Spoření a investice v lednu: Změny úrokových sazeb a nové investiční fondy

Petra Dlouhá | rubrika: Co se děje | 31. 1. 2018 | 1 komentář
Nové sazby termínovaných vkladů, spořicích účtů i stavebního spoření a nové investiční fondy. Přinášíme stručný výběr novinek z oblasti spoření a investic za leden 2018.
Spoření a investice v lednu: Změny úrokových sazeb a nové investiční fondy
  • Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) nově nabízí stavební spoření s ročním zhodnocením až 3,2 procenta (místo dřívějších 3,4 procenta). Vypovězení smlouvy o stavebním spoření bez souvisejícího meziúvěrového účtu po třech a více letech trvání smlouvy je bez poplatku do konce letošního března.
  • Wüstenrot zvýšila na začátku ledna úrokové sazby u termínovaných vkladů pro fyzické osoby – u vkladu na pět let získáte úročení 1,1 procenta ročně, při vkladu na jeden až čtyři roky dosahují nové sazby 0,5 až 0,8 procenta (sazebník).

Kdo šetří, má tyhle tři

Běžný účet, spořicí účet, kreditka. Tohle trio může ušetřit určitě pár stovek ročně. Když je správně vyladěné a když víte, kam ve správný čas přesunout kolik peněz. Dobrá zpráva: dneska to jde do značné míry zautomatizovat. Na začátku je to samozřejmě dost kombinování. Pomůžeme s porovnáním a výběrem.

  • J&T Banka zvýšila o několik desetin procenta úroky u termínovaných vkladů Clear Deal a termínovaných vkladů Prémiového bankovnictví (sazebník).
  • Banka CREDITAS zvýšila úroky na spořicím účtu i termínovaných vkladech. Maximální sazba na spořicích účtech povyskočila z 0,3 procenta na 0,6 procenta ročně. Spořicí účty Banky CREDITAS jsou nově úročeny základní sazbou 0,5 procenta ročně a čtvrtletním bonusem 0,1 procenta ročně. Na úročení 0,6 procenta dosáhnete, pokud z účtu v předchozím čtvrtletí neodešla ani jedna platba, jinak se úspory zhodnotí minimálně o 0,5 procenta. U ročních termínovaných vkladů stoupla úroková sazba z 0,3 procenta na 0,7 procenta, u dvouletého termínovaného vkladu je úrok nově 0,9 procenta, u tříletého 1,1 procenta. (Sazebník)
  • O několik desetin procenta zvýšila úrokové sazby u termínovaných vkladů také PPF banka (nový sazebník najdete tady) banka a Artesa spořitelní družstvo (sazebník).
  • NEY spořitelní družstvo změnilo původně časově omezenou akci ve stálou nabídku: pro termínované vklady s dobou spoření tři roky platí roční úroková sazba 3,3 procenta. Podmínkou je, že výše vkladu dělá alespoň 100 tisíc korun. Pro nižší vklady platí úroková sazba 3 procenta ročně. (Sazebník)
  • Když uzavřete dítěti stavební spoření u České spořitelny do 31. března 2018, dostane vaše ratolest dárek: děti, které ještě neoslavily šesté narozeniny, noční LED lampičku, starší děti (do 15 let včetně) power banku.
  • Poštovní spořitelna začala nabízet Poštovní fondy. Návštěvníci finančních center a vybraných přepážek České pošty můžou volit ze dvou fondů, do kterých lze pravidelně investovat od 500 korun měsíčně. Fondy jsou podle Poštovní spořitelny určené hlavně lidem, kteří s investicemi začínají, a těm, kteří hledají konzervativnější investici. Poštovní spořitelna zároveň spustila akci k produktu Duo Profit: kdo investuje do Poštovních fondů do konce února, získá zvýhodněnou úrokovou sazbu ve výši 2 procent na spořicím účtu po dobu jednoho roku. Víc o nových fondech tady.

Navštivte svět soudobého umění

Navštivte svět soudobého umění

Letní výtvarný salon KodlContemporary představuje přední osobnosti současné umělecké scény na výstavě v Galerii KODL.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+8
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

A tohle už jste četli?

Nejlepší spořicí účty a termínované vklady. Nové žebříčky po snížení úroků

16. 7. 2024 | Petr Kučera

Nejlepší spořicí účty a termínované vklady. Nové žebříčky po snížení úroků

Banky dál snižují úročení vkladů. Kam se teď podívat, když si chcete vyšší úroky udržet co nejdéle?

ČNB dál snižuje sazby. Základní úrok klesl o půl bodu

27. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Základní úrok klesl o půl bodu

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o dalšího 0,5 procentního bodu na 4,75 procenta počínaje 28. červnem. Je to nejníže od dubna... celý článek

Ve spořicích účtech ještě budeme agresivní. Petr Borkovec o plánech Partners Banky

20. 6. 2024 | Martin Vlnas

Ve spořicích účtech ještě budeme agresivní. Petr Borkovec o plánech Partners Banky

Nová Partners Banka má za sebou úspěšný start. Jak ho vidí Petr Borkovec, spoluzakladatel finanční skupiny Partners, který teď bude banku řídit společně s Markem Ditzem? Jak udělat... celý článek

Nejhůře úročený účet pro děti láká nové klienty. Porovnali jsme, kdo dá víc

17. 6. 2024 | Petr Kučera

Nejhůře úročený účet pro děti láká nové klienty. Porovnali jsme, kdo dá víc

UniCredit Bank nabízí dětem lekci finanční gramotnosti. Novým klientům dá pro začátek úrokovou sazbu 4,25 % do limitu 100 tisíc a jednorázový bonus 500 Kč. Standardní úrok má ale jen... celý článek

Nový král termínovaných vkladů. Inbank spouští i osobní půjčky

6. 6. 2024 | Olga Skalková, Petr Kučera

Nový král termínovaných vkladů. Inbank spouští i osobní půjčky

Estonská Inbank vstoupila do Česka předloni, dosud se zaměřovala hlavně na splátkový prodej. Teď rozšiřuje služby o spoření a hotovostní spotřebitelské úvěry.

Partners Financial Services