Za věk se nemusíte stydět! Operátoři nabízí výhodné tarify pro seniory

PR článek | rubrika: PR Článek | 19. 3. 2018 | 1 komentář
Hledáte vhodný mobilní tarif pro prarodiče nebo rodiče v předdůchodovém věku? Máte v rodině osobu se sluchovým postižením? Poradíme, jaké se nabízí mobilní tarify pro seniory i jak využít speciálních slev pro sluchově handicapované osoby.
Za věk se nemusíte stydět! Operátoři nabízí výhodné tarify pro seniory

Výhodné volání s mobilními tarify pro seniory

Nabídka mobilních tarifů pro seniory není příliš pestrá, přesto v ní nalezneme výhodné tarify za pár korun. Mobilní operátor Vodafone nabízí lákový mobilní tarif pro seniory s názvem „Nabídka 60+“, ve kterém je zahrnuto padesát volných minut do všech sítí a zdarma zasílání SMS do sítě Vodafone. Nabídku 60+ od Vodafone pořídíte za 249 Kč měsíčně.

Speciálně ušitý balíček pro starší generaci nabízí také T-Mobile v rámci tarifu „50 Síť nesíť“. Za cenu 149 Kč získá klient padesát volných minut do všech sítí. Podmínkou u obou tarifů je minimální věk 60 let.

Voláte málo? Postačí vám předplacená karta

Pokud ale ještě nemáte šedesát let nebo vám jednoduše mobilní tarif pro seniory nevyhovuje, nabízí se volání s předplacenou kartou. U předplacených karet není klient vázán smluvními podmínkami a nehradí měsíční paušál. V rámci omezených akcí lze při zakoupení kreditu získat odměnu v podobě navýšení kreditu zdarma. Předplacená karta je vhodná pro ty, kteří volají méně. Cena volání se zpravidla pohybuje od 2,50 Kč za minutu a 1,50 za SMS.

Využijte státní příspěvek pro zdravotně handicapované od O2

Kromě tarifů pro seniory poskytují mobilní operátoři zvýhodněné ceny služeb osobám se zdravotním handicapem. Osoby, které vlastní průkaz ZTP nebo ZTP/P  z důvodu úplné nebo praktické hluchoty, či osoby závislé na pomoci druhých, nebo osoby, které vychovávají a pečují o nezletilé osoby s podobným postižením, mohou využít státní příspěvek na telekomunikační služby. Jeho výše činí 200 Kč a podle Českého telekomunikačního úřadu lze tento stání příspěvek využít pouze u mobilního operátora O2 na tarify Free a [:kůl:].

Mobilní operátor O2 k státnímu příspěvku navíc poskytuje vlastní slevu ve výši 49 Kč na mobilní služby nebo 210 Kč na volání z pevné linky. Celkově získá zdravotně postižený klient u O2 slevu 249 Kč na mobilní služby a 410 Kč na telefonní služby pevné linky.

Zvýhodněné tarify pro zdravotně postižené osoby

Před využitím státního příspěvku od O2 se ale nebojte srovnat mobilní tarify, neboť i konkurence nabízí handicapovaným zajímavé balíčky. Mobilní operátor Vodofane poskytuje handicapovaným zákazníkům několik tarifů s označením „Balíček 50 minut,“ „Balíček 250 SMS“ a „Balíček dat“ s 500 MB nebo 4 GB. Zatímco T-Mobile nabízí osobám s tělesným postižením 20% slevu na mobilní tarif S.

Podmínkou získání jednoho ze zmíněných tarifů je prokázání zdravotního handicapu nebo péče o postiženou osobu průkazem mimořádných výhod ZTP nebo ZTP/P pro důvody úplné nebo praktické hluchoty či podobného postižení.

Navštivte svět soudobého umění

Navštivte svět soudobého umění

Letní výtvarný salon KodlContemporary představuje přední osobnosti současné umělecké scény na výstavě v Galerii KODL.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-19
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

A tohle už jste četli?

Zpoždění vlaku nebo autobusu? Zrušený spoj? Na tohle odškodnění máte nárok

15. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Zpoždění vlaku nebo autobusu? Zrušený spoj? Na tohle odškodnění máte nárok

Cesta na dovolenou se může zkomplikovat nejen na letišti. Zpoždění nebo dokonce zrušení spoje postihne během léta i spoustu lidí, kteří chtějí cestovat vlakem nebo autobusem. Tady je... celý článek

Jednodenní dálniční známku zavede i Slovensko. Bude levnější než u nás

11. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ

Jednodenní dálniční známku zavede i Slovensko. Bude levnější než u nás

Slovensko od srpna zavede jednodenní dálniční známku, která bude stát 5,40 eura (136 korun). Její cenu stanovila vláda, která schválila prováděcí vyhlášku k zákonu o dálniční známce.... celý článek

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

11. 7. 2024 | Pavla Adamcová

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

Energetický regulační úřad v letošním prvním pololetí udělil dodavatelům energií sankce za 12 milionů korun, nejčastěji kvůli nekalým obchodním praktikám. Ve stejném období loni... celý článek

Nový žebříček nejlepších letišť. Odkud se cestuje hladce?

11. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Nový žebříček nejlepších letišť. Odkud se cestuje hladce?

Dovolenková sezóna je tu a s ní i aktuální žebříček nejlepších letišť z celkem 69 zemí. Sestavuje ho společnost AirHelp, která se zaměřuje na vymáhání náhrad za zpožděné lety. Kdo se... celý článek

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

10. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

Meziroční inflace v červnu zpomalila na dvě procenta, přitom v květnu spotřebitelské ceny rostly o 2,6 procenta. Nová čísla zveřejnil Český statistický úřad.

Partners Financial Services