Obujte motorku správně. Odměnou je svoboda

PR článek | rubrika: FINEXPO | 4. 5. 2020
Sociální izolace není problém, když máte správný stroj. Ale i skútr na dojíždění do práce potřebuje správnou pneumatiku. Odměnou je vám svoboda na víkendové jízdě i při kličkování ranní zácpou. Bezpečná svoboda.
Obujte motorku správně. Odměnou je svoboda

Zdroj: Shutterstock

Komerční spolupráce

Normální motocykl má obvykle dvě kola a pro ta je nutné vybrat správné pneumatiky, aby byla zaručena co nejlepší přilnavosti k vozovce, jízdní vlastnosti a ovladatelnost, a tedy také celková bezpečnost na silnicích. Víc informací naleznete na webových stránkách autodoc.cz.

Podle používání motocyklu mnoho výrobců pneumatik pro motocykly dělí svoje produkty na pneumatiky pro cestní motocykly, terénní (enduro) motocykly, mopedy a skútry, „choppery“ a „cruisery“, cestovní motocykly a závodní a sportovní motorky nebo i pro čtyřkolky. Každá pneumatika má svůj průměr ráfku, takže při nákupu pneumatik se ujistěte, že máte k dispozici veškeré potřebné údaje z technické dokumentace motocyklu. Tento parametr se měří v palcích a má rozměr od 8 do 21 palců.

Přečtěte si o novinkách zde

Při výběru pneumatik na jejich bočních stranách najdete několik různých údajů, kromě průměru to je například šířka (obvykle od 50do 330 mm), poměr výšky bočnice v procentech šířky, maximální rychlost (v km/h) a index zátěže (v kg). Na bočnici tedymůže mít pneumatika toto označení: 185/70 ZR17 M/C (58W), kde 185 ješířka, 70 – výška (70 % ze 185 mm je 129,5 mm), Z – rychlostní index +240 k/h, R –radiální typ, 17 – průměr v palcích, M/C znamená „pouze promotocykly“, a 58 znamená maximální hmotnost 236 kg.

Další parametr, který si vyžaduje vaši pozornost, je roční období, pro které je pneumatika určena. V nabídce jsou letní, celoroční, a dokonce i zimní pneumatiky. Pneumatiky pro motocykly mohou být použity pouze na přední nebo zadní nápravě, nebo na obou. K optimálnímu výkonu a ovladatelnosti je nezbytná správná instalace pneumatiky. Pneumatiky pro motocykly můžou být – stejně jako pro auta – s duší nebo bez duše.

Různý může být i vzorek běhounu – od komplikovaného s mnohými drážkami a zářezy až po úplně hladké. Nezáleží na tom, jaký motocykl máte – malý městský, nebo výkonný chopper – všechny potřebné pneumatiky najdete v našem online obchodě.   

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Kde žije nejvíc dlužníků v Česku? Podrobná mapa exekucí

17. 7. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Kde žije nejvíc dlužníků v Česku? Podrobná mapa exekucí

Podívejte se, kolik lidí má v jednotlivých obcích exekuce nebo prochází oddlužením.

Konec Electro Worldu se blíží. Vyčerpejte body, vyzývá

17. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Konec Electro Worldu se blíží. Vyčerpejte body, vyzývá

Plánovaný konec řetězce Electro World a jeho přechod pod dříve konkurenční Datart se blíží. Vyplývá to z informací, které Electro World poslal registrovaným zákazníkům a zveřejnil na... celý článek

Zpoždění vlaku nebo autobusu? Zrušený spoj? Na tohle odškodnění máte nárok

15. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Zpoždění vlaku nebo autobusu? Zrušený spoj? Na tohle odškodnění máte nárok

Cesta na dovolenou se může zkomplikovat nejen na letišti. Zpoždění nebo dokonce zrušení spoje postihne během léta i spoustu lidí, kteří chtějí cestovat vlakem nebo autobusem. Tady je... celý článek

Jednodenní dálniční známku zavede i Slovensko. Bude levnější než u nás

11. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ

Jednodenní dálniční známku zavede i Slovensko. Bude levnější než u nás

Slovensko od srpna zavede jednodenní dálniční známku, která bude stát 5,40 eura (136 korun). Její cenu stanovila vláda, která schválila prováděcí vyhlášku k zákonu o dálniční známce.... celý článek

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

11. 7. 2024 | Pavla Adamcová

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

Energetický regulační úřad v letošním prvním pololetí udělil dodavatelům energií sankce za 12 milionů korun, nejčastěji kvůli nekalým obchodním praktikám. Ve stejném období loni... celý článek

Partners Financial Services