nezaplacené DPH zákazníkem

Dobrý den, Můj dotaz se netýká podnikání, ale mám problém jako zákazník. Koupil jsem přes internetový obchod elektroniku s výraznou slevou. Koupě proběhla bez problémů ale asi o měsíc později mě prodejce kontaktoval, že u mé objednávky nezapočítal DPH a že jej mám doplatit. Odepsal jsem mu, penize jsem zatím neposílal a už je to tak týden a on ze mi zpátky na můj email neozval. Chtěl jsem se zeptat jestli se mám nějak pokoušet to dál řešit případně jak se takové situace řeší. Děkuji. S pozdravem. Rozsíval Tomáš

Otázku poslal/a:  , 28. 8. 2017 13:20

Na otázku odpovídá:

NeoTax spol. s r.o., Ing. Marcela Vjačková

Dobrý den, pane,

děkujeme za důvěru, s kterou jste se obrátili na naši daňovou poradnu. Velmi se omlouváme, ale momentálně množství dotazů překračuje kapacitní možnosti našeho poradenského teamu. Pokud se situace změní, rádi zodpovíme Váš dotaz.

Přejeme hezký den,

team NeoTax

12. 9. 2017 14:10

Položte svojí vlastní otázku. Daňová poradna je vám plne k dispozíci.


Další otázky z poradny


Související články

Související články na téma daň z nemovitosti, daň z příjmu, daň z příjmů fyzických osob, daň z příjmů právnických osob, daně, daňová poradna, dph, silniční daň

Daň z příjmů 2007: co se mění?

24. 1. 2007 | Lenka Fialková | 22 komentářů

Daň z příjmů 2007: co se mění?

Začátek roku 2007 nepřinesl daňovým poplatníkům rozsáhlou novelu zákona o daních z příjmů, jako tomu bývalo v uplynulých letech. Zákon byl ovšem novelizován v průběhu roku 2006 jedenáctkrát, a to drobnými novelami souvisejícími s jinými zákony. Mění se systém vyplácení cestovních náhrad, k zásadní změně dochází v oblasti zdanění zaměstnaneckých benefitů. Na co dalšího bychom se měli připravit?

Co si o deregulaci myslí zástupci majitelů domů? Ptejte se Giormaniho a Šimečka!

23. 1. 2007 | Kateřina Boušová | 43 komentářů

Co si o deregulaci myslí zástupci majitelů domů? Ptejte se Giormaniho a Šimečka!

Girolamo Giormani je zakladatelem a předsedou Hnutí na obranu majitelů realit, které proslulo zveřejněním seznamu "sociálních nájemníků" z řad poslanců, starostů, zastupitelů apod. Tomislav Šimeček je předsedou Občanského sdružení majitelů domů, které u Evropského soudu pro lidská práva ve Štrasburku zastupuje přes 4 000 stěžovatelů. O co přesně majitelům domů a bytů s regulovanými nájmy jde? Máte vy nějaké problémy se svými nájemníky? Zeptejte se jich, čekají na vaše dotazy!

Daň z nemovitosti: termín na spadnutí, znáte novinky?

22. 1. 2007 | Simona Ely Plischke | 19 komentářů

Daň z nemovitosti: termín na spadnutí, znáte novinky?

Pořídili jste si loni nový byt, přistavěli patro na svém domku, zdědili chatu, dostali pozemek? Prostě nabyli nějakou nemovitost nebo tu, kterou vlastníte, stavebními úpravami pozměnili? Pak nezapomeňte do středy 31. ledna podat přiznání k dani z nemovitostí. Poradíme vám jak na to, vysvětlíme letošní novinky a podíváme se na povinnosti majitelů nemovitostí, u nichž loni k žádným rozhodným změnám nedošlo.

Sláva a pád fondu Amaranth: Nick Maounis a Amaranth Advisors

17. 1. 2007 | Antonín Bouček

Sláva a pád fondu Amaranth: Nick Maounis a Amaranth Advisors

31. srpna 1999 oznámil největší penzijní fond světa CalPERS, že 11 miliard dolarů ze svého 150miliardového portfolia přesune do "hybridních" investic, včetně hedge fondů. Investoři to brali jako signál, že doba obav vyvolaná před necelým rokem krachem Long Term Capital Management (největšího hedge fondu své doby), definitivně skončila. Do sektoru začaly opět přicházet peníze penzijních fondů, nadací a univerzit a pro elitní portfoliomanažery a bankovní tradery se stalo ekonomicky smysluplným vzdát se miliónových odměn od svých institucí, založit hedge fond a ještě na tom vydělat.

Zákoník práce 2007: po 40 letech přicházejí změny

16. 1. 2007 | Ludmila Řezníčková | 3 komentáře

Zákoník práce 2007: po 40 letech přicházejí změny

Nová definice pracovní doby, bližší specifikace pojmu pracovní pohotovost. Zvyšuje se rozsah pracovní doby, která může být vykonávána v rámci dohody o provedení práce. Dochází ke sjednocení výpovědní doby, zvyšuje se odstupné. Co pro nás budou znamenat změny, které přináší nový zákoník práce?

Zajímá vás deregulace? Ptejte se Miroslava Kalouse z Ministerstva pro místní rozvoj!

15. 1. 2007 | Kateřina Boušová | 63 komentářů

Zajímá vás deregulace? Ptejte se Miroslava Kalouse z Ministerstva pro místní rozvoj!

Miroslav Kalous je náměstkem ministra pro místní rozvoj a právě toto ministerstvo je autorem zákona o jednostranném zvyšování nájemného. Nabízíme vám tak příležitost položit kompetentní osobě otázky, které vám v souvislosti s deregulaci nejsou jasné, ať už jste na straně pronajímatele či nájemníka nebo vás prostě deregulace zajímá.

Česká ekonomika 2007: čeká nás úspěšný rok?

11. 1. 2007 | Simona Ely Plischke | 3 komentáře

Česká ekonomika 2007: čeká nás úspěšný rok?

Růst české ekonomiky letos mírně poleví, schodek se naopak vyšplhá až k 130 miliardám Kč. Vzrostou ceny bydlení a potravin, nezdraží ale třeba benzín. Spotřebovávat budeme ještě více než loni, úvěry budou nadále levné. Nezaměstnaných moc neubude, zaměstnaní vydělají v průměru o 1 100 Kč měsíčně víc. Za české koruny si v zahraničí koupíme více. Jak se české ekonomice, a tedy nám všem, letošní rok vydaří?

Události uplynulého měsíce: prosinec

5. 1. 2007 | redakce Peníze.CZ | 1 komentářů

Události uplynulého měsíce: prosinec

Uteklo vám v prosinci něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z povinností vůči státu? Nahlédněte do výběru prosincových událostí.

Kdo na Silvestra nepřipíjí pivem, není Čech

29. 12. 2006 | Simona Ely Plischke | 27 komentářů

Kdo na Silvestra nepřipíjí pivem, není Čech

Ministr Tlustý věnoval veškeré své úsilí posledních několika měsíců tomu, aby zlé Evropské unii zabránil zdražit Čechům jejich oblíbený zlatavý mok. Místo reformě veřejných rozpočtů a penzí věnoval svůj cenný ministerský čas vyrábění odznáčků a vlaječek s nápisem "Czech Beer" a jejich rozdávání na unijní půdě. Uspěl, pivo nezdražilo. Nepokažme mu proto poslední den v roce zaslouženou radost, nechme sekt v lednici a připijme si sklenicí českého ležáku. Oslavme společně Tlustého triumf, kterému celá Evropa tleská.

Sytý hladovému nevěří aneb jak banky přispívají na dobročinnost

22. 12. 2006 | Kateřina Boušová | 19 komentářů

Sytý hladovému nevěří aneb jak banky přispívají na dobročinnost

Umí být banky štědré? Kolik z 30 miliard korun, které vydělaly v prvních devíti měsících letošního roku, věnují na dobročinnost? Na jaké projekty přispívají? Patří charita k "dobrým mravům", nebo je to věc každé instituce? Jaký je názor neziskových organizací a co si o tom myslí banky? Jakou roli hrají daňové odpisy?

Platíme tržní nájemné, proč máme pykat?

20. 12. 2006 | redakce Peníze.CZ | 60 komentářů

Platíme tržní nájemné, proč máme pykat?

Každý tržní nájemce v České republice platí měsíčně v průměru o zhruba 2 500 Kč víc než by musel, kdyby proběhla deregulace, ročně tedy zaplatíme o 10,5 miliardy Kč navíc. Pokud stát prohraje svůj spor s Občanským sdružením majitelů domů a neprovede okamžitou deregulaci, budeme požadovat odškodnění. Postoj Sdružení platičů tržního nájemného pro Peníze.CZ vysvětluje Petr Kolář.

Milión na družstevní byt vám půjčí i stavební spořitelna

14. 12. 2006 | Kateřina Boušová | 7 komentářů

Milión na družstevní byt vám půjčí i stavební spořitelna

Specializované úvěry bez zástavy nemovitostí až do 1 miliónu korun "umí" nejen hypoteční banky, ale také dvě stavební spořitelny. Na rozdíl od předhypotečních úvěrů se u nich bez zástavy nemovitostí obejdete po celou dobu splácení, ovšem budete potřebovat několik ručitelů. Podívejme se, jak tyto produkty fungují a jaké jsou jejich parametry.

Akcie: dařilo se trhům na obou stranách Atlantiku

11. 12. 2006 | Pavel Slavík

Akcie: dařilo se trhům na obou stranách Atlantiku

Dění na pražské burze probíhalo ve znamení IPO společnosti ECM, která hned první den významně posílila nad svojí upisovací cenu. Americké burzy i přes výkyvy udržely pěkné zisky z pondělní seance. Německý Dax významně odmazal ztráty z minulého týdne. Velmi slušné bylo týdenní zhodnocení maďarského indexu.

Nižší daně přinášejí vyšší příjmy do státní kasy

8. 12. 2006 | Kateřina Boušová | 21 komentářů

Nižší daně přinášejí vyšší příjmy do státní kasy

Připadá vám to jako nesmysl? Podle analýzy KPMG International se snižování daní, konkrétně daně z příjmu právnických osob, vládám vyplácí. Nižší daňová zátěž totiž do země láká více investorů a stimuluje tvorbu nových pracovních míst. Dělají to ale téměř všechny země a pomalu to přestává stačit.

Jak na opce: nákup call opce

7. 12. 2006 | Eva Marečková

Jak na opce: nákup call opce

I když nákup call opce patří k základním strategiím, rozhodování o konkrétní podobě nakoupené call opce zahrnuje komplexnější přístup. Co všechno tedy musíme brát do úvahy?

Stránka 88/127

Partner sekce

NeoTax spol. s r.o.

NeoTax spol. s r.o.

Společnost NeoTax poskytuje klientům své služby v oblasti vedení a zpracování účetnictví, mzdového a daňového poradenství od r. 2013. Nabízí individuální přístup malým a středním firmám, ale i fyzickým osobám doma v České republice či zahraničním společnostem působícím na českém trhu. Jako člen Komory daňových poradců pomáhá klientům zorientovat se v nepřehledném daňovém systému a nacházet optimální daňová řešení. I když hodně procesů řeší online, vychází vstříc všem, kteří preferují osobní jednání. Společně s daňovými poradci připravila také online daňovou poradnu s nejčastejšími dotazy i s možností položit vlastní dotaz. Mezi projekty společnosti patří webová aplikace pro zpracování daňového přiznání fyzických osob OnlinePriznani.cz. Ta je schopna pomoct při jeho vyplňování. NeoTax je členem Asociace společenské odpovědnosti, a také proto se snaží o stále lepší přístup ke svým zákazníkům, kolegům i partnerům.

Za poradnu odpovídá:

Ing. Marcela Vjačková

http://www.neotax.eu/cs

Partnerem poradny od: 20.9.2016

Aktuální články

Novinka od Revolutu má zabránit přístupu zloděje k telefonu

Novinka od Revolutu má zabránit přístupu zloděje k telefonu

Aplikace Revolut zavádí novou funkci nazvanou Ochrana majetku. Díky biometrické identifikaci...více

Nebezpečné jídlo, hračky nebo powerbanka. Tohle radši vraťte, vyzývají řetězce a úřady

Nebezpečné jídlo, hračky nebo powerbanka. Tohle radši vraťte, vyzývají řetězce a úřady

Plísně, chemie nebo třeba riziko úrazu elektřinou. Úřady za poslední dva měsíce musely...více

Creditas zvýší poplatky, základní služby zůstanou zdarma

Creditas zvýší poplatky, základní služby zůstanou zdarma

Banka Creditas od začátku října zvyšuje některé dosavadní poplatky. Změny se týkají hlavně...více

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Partners Financial Services