Danění dobrovolných příspěvků

Dobrý den, se skupinkou lidí pořádáme již 11 let každoroční setkání fanoušků herních konzolí. Součástí tohoto srazu jsou i turnaje, ve kterých mohou účastníci vyhrávat ceny. Všechny náklady jdou celé roky z našich kapes. Účast na akci i v těchto turnajích je pochopitelně zdarma, ale nám se jedná o jinou věc. Nemáme dosud založený žádný spolek, organizaci, pod kterou by jsme akci pořádali a měli i zaregistrované jméno. Nám jde ale o to, jak by se případě odváděly daně (pokud by se to daní týkalo, případně pokud by jsme od nich tedy nebyli v těchto případech osvobozeni), pokud by jsme u akce chtěli přijít s těmito věcmi: a) možnost zakoupení trička z akce, kdy by se provedla hromadná objednávka s platbou předem. Nešlo by o to, že by jsme už trička měli vyrobený, ale vyloženě by zájemce poslal peníze a za ty peníze by se následně objednalo. b) nabídnout lidem formu "donate" příspěvků, kdy by mohl kdokoliv libovolně přispět dobrovolnou částkou. Nešlo by o formu nuceného vstupného, ale čistě jen o dobrovolnost. Lidé se nás na to každoročně ptají, jelikož by rádi přispěli na chod akce, aby jsme to nemuseli hradit z vlastních kapes - pravidelně se náklady pohybují kolem 20-30 tisíc, což je pro nás, 5 organizátorů, dost problém. Samozřejmě všechny tyto příspěvky by byly evidovány a následně použity na chod akce (vybavení, ceny) s tím, že organizátoři by měli nulový příjem. Chceme to řešit oficiální cestou a proto se snažím zjistit veškeré možné informace, které by nám udělali jasno v tom, jak to udělat správně. Pokud by měl někdo jakýkoliv dotaz na nějaký detail, rád zodpovím. Děkuji předem za případné rady.

Otázku poslal/a:  , 1. 3. 2018 9:56

Na otázku odpovídá:

Best Account, Tereza Tirolová

Dobrý den,

Váš dotaz přesahuje rozsah odpovědí poskytovaných touto cestou, poprosím o kontaktování naší společnosti.
Poskytneme Vám patřičné poradenství a služby v rámci Vašeho budoucího směřování.

Pěkný den přeji

5. 3. 2018 10:19

Položte svojí vlastní otázku. Daňová poradna je vám plne k dispozíci.


Další otázky z poradny


Související články

Související články na téma daň z nemovitosti, daň z příjmu, daň z příjmů fyzických osob, daň z příjmů právnických osob, daně, daňová poradna, dph, silniční daň

Vyšší daně? Ano, ale víme k čemu?

10. 1. 2012 | Tomáš Prouza | 10 komentářů

Vyšší daně? Ano, ale víme k čemu?

Ministr Kalousek v neděli varoval před nutností omezovat výdaje a zvyšovat daně. V dnešní ekonomické situaci je to pochopitelný krok a každý rozumný politik ho jistě podpoří. Teoreticky správný a potřebný krok ale bude mít smysl jen v případě, že se neprovede typicky po česku.

Začínáme podnikat: Daně, zejména z příjmů

9. 1. 2012 | Michal Chleboun

Začínáme podnikat: Daně, zejména z příjmů

V minulé kapitole jsme načali téma daní a řekli jsme si něco o části peněz, které si stát nechá zaplatit za to, že nás nechá směřovat k prvnímu milionu. Daň z přidané hodnoty, spotřební a silniční daně, byly brnkačka proti tomu, co budeme probírat dnes – proti dani z příjmů. Přidáme ještě daň z nemovitosti a něco málo o daních obecně.

Rána pod pás z ministerstva financí: sjednocení DPH na 19 %! A už od poloviny roku

5. 1. 2012 | Michal Chleboun | 34 komentářů

Rána pod pás z ministerstva financí: sjednocení DPH na 19 %! A už od poloviny roku

Od navýšení snížené sazby daně z přidané hodnoty uběhlo jen několik dní a už se otevřeně mluví o tom, že pro letošek nebude konečné! Voliče je totiž uprostřed volebního období třeba sedřít z kůže – možná do příštích voleb zapomenou, jaké kejkle „pravicová vláda“ prováděla za uplynulé čtyři roky.

Mění se životní minimum, příspěvek na bydlení a živobytí, podmínky pro získání přídavku na dítě a porodného. Aktualizujeme kalkulačky!

5. 1. 2012 | redakce Peníze.CZ | 9 komentářů

Mění se životní minimum, příspěvek na bydlení a živobytí, podmínky pro získání přídavku na dítě a porodného. Aktualizujeme kalkulačky!

1. ledna se zvýšilo životní a existenční minimum. Částka životního minima slouží k výpočtu řady dávek a nároku na ně. Aktualizovali jsme pro vás příslušné kalkulačky. Od výše životního minima se odvíjí také suma, která zůstane z výplaty dlužníkům, kteří zažádají o osobní bankrot, a suma, již jim nesmí zabavit exekutor.

Změny, které v roce 2012 provětrají naši peněženku

2. 1. 2012 | Dušan Šídlo, Ondřej Tůma | 4 komentáře

Změny, které v roce 2012 provětrají naši peněženku

Vyšší DPH a následné zdražování potravin a dalších nepostradatelných (ale i postradatelných) věcí, snížení státního příspěvku na stavební spoření, nový zákoník práce, možnost placené nadstandardní zdravotní péče. To jsou jen některé ze změn, které nás od ledna čekají.

Systém D: když selhávají vlády, pouštějí se do práce dobrodruzi

23. 12. 2011 | Michal Kašpárek | 8 komentářů

Systém D: když selhávají vlády, pouštějí se do práce dobrodruzi

Co má společného nigerijský obchodník s naftovými generátory a český bezďák tlačící do sběru kolečko šrotu? Nepřátelé státu, kteří ho ale zároveň nahrazují tam, kde přestává fungovat.

Očima expertů: České silnice jsou tragické. A ještě si za ně připlatíme!

23. 12. 2011 | Ondřej Tůma | 4 komentáře

Očima expertů: České silnice jsou tragické. A ještě si za ně připlatíme!

Jízda po některých úsecích českých dálnic je jen pro otrlé. Přesto si za tento „komfort“ budeme muset připlatit. Přečtěte si, co si o zdražování dálniční známky myslí ekonomové Jan Procházka a Petr Weigl, šéf Transparency International David Ondráčka či podnikatel Tomio Okamura.

Ceny pohonných hmot na maximu. Šetříme!

21. 12. 2011 | Jindřich Hradecký | 15 komentářů

Ceny pohonných hmot na maximu. Šetříme!

Čeští řidiči zažívají depresivní konec roku. Stát zdraží dálniční známky, silnice opraví pomaleji, než zamýšlel, a k dovršení všeho se platí víc u stojanů čerpacích stanic. Za ceny paliv zdaleka nemůže jen cena ropy. Přes polovinu seberou daně a Česko v nich patří u pohonných hmot k rekordmanům.

Začínáme podnikat: Zakládáme společnost s ručením omezeným

12. 12. 2011 | Michal Chleboun | 1 komentářů

Začínáme podnikat: Zakládáme společnost s ručením omezeným

Kdo se nechce spolehnout na služby specialisty a nekoupí již existující firmu nebo si ji nenechá založit na míru, může ji založit sám. Ukážeme vám, že to není nic složitého. Stačí jen dodržet postup, v němž na sebe jednotlivé kroky navazují, a věnovat celému procesu čas. I když od doby, co je firma založena, až do okamžiku, kdy vznikne (o tom, jaký je v tom rozdíl, si přečtěte níž), uběhne několik týdnů, většinu času se naštěstí nebudete muset věnovat administrativě. Podstatnou část této doby zaberou lhůty, které mají jednotlivé úřady na to, aby se vyjádřily nebo vystavily potřebná potvrzení.

Choď míň do práce, zkrať si plat, posílíš stát! Co si o tom myslíte?

8. 12. 2011 | Ondřej Tůma | 31 komentářů

Choď míň do práce, zkrať si plat, posílíš stát! Co si o tom myslíte?

Ekonomové NERVu navrhují v případě hluboké finanční krize zkrátit pracovní týden. A v patřičném poměru také ořezat mzdy. Co by to znamenalo pro stát, co pro firmy a co pro jejich zaměstnance? A můžou nám něco takového vůbec nařizovat?

Skončí švarcsystém v propadlišti dějin, nebo „jen“ v ilegalitě?

6. 12. 2011 | Petra Dlouhá | 32 komentářů

Skončí švarcsystém v propadlišti dějin, nebo „jen“ v ilegalitě?

Jste „zaměstnaní na živnosťák“? Stát vyhlásil válku švarcsystému, připravte se na to, že byste se brzy mohli stát její obětí. Vašemu zaměstnavateli nezaměstnavateli hrozí od ledna pokuta čtvrt milionu až deset milionů. A vy sami byste mohli být lehčí až o sto tisíc!

Vydupej si ve večerce doklad, vyhraj milion. Proč účtenková loterie nedorazila do Evropy

2. 12. 2011 | Michal Kašpárek | 2 komentáře

Vydupej si ve večerce doklad, vyhraj milion. Proč účtenková loterie nedorazila do Evropy

Na Tchaj-wanu už 60 let bojují proti daňovým únikům originálním způsobem: v televizi losují výherní účtenky.

Ceny aut: doma nejlíp!

30. 11. 2011 | Jindřich Hradecký | 2 komentáře

Ceny aut: doma nejlíp!

I když prodejci stále upozorňují, že ceny nových vozů se v Česku dotkly dna a budou stoupat, statistiky mluví jinak: jdou naopak pořád dolů.

PayPal pro začátečníky. Jak platit (a být placeni) nejoblíbenější virtuální peněženkou

25. 11. 2011 | Michal Kašpárek | 308 komentářů

PayPal pro začátečníky. Jak platit (a být placeni) nejoblíbenější virtuální peněženkou

Nevyplňujte na internetu pořád dokola svou adresu a číslo kreditky, chraňte svoje peníze před hackery a nakupujte levné zboží ze zahraničí.

Začínáme podnikat: Daňová optimalizace zblízka

22. 11. 2011 | Michal Chleboun | 1 komentářů

Začínáme podnikat: Daňová optimalizace zblízka

Na rozdíl od zaměstnanců v pracovním poměru, za které většinu daní a částek sociálního a zdravotního pojištění vypočítají a odvedou zaměstnavatelé, jsou podnikatelé zajistit si veškeré úkony s tím spojené sami. V mnoha případech k tomu samozřejmě využívají specialisty – účetní, mzdové účetní, daňové poradce aj. Na druhou stranu jim ale tato povinnost poskytuje i určité výhody, protože mohou tzv. daňově optimalizovat. Pozor, není to ovšem synonymum pro daňové úniky. Takové téma do naší knihy nepatří, a nebudeme mu proto věnovat pozornost.

Stránka 64/127

Partner sekce

Best Account

Best Account

Best Account nabízí svým klientům daňové poradenství, ale také vedení účetnictví, daňové evidence, mzdové agendy a personalistiky. Své služby poskytujeme jak drobným živnostníkům, tak větším společnostem. Rádi vám pomůžeme i se zahraničním zdaněním, bez ohledu na to, jestli jste fyzická nebo právnická osoba. Jako členové Komory daňových poradců ČR nabízíme vysokou míru profesionality a odbornosti. Jsme taktéž členové Odborného kolegia při Komoře daňových poradců. Klientům radíme jak při řešení běžných situací, tak i v případech, kdy je potřeba využít nestandardních postupů. Naší předností je individuální přístup ke každému z vás. Víme, kde a jak vám ušetřit peníze a čas.

Za poradnu odpovídá:

Tereza Tirolová

https://www.bestaccount.cz/

Partnerem poradny od: 26.2.2018

Aktuální články

Etherová ETF startují. Zisky z těžby bitcoinů jsou rekordně nízké. Týden v kryptu

Etherová ETF startují. Zisky z těžby bitcoinů jsou rekordně nízké. Týden v kryptu

Šéf BlackRocku je fanouškem bitcoinu. Němci prodali bitcoin nejhůře jak mohli. Trump prý...více

Svět zasáhl výpadek IT systémů. V Česku se dotkl pojišťoven i letiště

Svět zasáhl výpadek IT systémů. V Česku se dotkl pojišťoven i letiště

Počítačové systémy napříč celým světem dnes postihl rozsáhlý výpadek. Problém s fungováním...více

Nejkrásnější české známky. Vyhrála Libuška, projděte si první desítku

Nejkrásnější české známky. Vyhrála Libuška, projděte si první desítku

Vítězku ankety o nejkrásnější známku roku 2023 odhaluje už titulní obrázek. V jaké ale...více

Interaktivní grafiky

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Partners Financial Services