Spořitelna nabízí neslyšícím online tlumočení na všech pobočkách

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 9. 10. 2019

Česká spořitelna nově umožňuje ve všech svých pobočkách neslyšícím online tlumočení do znakového jazyka nebo online přepis mluvené řeči.

„Stáváme se tak nejdostupnější bankou pro lidi s různým druhem handicapu,“ říká Ilona Uhlářová, která má v České spořitelně na starost projekt Banka bez bariér.

Díky aplikaci DEAFCOM, kterou mají bankéři k dispozici přímo v tabletech na pobočkách, mohou neslyšící nebo nedoslýchaví klienti pohodlně komunikovat s bankéři či po telefonu se zákaznickou linkou. Aplikace nahrazuje fyzicky přítomného tlumočníka či přepisovatele. Lidé si ji také můžou stáhnout do svých mobilních zařízení.

Uhlářová přidává další aktuální čísla: Z celkového počtu 475 poboček jsou tři čtvrtiny bezbariérových. Šedesát čtyři poboček ve velkých městech je vybaveno orientačním hlasovým majáčkem, který usnadňuje přístup do pobočky a k bankomatům nevidomým klientům. Téměř tři čtvrtiny z 1784 bankomatů mají připojení pro sluchátka a hlasové ozvučení pro nevidomé. Bezbariérových je 159 bankomatů.

Zdokonalení služeb pro handicapované v tomto týdnu oznámila také ČSOB. Od října spouští provoz bankomatů, které jsou přizpůsobené nevidomým. Téměř na tisíci bankomatech ČSOB se můžou bezpečně obsloužit i bez asistence, uvedla banka. Hlasová navigace se nově spustí ihned po zasunutí sluchátek bez potřeby zadání dalšího příkazu. Zároveň se automaticky zhasne displej, což znemožní sledování probíhajících příkazů neoprávněnými osobami.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

Česká spořitelna, ČSOB

A tohle už jste četli?

Kde žije nejvíc dlužníků v Česku? Podrobná mapa exekucí

17. 7. 2024 | Kateřina Hovorková | 4 komentáře

Kde žije nejvíc dlužníků v Česku? Podrobná mapa exekucí

Podívejte se, kolik lidí má v jednotlivých obcích exekuce nebo prochází oddlužením.

Konec Electro Worldu se blíží. Vyčerpejte body, vyzývá

17. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Konec Electro Worldu se blíží. Vyčerpejte body, vyzývá

Plánovaný konec řetězce Electro World a jeho přechod pod dříve konkurenční Datart se blíží. Vyplývá to z informací, které Electro World poslal registrovaným zákazníkům a zveřejnil na... celý článek

Zpoždění vlaku nebo autobusu? Zrušený spoj? Na tohle odškodnění máte nárok

15. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Zpoždění vlaku nebo autobusu? Zrušený spoj? Na tohle odškodnění máte nárok

Cesta na dovolenou se může zkomplikovat nejen na letišti. Zpoždění nebo dokonce zrušení spoje postihne během léta i spoustu lidí, kteří chtějí cestovat vlakem nebo autobusem. Tady je... celý článek

Jednodenní dálniční známku zavede i Slovensko. Bude levnější než u nás

11. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ

Jednodenní dálniční známku zavede i Slovensko. Bude levnější než u nás

Slovensko od srpna zavede jednodenní dálniční známku, která bude stát 5,40 eura (136 korun). Její cenu stanovila vláda, která schválila prováděcí vyhlášku k zákonu o dálniční známce.... celý článek

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

11. 7. 2024 | Pavla Adamcová

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

Energetický regulační úřad v letošním prvním pololetí udělil dodavatelům energií sankce za 12 milionů korun, nejčastěji kvůli nekalým obchodním praktikám. Ve stejném období loni... celý článek

Partners Financial Services