Stus studenta

Dobrý den chci se zeptat. Je mi 19 let a dělal jsem si nástavbové studium na maturitu ale nezvládal jsem to tak jsem se rozhodl nepokračovat dál. Dva týdny před koncem roku jsem šel na operaci a myslel jsem si i když mám nějaké pětky když jsem nebyl na nějakých testech na konci roku že mám status studenta normálně až do 1.9. Dnes jsem se dozvěděl že na výstupním lístku mám 30.6 ukončení.¨ Příští týden si pro něj u a pak hned na úřad. Za tenhle měsíc jeden si ted doplatím sociální a zdravotní pojištění teda? Moc děkuji za odpověd.

Otázku poslal/a:  , 31. 7. 2017 14:59

Na otázku odpovídá:

NeoTax spol. s r.o., Ing. Marcela Vjačková

Jste povinen nahlásit u zdravotní pojišťovny, u které jste dosud byl zaregistrován, že po 30.6.2017 jste osobou bez zdanitelných příjmů a zaplatit zdravotní pojištění za každý měsíc po který bude trvat stav, že jste osobu bez zdanitelných příjmů.

Nejste povinen platiti sociální pojištění. Můžete se přihlásit dobrovolně k důchodovému pojištění z důvodu zajištění sociálního zabezpečení a budoucího nároku na důchod, ale vzhledem k tomu, že máte v úmyslu se v krátké době hlásit na úřadu práce, můžete toto rozhodnutí ještě odložit. Případné dobrovolné přihlášení k důchodovému pojištění by připadalo v úvahu, jen po dobu kdy nebudete pobírat podporu v nezaměstnanosti nebo podporu při rekvalifikaci.

2. 8. 2017 14:49

Položte svojí vlastní otázku. Daňová poradna je vám plne k dispozíci.


Další otázky z poradny


Související články

Související články na téma daň z nemovitosti, daň z příjmu, daň z příjmů fyzických osob, daň z příjmů právnických osob, daně, daňová poradna, dph, silniční daň

Přiznání k dani z příjmů 2014: Odpočty a slevy. Jak si snížit daně?

19. 2. 2014 | Petra Dlouhá | 15 komentářů

Přiznání k dani z příjmů 2014: Odpočty a slevy. Jak si snížit daně?

Třetí díl seriálu o dani z příjmů fyzických osob a jejím přiznávání v roce 2014 je tu. Dnes se zaměříme na to, jak si můžete daň snížit a co všechno si z ní můžete odečíst. Jako bonus přinášíme daňovou kalkulačku. A ke stažení nabízíme aktuální daňové formuláře.

Přiznání k dani z příjmu 2014. Paušály, nebo daňová evidence?

17. 2. 2014 | Petra Dlouhá | 12 komentářů

Přiznání k dani z příjmu 2014. Paušály, nebo daňová evidence?

V prvním díle seriálu o dani z příjmů fyzických osob pro rok 2013 jsme si vyložili, kdo letos musí daňové přiznání podávat a kdo je této povinnosti ušetřen. Dnes se zaměříme (především) na živnostníky a podnikatele, kteří – na rozdíl od zaměstnanců – stojí ještě před jednou důležitou otázkou: uplatnit výdaje paušálem, nebo využít daňovou evidenci?

Maďarsko vytlačuje „cizáky“ z bankovnictví

11. 2. 2014 | Luboš Palata | 3 komentáře

Maďarsko vytlačuje „cizáky“ z bankovnictví

Zahraniční banky to s Viktorem Orbánem nikdy neměly lehké. A na závěr loňského roku si ještě dovolily pokořit ho u soudu. Teď si nejspíš můžou na chvilku vydechnout, premiér se bude chystat na brzké volby. Ovšem až je vyhraje, přijde nepochybně další tlak. Kdo ho ustojí a kdo Maďarům řekne své adieu, addio, tschüs?

Přiznání k dani z příjmů. Kdo ho musí v roce 2014 podat

10. 2. 2014 | Petra Dlouhá | 10 komentářů

Přiznání k dani z příjmů. Kdo ho musí v roce 2014 podat

Březen, měsíc růžového formuláře, se blíží. I letos vás úskalími daně z příjmů fyzických osob a jejího přiznávání provedeme, shrneme důležitá pravidla a upozorníme, co se od loňska změnilo. Přímo na Peníze.cz si také můžete stáhnout daňový formulář a v kalkulačce vypočítat, kolik na dani zaplatíte. První díl seriálu o dani z příjmu věnujeme otázce: Kdo se letos musí přiznat?

Jančurova kouzelná krabička taxikáře neumravní

24. 1. 2014 | Michal Kašpárek | 23 komentářů

Jančurova kouzelná krabička taxikáře neumravní

Taxametry s turbem nejsou problém technický, ale společenský. Proto bacha na koumáky s „geniálním řešením“.

Nové zbraně na neplatiče daní! Podaří se zarazit daňové úniky?

23. 1. 2014 | Petra Dlouhá | 14 komentářů

Nové zbraně na neplatiče daní! Podaří se zarazit daňové úniky?

Dvě stě miliard korun. O tolik podle nejčernějších odhadů každoročně přichází státní kasa kvůli neplatičům daní. Suma by dokázala pohodlně vykrýt schodek rozpočtu… Udělat daňovým únikům přítrž se ovšem zatím žádné vládě nepodařilo. Teď se do boje nasadí nové zbraně: mezi nimi i vyšetřovací superúřad. Co si o tom myslíte?

Rudý hadr pro odpůrce dotací: Návrat zelené nafty

16. 1. 2014 | Petra Dlouhá | 22 komentářů

Rudý hadr pro odpůrce dotací: Návrat zelené nafty

Květen 2012: stovky traktorů vjíždějí na znamení vzdoru do ulic. Brzdí a blokují. Ať vláda neruší zelenou naftu! Nic naplat. Leden 2014: zvrat. Zemědělci dostanou, co chtějí. Těžké stroje, kupky hnoje ani vrhání vajec netřeba. Postará se nová vláda. Sleva, která zemědělce (výrazně) zvýhodňuje oproti ostatním plátcům spotřební daně z pohonných hmot, se vrátí.

Aleš Michl: Každého ministra pozvat na kobereček obhajovat výdaje

11. 1. 2014 | Ondřej Tůma | 17 komentářů

Aleš Michl: Každého ministra pozvat na kobereček obhajovat výdaje

Aleši Michlovi nedošel dech ani při běhání, takže jsme spolu mohli probrat problémy naší ekonomiky, výhody oslabení kurzu koruny a jeho spolupráci s Andrejem Babišem. „Musí se tu začít šetřit na ministerstvech, je potřeba elektronizovat státní správu a taky sem chci dotáhnout Teslu,“ popisoval mi svoje vize portfoliový stratég Raiffeisenbank a poradce budoucího ministra financí.

Očima expertů: Minimální daň. Dobrý nápad, nebo kladivo na živnostníky?

10. 1. 2014 | Ondřej Tůma | 31 komentářů

Očima expertů: Minimální daň. Dobrý nápad, nebo kladivo na živnostníky?

Minimální daň z příjmů pro OSVČ. Pomohla by ekonomice? Byly by díky ní daně spravedlivější? Nechybělo mnoho a mohli jsme brzy testovat na vlastních kůžích. A třeba za nepříliš dlouho i budeme. Ptali jsme se, co by její zavedení mohlo přinést a odnést.

Výběr toho nejčtenějšího na Peníze.cz v roce 2013

2. 1. 2014 | Petra Dlouhá | 8 komentářů

Výběr toho nejčtenějšího na Peníze.cz v roce 2013

Nic není starší než včerejší noviny. Přesto nám dovolte ohlédnout se zpět za uplynulým rokem, nastavit zrcadlo sobě i vám a podívat se, co bylo v roce 2013 na Peníze.cz nej… Nejlepší? Nevíme, na to žádný přesný metr neexistuje. Ale bezpečně víme, které texty vás v roce 2013 nejvíc zaujaly, které jste nejvíc četli. Připomeňte si je s námi.

Očima expertů: Největší zklamání a největší radosti roku 2013

27. 12. 2013 | Ondřej Tůma | 18 komentářů

Očima expertů: Největší zklamání a největší radosti roku 2013

Jak se za ekonomickými a politickými událostmi roku 2013 ohlížejí analytici Aleš Michl a Pavel Sobíšek, ekonom a žurnalista Lukáš Kovanda, advokát Tomáš Sokol, zástupce odborových svazů Vít Samek a řada dalších osobností, se dozvíte v posledním letošním vydání naší pravidelné rubriky Očima expertů.

Daně převlékají kabáty. Přehled novinek od ledna 2014

23. 12. 2013 | Petra Dlouhá | 8 komentářů

Daně převlékají kabáty. Přehled novinek od ledna 2014

Pokud jde o daně, od prvního ledna nás čeká hned několik změn. Co bude jinak a s čím je třeba v roce 2014 počítat? O některých novinkách v daňové oblasti jste na Peníze.cz už četli – některé jsme rozebírali podrobně, jiné zmínili jen letmo a ještě se k nim vrátíme. Tentokrát přinášíme souhrnný přehled všeho důležitého pro rok 2014 na jednom místě.

Daně 2014: dědická se ruší, darovací podraží, z převodu nemovitostí se zjednoduší

17. 12. 2013 | Petra Dlouhá | 45 komentářů

Daně 2014: dědická se ruší, darovací podraží, z převodu nemovitostí se zjednoduší

Nově zvolení poslanci posvětili balíček daňových změn. Účinný bude od ledna. Dědická daň se úplně ruší. Daň darovací a daň z převodu nemovitosti dostanou nový kabát i pravidla. Na první jmenované si od ledna připlatíte. Na druhé naopak můžete ušetřit. Kdo chce danit podle starých pravidel, má čas jen do konce roku. Přinášíme přehled všeho důležitého.

Koaliční dohoda se bude líbit. Kdekomu kromě hospodářství

16. 12. 2013 | Lukáš Kovanda | 16 komentářů

Koaliční dohoda se bude líbit. Kdekomu kromě hospodářství

V Česku se rodí budoucí koaliční dohoda. Už na první pohled v ní i v ekonomické části vidíme ledacos, co se bude určitě líbit. Ovšem jestli se to bude líbit také ekonomice, to je věc jiná.

Chcete si zaspekulovat? Spěchejte, časový test od ledna prodloužen!

16. 12. 2013 | Jan Traxler | 12 komentářů

Chcete si zaspekulovat? Spěchejte, časový test od ledna prodloužen!

V době politického bezvládí došlo k podstatné změně pro investory. Časový test pro osvobození od daně z příjmů byl prodloužen na tři roky. S účinností od 1. ledna 2014.

Stránka 51/127

Partner sekce

NeoTax spol. s r.o.

NeoTax spol. s r.o.

Společnost NeoTax poskytuje klientům své služby v oblasti vedení a zpracování účetnictví, mzdového a daňového poradenství od r. 2013. Nabízí individuální přístup malým a středním firmám, ale i fyzickým osobám doma v České republice či zahraničním společnostem působícím na českém trhu. Jako člen Komory daňových poradců pomáhá klientům zorientovat se v nepřehledném daňovém systému a nacházet optimální daňová řešení. I když hodně procesů řeší online, vychází vstříc všem, kteří preferují osobní jednání. Společně s daňovými poradci připravila také online daňovou poradnu s nejčastejšími dotazy i s možností položit vlastní dotaz. Mezi projekty společnosti patří webová aplikace pro zpracování daňového přiznání fyzických osob OnlinePriznani.cz. Ta je schopna pomoct při jeho vyplňování. NeoTax je členem Asociace společenské odpovědnosti, a také proto se snaží o stále lepší přístup ke svým zákazníkům, kolegům i partnerům.

Za poradnu odpovídá:

Ing. Marcela Vjačková

http://www.neotax.eu/cs

Partnerem poradny od: 20.9.2016

Aktuální články

Svět zasáhl výpadek IT systémů. V Česku se dotkl pojišťoven i letiště

Svět zasáhl výpadek IT systémů. V Česku se dotkl pojišťoven i letiště

Počítačové systémy napříč celým světem dnes postihl rozsáhlý výpadek. Problém s fungováním...více

Nejkrásnější české známky. Vyhrála Libuška, projděte si první desítku

Nejkrásnější české známky. Vyhrála Libuška, projděte si první desítku

Vítězku ankety o nejkrásnější známku roku 2023 odhaluje už titulní obrázek. V jaké ale...více

Cenové stropy pro část taxi skončí. Důvody pominuly, říká Stanjura

Cenové stropy pro část taxi skončí. Důvody pominuly, říká Stanjura

Alternativní a smluvní taxislužby přestanou od ledna 2025 podléhat cenové regulaci. Ministerstvo...více

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Partners Financial Services