Alza.cz věnovala neziskovkám 7500 roušek a respirátorů

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 8. 5. 2020
Alza.cz věnovala neziskovkám 7500 roušek a respirátorů
Roušky od Alzy pro Českou asociaci paraplegiků
Zdroj: CZEPA

Největší český e-shop Alza.cz věnoval 7500 roušek a respirátorů (FFP2) třem neziskovkám: České asociaci paraplegiků, Asociaci poskytovatelů sociálních služeb ČR a Cestě domů, domácímu hospicu a poradně pro nevyléčitelně nemocné. Nemocnicím a Asociaci poskytovatelů hospicové a paliativní péče Alza vyrábí na 3D tiskárnách ochranné štíty.

Kromě toho Alza podporuje různé iniciativy proti covid-19 prostřednictvím přímých darů či formou zapojení do charitativní platformy Souhvězdí pomoci. V březnu v ní přibylo 30 nových projektů, například UNICEF – Zastavme covid-19, CARE – Chraňte lékaře a humanitární pracovníky před covid-19 nebo Klub svobodných matek – mimořádný program pomoci samoživitelům v období pandemie koronaviru.

„Oslovují nás týdně desítky žadatelů o pomoc. Pokud je to v našich silách, snažíme se jim v této nelehké době vyjít vstříc – ať už fyzickým darem, penězi nebo poradenstvím. V Alze si velmi silně uvědomujeme odpovědnost vůči společnosti, v níž působíme,“ říká předseda představenstva Alza.cz Aleš Zavoral.

Nejpopulárnější obchodní dům v anketě ShopRoku 2019, kterou pořádá Heureka Group, provozovatel nákupního rádce Heureka.cz, se hned od počátku zapojil do společné iniciativy českých firem a IT odborníků pod názvem COVID19CZ, kde poskytl know-how a kapacity pro linku 1212.

„Nebo jsme skrze crowdfundingovou platformu Donio.cz přispěli částkou jednoho milionu korun na podporu projektu vědců a odborníků z pražské ČVUT, kteří vyvíjejí nový typ plicních ventilátorů CoroVent pro české nemocnice,“ vysvětluje Aleš Zavoral.

Ventilátor CoroVent
Udroj: Donio.cz

Ventilátor CoroVent, na který se sbíraly peníze přes portál Donio.cz

„Srdečně děkujeme Alza.cz za zásilku tisíce kusů ochranných pomůcek, určenou na pomoc vozíčkářům a pomoc v péči o ně. Jelikož lidé krátce po poškození míchy nesmí vypadnout z rehabilitačního programu, posíláme pomůcky klientům i personálu do rehabilitačních ústavů v Hrabyni a Chuchelné, kde hlásí jejich velký nedostatek. Cvičení je velmi důležité, aby tělo ještě více nechátralo, a proto jsme předali část zásilky také pracovníkům a klientům rehabilitačního centra Rehafit, kde se o handicapované klienty na vozíku příkladně a odborně starají,“ uvádí ředitelka České asociace paraplegiků – CZEPA Alena Jančíková.

Alza.cz věnovala roušky, ale i drogistické zboží nebo krmivo pro psy Koordinačnímu centru Hlavního města Prahy. Charitě pomohla v Praze s vybudováním kempu pro lidi bez domova ohroženými nákazou – věnovala 70 kempingových stanů. Mezi obdarovanými organizacemi jsou i FN Motol, NF Homolka, Nemocnice na Bulovce nebo Armáda spásy.

redakce Peníze.CZ

Autor článku redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+12
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

koronavirus

A tohle už jste četli?

Cenové stropy pro část taxi skončí. Důvody pominuly, říká Stanjura

18. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ

Cenové stropy pro část taxi skončí. Důvody pominuly, říká Stanjura

Alternativní a smluvní taxislužby přestanou od ledna 2025 podléhat cenové regulaci. Ministerstvo financí na základě sledování trhu rozhodlo, že pro taxi, u kterých zákazník zná cenu... celý článek

Stejný řetězec, nižší cena. Kde je drogerie za hranicemi levnější?

18. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ

Stejný řetězec, nižší cena. Kde je drogerie za hranicemi levnější?

Drogerie v německých e-shopech řetězců dm a Rossmann zůstává výrazně levnější než u stejných řetězců v Česku. Potvrzuje to nové porovnání spotřebitelského časopisu dTest.

Plnou moc už můžete udělit i digitálně. Ale má to háček

18. 7. 2024 | Kateřina Hovorková

Plnou moc už můžete udělit i digitálně. Ale má to háček

Od července měla začít fungovat digitální plná moc. Jenže nakonec si na ni musíme ještě počkat. Žádný úřad státní správy se zatím k systému nepřipojil.

Kde žije nejvíc dlužníků v Česku? Podrobná mapa exekucí

17. 7. 2024 | Kateřina Hovorková | 7 komentářů

Kde žije nejvíc dlužníků v Česku? Podrobná mapa exekucí

Podívejte se, kolik lidí má v jednotlivých obcích exekuce nebo prochází oddlužením.

Konec Electro Worldu se blíží. Vyčerpejte body, vyzývá

17. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Konec Electro Worldu se blíží. Vyčerpejte body, vyzývá

Plánovaný konec řetězce Electro World a jeho přechod pod dříve konkurenční Datart se blíží. Vyplývá to z informací, které Electro World poslal registrovaným zákazníkům a zveřejnil na... celý článek

Partners Financial Services