Chytrá domácnost se ohlídá (skoro) sama

PR článek | rubrika: PR Článek | 4. 7. 2016 | 1 komentář
Ochrana vašeho majetku všemi dostupnými způsoby – úměrně k jeho hodnotě – by měla být v dnešní době naprostou samozřejmostí a skládat se zejména ze tří prvků: prevence (bezpečnostní dveře, mříže, okenice, viditelné zabezpečení alarmem, aktivní systémy simulující přítomnost osob apod.), detekce (kamery, detektory pohybu, infračervená čidla, senzory otevření dveří atd.) a zmírnění následků (pojištění, prostředky pro pozdější sledování či identifikaci majetku).
Chytrá domácnost se ohlídá (skoro) sama

Podle údajů Policie ČR došlo v roce 2015 u nás k téměř 10 tisícům vloupání do bytů, rodinných domů a soukromých rekreačních chat či chalup s celkovou škodou šplhající se k půl miliardě korun. Objasněnost těchto případů se přitom pohybuje okolo 30 % a zajistit se podařilo ukradený majetek pouze v hodnotě asi 2,3 milionu.

Běžně dostupná moderní technika dnes umožňuje s relativně nízkými náklady významně přispět k zabezpečení prostoru proti nezvaným návštěvníkům a pomáhat s objasněností případů vloupání.

Moderní technologie sloužící nejen k ochraně domova:

TP-LINK

Dohled ve dne v noci

Neustálý dohled nad domácím prostorem zajistí kamera s nočním viděním a bezdrátovým připojením přes místní síť Wi-Fi. Například novinka na trhu, model TP-LINK NC250, díky kompresi H.264 snižuje nároky na kapacitu přenosu i při vysokém rozlišení 720p. Ovládá se na dálku přes internet nebo pomocí mobilní aplikace tpCamera pro tablety a chytré telefony se systémem iOS a Android, která umožňuje kameru ovládat, sledovat přenášený obraz a pořizovat videozáznam nebo fotografie. Zařízení dokáže zprávou (e-mailem, na ftp server) upozornit na pohyb a zvuk ve střeženém objektu a ihned odeslat fotografie narušitele pro rychlý zásah. Obraz ze sledovaného prostoru je zdarma přenášen přes cloudový server tplinkcloud.com,  k němuž lze přistupovat z jakéhokoli zařízení připojeného k internetu. Kameru lze umístit na strop, stěnu či rovnou podložku a její dosah činí 5,5 metru za světla i ve tmě díky systému pro noční vidění. Kamer lze do celého systému samozřejmě připojit více podle potřeb a v závislosti na rozlehlosti objektu.

Zmatení nepřítele: Inteligentní zásuvky

Moderní inteligentní zásuvky dokáží věrně simulovat přítomnost obyvatel domácnosti. Chytré zásuvky HS100/110 s Wi-Fi připojením dokáží automaticky zapínat a vypínat různé spotřebiče – světla, televizi, rádio apod. v různých časech tak, aby vznikl dojem, že je stále někdo doma. Vedle režimu „mimo domov“ lze nastavit i pravidelný harmonogram zapínání a vypínání spotřebičů. Zásuvku lze ovládat i na dálku přes internet pomocí aplikace v chytrém telefonu, takže v případě, že kamera zašle upozornění na pohyb či zvuk, je možné například rozsvítit světlo.

Neviditelné Wi-Fi připojení

Pro větší nezávislost a nenápadnost řešení – nebo například na chatě či chalupě, kde není k dispozici trvalé připojení k internetu – lze bezdrátovou kameru připojit prostřednictvím Wi-Fi routeru s modemem pro mobilní sítě 3G nebo 4G. Přenosný Wi-Fi hotspot se 4G modemem TP-LINK M7300 nezabere více místa než středně velký mobilní telefon a lze jej tedy snadno ukrýt. Samozřejmostí je nastavení šifrovaného spojení a skrytí identity sítě. 

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

A tohle už jste četli?

Zpoždění vlaku nebo autobusu? Zrušený spoj? Na tohle odškodnění máte nárok

15. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Zpoždění vlaku nebo autobusu? Zrušený spoj? Na tohle odškodnění máte nárok

Cesta na dovolenou se může zkomplikovat nejen na letišti. Zpoždění nebo dokonce zrušení spoje postihne během léta i spoustu lidí, kteří chtějí cestovat vlakem nebo autobusem. Tady je... celý článek

Jednodenní dálniční známku zavede i Slovensko. Bude levnější než u nás

11. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ

Jednodenní dálniční známku zavede i Slovensko. Bude levnější než u nás

Slovensko od srpna zavede jednodenní dálniční známku, která bude stát 5,40 eura (136 korun). Její cenu stanovila vláda, která schválila prováděcí vyhlášku k zákonu o dálniční známce.... celý článek

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

11. 7. 2024 | Pavla Adamcová

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

Energetický regulační úřad v letošním prvním pololetí udělil dodavatelům energií sankce za 12 milionů korun, nejčastěji kvůli nekalým obchodním praktikám. Ve stejném období loni... celý článek

Nový žebříček nejlepších letišť. Odkud se cestuje hladce?

11. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Nový žebříček nejlepších letišť. Odkud se cestuje hladce?

Dovolenková sezóna je tu a s ní i aktuální žebříček nejlepších letišť z celkem 69 zemí. Sestavuje ho společnost AirHelp, která se zaměřuje na vymáhání náhrad za zpožděné lety. Kdo se... celý článek

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

10. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

Meziroční inflace v červnu zpomalila na dvě procenta, přitom v květnu spotřebitelské ceny rostly o 2,6 procenta. Nová čísla zveřejnil Český statistický úřad.

Partners Financial Services