množství dotazů překračuje kapacitní možnosti našeho poradenského teamu. Pokud se situace změní, rádi zodpovíme Váš dotaz.

Přejeme hezký den,

team NeoTax

5. 6. 2017 7:38

Položte svojí vlastní otázku. Daňová poradna je vám plne k dispozíci.


Další otázky z poradny


Související články

Související články na téma daň z nemovitosti, daň z příjmu, daň z příjmů fyzických osob, daň z příjmů právnických osob, daně, daňová poradna, dph, silniční daň

Fondy: jen 140 miliónů, tak pozor na fámy

30. 4. 2007 | Petr Fejtek | 4 komentáře

Fondy: jen 140 miliónů, tak pozor na fámy

K investicím počasí zřejmě neláká, ale k čemu podílníci potřebovali vyzvednout čtvrt miliardy z peněžního trhu, zůstane asi záhadou. Že by sluníčko již vyvolalo myšlenky na dovolenou? Ještě, že zajištěné vše zajistí, takže i když tentokrát posbíraly jen necelých 400 miliónů, stačily celkovou bilanci zachránit na kladných 140 miliónech.

Daňová reforma: vyrovná nižší daň snížené daňové odpočty?

24. 4. 2007 | Milan K. Osvaag | 28 komentářů

Daňová reforma: vyrovná nižší daň snížené daňové odpočty?

Snížení sazby daně z příjmů na jednotných 15 % by znamenalo sice nižší daň, ale také nižší daňové odpočty. To pocítí hlavně ti, kteří využívají daňových úlev na úvěry na bydlení, životní pojištění či penzijní připojištění. Podle Ministerstva financí ale nižší základ daně tuto nevýhodu dokáže nahradit. Kupecké počty ovšem napoví, že hypotéky zdraží a už u příjmu nad 35 000 Kč klesnou daňové odpočty na penzijní připojištění a životní pojištění na polovinu. Jak to tedy bude? A promítnou se změny také na trhu s finančními produkty?

Ženy, investujte sebevědoměji!

24. 4. 2007 | Pavel Slavík | 6 komentářů

Ženy, investujte sebevědoměji!

I když se ve většině zemí Evropské unie velmi často skloňuje slovo emancipace, není žádným tajemstvím, že ženy mají dodnes nižší příjmy než muži. Také proto jsou ženy, pokud jde o spoření nebo investování, mnohem opatrnější než muži. Nelákají je žádné "vzdušné zámky". Podívejme se, jak ženy investují a co by na svém přístupu k penězům měly změnit.

Přehled na sociální pojištění: minimální zálohy opět dražší

23. 4. 2007 | Simona Ely Plischke | 6 komentářů

Přehled na sociální pojištění: minimální zálohy opět dražší

Podáváte Přehled pro správu sociálního zabezpečení? Pozor, čas již máte jen do konce měsíce. Kolik letos činí minimální zálohy? Kdo může uplatnit status vedlejší OSVČ? Jak Přehled podat elektronicky? Co dělat, pokud jste přešli na výdajové paušály či uplatňujete společné zdanění manželů? Z jakých příjmů nemusíte sociální pojištění platit? Nejen na tyto otázky odpoví dnešní článek.

Reforma veřejných financí: jak se změní nemocenská a důchody?

16. 4. 2007 | Ludmila Řezníčková | 33 komentářů

Reforma veřejných financí: jak se změní nemocenská a důchody?

Podle vládního návrhu reformy veřejných financí nebude za první 3 dny nemoci náležet vůbec žádná náhrada platu. Změní se výpočet nemocenské, dávky budou pro mnohé nižší. Do důchodu půjdou ženy i muži v 65 letech, důchodové pojištění si přitom budou muset platit aspoň 35 let. Přilepší si pracující důchodci. Výpočet invalidních důchodů dozná změn. Vznikne Národní úřad pro správu a zaměstnanost. Co vše vláda chystá?

Potřebuji životní pojištění? Je to produkt pro mě?

13. 4. 2007 | Simona Ely Plischke | 6 komentářů

Potřebuji životní pojištění? Je to produkt pro mě?

Co se vám vybaví pod pojmem životní pojištění? Výhodné spoření, daňové úlevy, šetření si na důchod? Pak jste obětí reklamní masáže a uzavřeli jste smlouvu pravděpodobně na "radu" prodejce pojištění. V jakých případech potřebujete životní pojistku a kdy spíše vyhazujete peníze komínem? Rozhodujte se na základě svých potřeb, ne potřeb zprostředkovatelů.

Akcie: pražská burza posunula rekord

11. 4. 2007 | Pavel Slavík

Akcie: pražská burza posunula rekord

Růst na pražské burze pokračoval i v uplynulém týdnu a index PX zavíral na historickém maximu. Také americké akcie posilovaly a německý DAX dalece překonal psychologickou hranici 7 000 bodů. Také všechny seance na maďarské burze byly růstové.

Reforma veřejných financí: změny v sociální oblasti

10. 4. 2007 | Ludmila Řezníčková | 42 komentářů

Reforma veřejných financí: změny v sociální oblasti

Co nám ve svém návrhu reformy veřejných financí vláda přichystala v sociální oblasti? Podívejme se na reformní kroky, které pro oblast dávek státní sociální podpory a sociální péče navrhuje na léta 2008–2010. Jak se změní mateřská, rodičovská, přídavek na dítě, sociální příplatek, "pastelkovné", pohřebné apod.? Které dávky mají zcela zmizet a které se snížit? A jak?

Banky se konečně přizpůsobují klientům: na co se můžeme těšit?

5. 4. 2007 | Josef Janda | 22 komentářů

Banky se konečně přizpůsobují klientům: na co se můžeme těšit?

V českém bankovním sektoru dochází ke zvyšování platů, ale i zisků. Jakých zisků a v jaké skladbě dosáhly loni domácí banky? Vybraly na poplatcích klientů více či méně? Vrátí se bankovnictví zpátky na pobočky? Budeme moci do banky zajít i v sobotu? Nebo rovnou navštívit její pobočku v supermarketu? Jaké jsou nové trendy českého bankovnictví?

Daňové přiznání na poslední chvíli

30. 3. 2007 | Simona Ely Plischke

Daňové přiznání na poslední chvíli

"Věc, kterou na světě nejvíce nechápu, jsou daně z příjmů," pronesl o daňové povinnosti Albert Einstein. Jak jste na tom s daňovým formulářem vy? Termín na odevzdání přiznání a zaplacení daně je skutečně na spadnutí. Těm, co si nechali "růžovou smršť" na poslední chvíli, vhazujeme záchranný kruh.

Jak obchodují na burze profesionálové aneb John Person v Praze

28. 3. 2007 | Petr Vykoukal | 2 komentáře

Jak obchodují na burze profesionálové aneb John Person v Praze

Další z předních světových spekulantů – John L. Person – zavítal do Prahy, aby se s námi podělil o své zkušenosti z amerických akciových a futures trhů. Během semináře často zdůrazňoval rozpor mezi emocemi a logikou. Falešný pocit "supermanství" se prý objeví nejčastěji ve chvíli, kdy se nám podaří ziskový obchod. A to může být začátek konce. Co pak?

S čím se potýká světový bankovní trh a jak (ne)úspěšně?

28. 3. 2007 | redakce Peníze.CZ | 4 komentáře

S čím se potýká světový bankovní trh a jak (ne)úspěšně?

Čisté úrokové marže 70 největších evropských bank za poslední dva roky klesly na 1,8 %, marže bank v USA dosahuji 3,5 %. Neúrokové poplatky evropských bank se staly předmětem státní regulace. Na vyspělých trzích banky otevírají více poboček, než kolik jich dříve zrušily. Tento obrat lze pozorovat i na českém trhu. V oblasti úvěrů bankám nově konkuruje na 9 000 hedgeových fondů, jejichž aktiva dosahují 1,2 biliónu dolarů.

Akcie: pražská burza zažila nejlepší týden letošního roku

27. 3. 2007 | Pavel Slavík

Akcie: pražská burza zažila nejlepší týden letošního roku

Pražský index PX zaznamenal 7 růstových seancí v řadě, přidal 4 % a vrátil se nad 1 700 bodů. Propady z přelomu února a března tak zcela vymazal. Také hlavní americké indexy jednotně rostly a pozadu nezůstal ani německý DAX či maďarský BUX. DAX během pěti ziskových seancích posílil o 4,8 %, maďarská burza posílila o 2,5 %, ještě stále ale nevymazala ztráty.

Jak na Přehled příjmů a výdajů pro zdravotní pojišťovnu

26. 3. 2007 | Simona Ely Plischke | 2 komentáře

Jak na Přehled příjmů a výdajů pro zdravotní pojišťovnu

Jak vyplnit Přehled pro zdravotní pojišťovnu za rok 2006 a dopočítat se doplatku pojistného a záloh na zdravotní pojištění? Kolik činí minimální pojistné a koho se týká? Podali jste dodatečné daňové přiznání z důvodu přechodu na paušální výdaje? Co v takovém případě musíte uvést v letošním Přehledu? Poradíme vám, jak se vypořádat s odvodovými povinnostmi ke zdravotní pojišťovně.

Stránka 84/127

Partner sekce

NeoTax spol. s r.o.

NeoTax spol. s r.o.

Společnost NeoTax poskytuje klientům své služby v oblasti vedení a zpracování účetnictví, mzdového a daňového poradenství od r. 2013. Nabízí individuální přístup malým a středním firmám, ale i fyzickým osobám doma v České republice či zahraničním společnostem působícím na českém trhu. Jako člen Komory daňových poradců pomáhá klientům zorientovat se v nepřehledném daňovém systému a nacházet optimální daňová řešení. I když hodně procesů řeší online, vychází vstříc všem, kteří preferují osobní jednání. Společně s daňovými poradci připravila také online daňovou poradnu s nejčastejšími dotazy i s možností položit vlastní dotaz. Mezi projekty společnosti patří webová aplikace pro zpracování daňového přiznání fyzických osob OnlinePriznani.cz. Ta je schopna pomoct při jeho vyplňování. NeoTax je členem Asociace společenské odpovědnosti, a také proto se snaží o stále lepší přístup ke svým zákazníkům, kolegům i partnerům.

Za poradnu odpovídá:

Ing. Marcela Vjačková

http://www.neotax.eu/cs

Partnerem poradny od: 20.9.2016

Aktuální články

Novinka od Revolutu má zabránit přístupu zloděje k telefonu

Novinka od Revolutu má zabránit přístupu zloděje k telefonu

Aplikace Revolut zavádí novou funkci nazvanou Ochrana majetku. Díky biometrické identifikaci...více

Nebezpečné jídlo, hračky nebo powerbanka. Tohle radši vraťte, vyzývají řetězce a úřady

Nebezpečné jídlo, hračky nebo powerbanka. Tohle radši vraťte, vyzývají řetězce a úřady

Plísně, chemie nebo třeba riziko úrazu elektřinou. Úřady za poslední dva měsíce musely...více

Creditas zvýší poplatky, základní služby zůstanou zdarma

Creditas zvýší poplatky, základní služby zůstanou zdarma

Banka Creditas od začátku října zvyšuje některé dosavadní poplatky. Změny se týkají hlavně...více

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Partners Financial Services