Přehled půjček a úrokových sazeb v roce 2019

PR článek | rubrika: PR Článek | 4. 3. 2019
Vývoj úvěrového trhu jde neustále kupředu a jednotlivé parametry půjček se mění. Pokud uvažujete o tom, že byste si v roce 2019 půjčili peníze na libovolné věci, určitě se vám hodí několik základních informací, a hlavně přehled dostupných půjček, včetně jejich úrokových sazeb.
Přehled půjček a úrokových sazeb v roce 2019

Nejvíce se lidé přiklání k bankovním úvěrům, protože právě zde můžete nalézt potřebné záruky. U bank se domůžete zajímavějšího úroku, přehledných smluvních podmínek a v neposlední řadě i spousty přidružených služeb navíc.  Dnes už nemusíte kvůli půjčce navštěvovat pobočku banky, jak bylo do nedávné doby zvykem. I tento finanční segment se přizpůsobil moderní době a umožní vám požádat o peníze skrze internetovou žádost z domu.

K dispozici pochopitelně máte i nebankovní půjčky 2019. Od dlouhodobě prověřených poskytovatelů se vám dostane v podstatě totožných služeb, jako kdekoliv jinde. Někdy se dokonce setkáte i s méně náročnějšími podmínky pro získání takového úvěru.

Úrokové sazby 2019

Ať už se rozhodnete vzít si půjčku na bydlení, novou elektroniku do bytu, automobil nebo cokoliv jiného, vždy se při výběru řiďte jedním z nejdůležitějších parametrů vůbec. A tím je velikost úroku. Podle něj poznáte, zda jsou půjčky výhodné či nikoliv. Snadno si lze spočítat, jak vysoké náklady na samotný úvěr vás čekají.

Pokud vám jde o půjčky 2019, potom vězte, že úrokové sazby se pohybují od 2,6 % do 8,9 %. Výše úroku se pochopitelně odvíjí od nejrůznějších parametrů půjčky.

  • Velikost půjčky
  • Celková doba splatnosti
  • Přidružené služby – například podmínka bankovního účtu u stejné banky apod.
  • Konkrétní poskytovatel

Hodnotnou informací pro vás může být také to, že přihlížet byste při volbě půjčky měli k roční procentuální sazbě nákladů. Jde o úrok prezentovaný pod zkratkou RPSN, který v sobě zahrnuje všechny vícenáklady, a tudíž má jasně vypovídající hodnotu. Tento parametr musí být vždy uveden ve smluvních podmínkách.

Půjčte si rychle a levně

Přibližné úrokové sazby 2019 už znáte. Pojďme se tedy trochu více zaměřit na to, jak funguje úvěrování na internetu. Základem všeho je vyplnění online žádosti, kterou následně zpracuje konkrétní banka či nebankovní společnost. Ta si od vás vyžádá všechny příslušné podklady pro vyhodnocení, o jehož výsledku budete informováni.

Většina bank i nebankovních poskytovatelů funguje v dnešní době rychle, takže peníze můžete obdržet ihned po podpisu smlouvy. Přispívá k tomu mimo jiné i fakt, že finance jsou vypláceny bezhotovostně, tedy převodem na bankovní účet žadatele.

Seznam výhodných půjček pro rok 2019

Zajímá vás, jaké půjčky 2019 a jejich úrokové sazby jsou aktuálně v kurzu? Chcete vědět, s jakými úvěrovými produkty můžete financovat své potřeby libovolného charakteru? Na to vám odpoví následující seznam produktů.

  • Zonky půjčka do výše 750 000 Kč se splatnost na 84 měsíců s úrokem od 3,99 %
  • Cofidis úvěr do výše 500 000 Kč na 84 měsíců s úrokem od 4,49 %
  • Rychlá půjčka od Raiffeisenbank do výše 2 500 000 Kč na 96 měsíců s úrokem od 4,9 %
  • Půjčka od České spořitelny do výše 2 500 000 Kč na 120 měsíců s úrokem od 5,5 %
  • Minutová půjčka od Equa Bank do výše 600 000 Kč na 120 měsíců s úrokem od 5,7 %

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Hypoteční úroky se nehnou. Obrat může přijít po prázdninách

10. 7. 2024 | Olga Skalková | 4 komentáře

Hypoteční úroky se nehnou. Obrat může přijít po prázdninách

Banky teď nabízejí hypotéky v průměru za 5,49 procenta. Na hranici 5,5 procenta se drží ale už několik měsíců, i když ČNB pokračovala v razantním snižování své klíčové sazby. Kdy hypotéky... celý článek

Pětina Čechů nerozumí procentům, ukázal průzkum

9. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ | 3 komentáře

Pětina Čechů nerozumí procentům, ukázal průzkum

Česká bankovní asociace (ČBA) si nechává pravidelně kolem poloviny roku vyhodnocovat finanční gramotnost v zemi. Index finanční gramotnosti, jak průzkumu říkají, má vždy stejnou strukturu... celý článek

ČNB dál snižuje sazby. Základní úrok klesl o půl bodu

27. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Základní úrok klesl o půl bodu

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o dalšího 0,5 procentního bodu na 4,75 procenta počínaje 28. červnem. Je to nejníže od dubna... celý článek

ČNB sebrala Fair Credit povolení na spotřebitelské úvěry

21. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB sebrala Fair Credit povolení na spotřebitelské úvěry

Česká národní banka (ČNB) odňala společnosti Fair Credit Czech oprávnění k činnosti nebankovního poskytovatele spotřebitelského úvěru. Důvodem je opakované a závažné porušení zákona... celý článek

Ve spořicích účtech ještě budeme agresivní. Petr Borkovec o plánech Partners Banky

20. 6. 2024 | Martin Vlnas

Ve spořicích účtech ještě budeme agresivní. Petr Borkovec o plánech Partners Banky

Nová Partners Banka má za sebou úspěšný start. Jak ho vidí Petr Borkovec, spoluzakladatel finanční skupiny Partners, který teď bude banku řídit společně s Markem Ditzem? Jak udělat... celý článek

Partners Financial Services