Investiční hra: podzimní vítězové

Tomáš Prouza | 10. 12. 2003
Investiční hra: podzimní vítězové
Druhé kolo Investiční hry 2003 je úspěšně za námi. O vítězství bojovalo více než čtrnáct set investorů a vítěz vydělal ještě o procento více než vítěz říjnový. Bylo také potřeba zvolit úplně jinou strategii.

Hrajete Investiční hru? A víte, kdo ve druhém měsíci zvítězil? O vítězství v listopadovém kole Investiční hry soutěžilo 1 400 hráčů, kteří se snažili co nejlépe zhodnotit svěřený milion korun (plus či mínus to, kolik vydělali nebo ztratili během října). Podle statistik RM-Systému hráči od počátku hry podali již více než 60 000 pokynů k nákupu nebo prodeji cenných papírů a nejaktivnější hráči podali pokynů několik set.
Tradičně je počet podaných pokynů nejvyšší v pracovních dnech v době, kdy probíhá on-line aukce na trhu RM-Systém, ale řada hráčů (zvláště těch se strategií Kup a drž) pokyny zadává také mimo obchodní hodiny.
Nejvyšší podíl v portfoliích hráčů tvořily i v listopadu tzv. blue chips. Absolutně nejoblíbenějšími se nadále ukazují akcie společnosti ČEZ (profil, názory). Objem investic do těchto akcií se zvýšil o více než 20 milionů na úroveň 169 mil. Kč. Jen o něco málo pozadu zůstaly i tento měsíc akcie Komerční banky (profil, názory), do nichž hráči investovali 160 mil. Kč. O poznání méně - 130 mil. Kč - investovali soutěžící do akcií Philip Morris ČR (profil, názory).

Kdo vyhrál a proč?

Pořadí na předních místech a nárok na ceny za měsíc listopad získali hráči Koubová, llibor a holsanm. Předpokladem úspěchu v listopadovém kole Investiční hry byla investice do akcií Českých radiokomunikací (profil, názory).
Nevyzpytatelnost akciového trhu a nutnost obezřetnosti pocítil na vlastní kůži vítěz minulého kola hráč TTATA, který se během listopadu výrazně propadl a aktuálně se pohybuje až v deváté stovce celkového pořadí.
Termín "velkého finále" Investiční hry se blíží a nejblíže k celkovému vítězství má hráč holsanm, který zhodnotil své portfolio o cca 157 000 Kč, respektive o 15,7 %. Na základě volatility akciového trhu a zkušeností vítěze říjnového kola ale není nic rozhodnuto a závěrečný boj tak bude jistě velmi napínavý.

Více informací o Investiční hře naleznete na adrese www.investicnihra.cz. A pokud ještě nehrajete, neváhejte - ceny pro investory měsíce prosince stejně jako hlavní ceny na své vítěze stále ještě čekají!

Navštivte svět soudobého umění

Navštivte svět soudobého umění

Letní výtvarný salon KodlContemporary představuje přední osobnosti současné umělecké scény na výstavě v Galerii KODL.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-39
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Investiční hra: první vítězové

11. 11. 2003 | Tomáš Prouza | 1 komentář

Investiční hra: první vítězové

První kolo Investiční hry je úspěšně za námi. O vítězství bojovalo více než tisíc investorů a vítěz vydělal více než 12 procent. Jakou strategii zvolil?

Chcete deset milionů korun?

1. 5. 2002 | Tomáš Skřivánek

Chcete deset milionů korun?

V hotovosti je pro vás bohužel nemáme, pravděpodobně ale takového bohatství dosáhnete, pokud budete dobře investovat. Naučit se to vám pomůže naše nová investiční hra s virtuálními... celý článek

Partners Financial Services