Buďte doma s dítětem. Vodafone zaplatí čtyři měsíce dovolené

jih | rubrika: Aktuality | 3. 3. 2020 | 1 komentář

Vodafone zavádí nové benefity pro rodiče, kterým se narodí dítě. Od dubna bude poskytovat 16 týdnů plně placené rodičovské dovolené každému zaměstnanci, jehož partnerce se narodí dítě. Stejná nabídka platí i v případě adoptování dítěte.

16 týdnů placeného volna si může vyčerpat zaměstnanec v kuse, nebo po částech na základě domluvy s nadřízeným, a to nejdéle do 1,5 roku věku dítěte. Vodafone v posledních letech nabízel otcům dva týdny placeného volna navíc ke státní otcovské, která je na týden. Od dubna tento benefit tedy rozšíří na 16 týdnů.

Prvních 16 týdnů mateřské dovolené dostanou novou výhodu i maminky – firma jim dorovná rozdíl mezi mateřskou a předchozí mzdou.

Řežeme náklady!

Neplatíte za energie zbytečně moc? Poradíme, jak odlehčit rodinnému rozpočtu – porovnáme nabídky a vybereme tu nejlepší.

Firma také nabízí rodičům nově narozených dětí možnost dalších šest měsíců pracovat na částečný úvazek za plnou mzdu.

Nové benefity mohou využít i stejnopohlavní páry.

„Vnímáme rodinu jako jeden z pilířů spokojenosti našich zaměstnanců, a proto zavádíme tento ojedinělý benefit na českém trhu. Chceme, aby zaměstnanci v prvních měsících mohli upevnit pouto se svými malými dětmi a nemuseli přitom řešit finance nebo kariéru,“ říká Petr Dvořák, generální ředitel společnosti Vodafone Czech Republic.

Uvádí také, že všichni zaměstnanci mohou běžně pracovat z domova a mají pět dní osobního volna nad rámec pětitýdenní dovolené.

Vodafone se zaměřuje také na zaměstnance, kteří mohou potřebovat zvláštní podporu a péči. Pracovníci se zdravotním znevýhodněním získávají pět dnů osobního volna navíc. Až dva pracovní týdny placené dovolené dostanou ti, kteří se potřebují postarat o vážně nemocného člena rodiny.


Čtěte také:

Navštivte svět soudobého umění

Navštivte svět soudobého umění

Letní výtvarný salon KodlContemporary představuje přední osobnosti současné umělecké scény na výstavě v Galerii KODL.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+9
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

A tohle už jste četli?

Rychlejší výpovědi, kratší zkušebka. Co říká expert změnám zákoníku práce

12. 7. 2024 | Kateřina Hovorková

Rychlejší výpovědi, kratší zkušebka. Co říká expert změnám zákoníku práce

Novela zákoníku práce má podle ministra práce Mariana Jurečky zajistit, aby Česko kvůli nepružnému trhu v Evropě „nehrálo druhé housle“. Jaké novinky tedy čekají firmy a jejich zaměstnance... celý článek

Změny od července: čekají v práci, spoření i v jednání s úřady

28. 6. 2024 | Kateřina Hovorková

Změny od července: čekají v práci, spoření i v jednání s úřady

Novinky v benefitech, penzijním spoření nebo příspěvku na péči. Ale i digitální plná moc, občanka v mobilu a odpouštění dluhů. Polovina roku přináší v osobních financích hodně změn.... celý článek

Na brigádu budou moct i mladší děti. Hranice klesne o rok

19. 6. 2024 | Kateřina Hovorková

Na brigádu budou moct i mladší děti. Hranice klesne o rok

Chystaná novela zákoníku práce dovolí práci i čtrnáctiletým dětem bez ukončeného základního vzdělání. Ale jen po určitou dobu a ve vybraných oborech.

Chcete dovolenou, šéf je proti. Poradíme, na co máte nárok

17. 6. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Chcete dovolenou, šéf je proti. Poradíme, na co máte nárok

Může o termínu a délce vaší dovolené rozhodovat opravdu jenom zaměstnavatel? Kdy ji může zrušit a odvolat vás z ní? A do kdy si musíte vybrat zbytek? Projděte si praktický přehled pravidel.... celý článek

Nedostatek míst ve školkách mají řešit sousedské skupiny. Vláda je pro

22. 5. 2024 | Kateřina Hovorková

Nedostatek míst ve školkách mají řešit sousedské skupiny. Vláda je pro

Novela zákona o dětských skupinách usnadní vznik dětských skupin. Zavádí u nás také sousedské skupiny po vzoru německých Tagesmutter. Jak má nové rodičovské hlídání fungovat?

Partners Financial Services