Mebster pomůže zdarma s rehabilitací u vás doma

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 10. 5. 2020
Mebster pomůže zdarma s rehabilitací u vás doma
Exoskelet Unilexa
Zdroj: Mebster

Nemáte možnost v nouzovém stavu kvůli pandemii koronaviru pravidelně rehabilitovat nebo se věnovat aktivnímu pohybu? Společnost Mebster, která se věnuje vývoji inovativních asistivních technologií k rehabilitaci a kompenzaci poruch mobility, nabízí zdarma trénink chůze s exoskeletem UNILEXA rovnou u vás v domácnosti.

Pomoc je určená především lidem, kteří v současné době nemají možnost cvičit se svým ošetřovatelem nebo fyzioterapeutem a trpí celkovým či částečným ochrnutím dolních končetin, způsobeným například poraněním míchy.

„Trénink probíhá samozřejmě zcela bezpečně. Fyzioterapeut bude mít jednorázový respirátor s výdechovým ventilem třídy minimálně FFP2 překrytý rouškou, na těle ochranný jednorázový oděv, rukavice a ochranné brýle. Před každým výjezdem se navíc podrobí kontrole tělesné teploty a dalších případných symptomů nákazy koronavirem,“ uvedl výkonný ředitel společnosti a její zakladatel Michal Gloger.

Po každé návštěvě bude exoskelet i přepravní box odborně vydezinfikován. Fyzioterapeut se navíc před návštěvou podrobí kontrolnímu testu na covid-19.

A jak se k pomoci dostanete? Nejprve vyplníte formulář pro zájemce na stránce Mebsteru, na jehož základě firma vyhodnotí, zda jste vhodný kandidát. Pokud ano, domluvíte se na termínu první návštěvy. Pak už fyzioterapeut přijede k vám a provede 15–20minutový nácvik chůze se zařízením UNILEXA PRIME. Zvládnete-li chodit déle, můžete si v pohodě nácvik chůze prodloužit.

Unikátní exoskelet UNILEXA vyniká spolehlivostí, takže se nemusíte bát jeho použití. Navíc je velmi lehký a snadno se upevňuje na končetiny. Komfort pohybu je výrazně lepší než při používání bilaterálních ortéz. Vyhnete se tak otokům nebo kožním potížím. Verze PRIME je přímo určena do zdravotnických center a nemocnic.

Pokud si exoskelet chcete vyzkoušet i po pominutí nouzového stavu, stačí společnost kontaktovat přes webový formulář.

redakce Peníze.CZ

Autor článku redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+12
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

koronavirus

A tohle už jste četli?

Cenové stropy pro část taxi skončí. Důvody pominuly, říká Stanjura

18. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ

Cenové stropy pro část taxi skončí. Důvody pominuly, říká Stanjura

Alternativní a smluvní taxislužby přestanou od ledna 2025 podléhat cenové regulaci. Ministerstvo financí na základě sledování trhu rozhodlo, že pro taxi, u kterých zákazník zná cenu... celý článek

Stejný řetězec, nižší cena. Kde je drogerie za hranicemi levnější?

18. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ

Stejný řetězec, nižší cena. Kde je drogerie za hranicemi levnější?

Drogerie v německých e-shopech řetězců dm a Rossmann zůstává výrazně levnější než u stejných řetězců v Česku. Potvrzuje to nové porovnání spotřebitelského časopisu dTest.

Plnou moc už můžete udělit i digitálně. Ale má to háček

18. 7. 2024 | Kateřina Hovorková

Plnou moc už můžete udělit i digitálně. Ale má to háček

Od července měla začít fungovat digitální plná moc. Jenže nakonec si na ni musíme ještě počkat. Žádný úřad státní správy se zatím k systému nepřipojil.

Kde žije nejvíc dlužníků v Česku? Podrobná mapa exekucí

17. 7. 2024 | Kateřina Hovorková | 7 komentářů

Kde žije nejvíc dlužníků v Česku? Podrobná mapa exekucí

Podívejte se, kolik lidí má v jednotlivých obcích exekuce nebo prochází oddlužením.

Konec Electro Worldu se blíží. Vyčerpejte body, vyzývá

17. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Konec Electro Worldu se blíží. Vyčerpejte body, vyzývá

Plánovaný konec řetězce Electro World a jeho přechod pod dříve konkurenční Datart se blíží. Vyplývá to z informací, které Electro World poslal registrovaným zákazníkům a zveřejnil na... celý článek

Partners Financial Services