Zájem o státní vouchery je velký, lázně mají plno

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 8. 7. 2020 | 2 komentáře
Zájem o státní vouchery je velký, lázně mají plno

Zdroj: Shutterstock

Zájem o státní vouchery s čtyřtisícovou slevou na lázeňské pobyty je veliký. Například lázně v Jáchymově či Luhačovicích již hlásí, že mají kapacitu pro lidi s vouchery naplněnou, lázně ve Františkových Lázních zase nyní nabízejí volné pobyty nejdříve v říjnu. Informuje o tom web Aktuálně.cz, který si se státním voucherem pokusil zarezervovat dovolenou v českých lázních.

„Vzhledem k velké poptávce na některá zařízení se může stát, že ve chvíli, kdy si klient domlouvá rezervaci, lázně již dosáhly maximálního počtu voucherů, který mohou přijmout. Tento limit se může v budoucnu navýšit nebo se uvolní kapacita, proto je dobré zůstat s lázněmi v kontaktu,“ řekl pro Aktuálně.cz Jan Kuchař, předseda Sdružení lázeňských míst.

Program s názvem Covid – Lázně schválila vláda na konci června. Na podporu českých lázeňských měst půjde až jedna miliarda korun. Stát za každou osobu, která v lázeňském zařízení stráví minimálně šest nocí a absolvuje alespoň pět procedur, zaplatí 4000 korun. Vouchery jsou k dispozici na webu agentury CzechTourism kudyznudy.cz.

První dny musely lázně hosty odmítat, neboť dostatečně nefungoval systém ověřování voucherů. Na celý systém se tak snesla kritika. Ještě na začátku tohoto týdne pak některé lázně klienty s vouchery odmítaly s odkazem na chybějící pravidla od ministerstva pro místní rozvoj. Ministerstvo se ale brání, že v tu chvíli již pravidla do lázní rozeslalo a zástupcům lázní doporučilo si zkontrolovat, zda jim ministerský e-mail nespadl do spamu.


Čtěte také:

Koronavirus: aktuality, kalkulačky, informace

Chraňte nejen sebe, ale i svoji peněženku. Vybíráme nejdůležitější texty a nástroje, které vám pomohou překonat dopady pandemie viru COVID-19.

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Oblíbená témata

cestování, koronavirus, lázně

A tohle už jste četli?

Cenové stropy pro část taxi skončí. Důvody pominuly, říká Stanjura

18. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ

Cenové stropy pro část taxi skončí. Důvody pominuly, říká Stanjura

Alternativní a smluvní taxislužby přestanou od ledna 2025 podléhat cenové regulaci. Ministerstvo financí na základě sledování trhu rozhodlo, že pro taxi, u kterých zákazník zná cenu... celý článek

Stejný řetězec, nižší cena. Kde je drogerie za hranicemi levnější?

18. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ

Stejný řetězec, nižší cena. Kde je drogerie za hranicemi levnější?

Drogerie v německých e-shopech řetězců dm a Rossmann zůstává výrazně levnější než u stejných řetězců v Česku. Potvrzuje to nové porovnání spotřebitelského časopisu dTest.

Plnou moc už můžete udělit i digitálně. Ale má to háček

18. 7. 2024 | Kateřina Hovorková

Plnou moc už můžete udělit i digitálně. Ale má to háček

Od července měla začít fungovat digitální plná moc. Jenže nakonec si na ni musíme ještě počkat. Žádný úřad státní správy se zatím k systému nepřipojil.

Kde žije nejvíc dlužníků v Česku? Podrobná mapa exekucí

17. 7. 2024 | Kateřina Hovorková | 5 komentářů

Kde žije nejvíc dlužníků v Česku? Podrobná mapa exekucí

Podívejte se, kolik lidí má v jednotlivých obcích exekuce nebo prochází oddlužením.

Konec Electro Worldu se blíží. Vyčerpejte body, vyzývá

17. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Konec Electro Worldu se blíží. Vyčerpejte body, vyzývá

Plánovaný konec řetězce Electro World a jeho přechod pod dříve konkurenční Datart se blíží. Vyplývá to z informací, které Electro World poslal registrovaným zákazníkům a zveřejnil na... celý článek

Partners Financial Services