Pojďme si vysvětlit, co znamená obsahový audit

PR článek | rubrika: FINEXPO | 7. 9. 2021
Webové stránky potřebují neustálou péči a aktualizaci. Je to skutečně zapotřebí, nebo je to jen cíl, jak si udržet klientelu, pro kterou se spravují stránky?
Pojďme si vysvětlit, co znamená obsahový audit

Zdroj: Shutterstock

Komerční spolupráce

Analýzy a audity jsou běžným krokem, který se provádí při zkoumání webových stránek, zdali jsou v pořádku, mají správnou strukturu a dobře vypracované SEO. Je skutečně mnoho různých druhů analýz a dnes si o jedné z nich popovídáme s předním specialistou na SEO.

Co si můžeme představit pod pojmem obsahový audit?

Tady se jedná o celkový pojem, kdy audit může skutečně odhalit různé slabiny a zjistit vše potřebné pro to, aby obsahová strategie webu měla pevné základy, na které se dá spolehnout a případně na nich dále budovat. V podstatě je to taková inventura webových stránek, která se ještě rozděluje podle toho, co se v podstatě potřebujete dozvědět.

To znamená, že se ještě obsahový audit rozděluje?

Kritéria se především budou týkat toho, co se rozhodnete auditovat a jaká data chcete analyzovat. Existují různá zaměření. Základní stránky celkového webu, cílové stránky, rovněž PR články, návody, je to skutečně různé, stejně tak, jako jsou různé weby.

Můžete nám vysvětlit proč je dobré vůbec takový audit provádět, není to zbytečně vynaložená práce?

Nebudeme si zde vyprávět pohádky, že všechno bude hotové během chvilky. Audity obsahu mohou a leckdy jsou i časově náročné, ale na druhou stranu, pokud chcete mít skutečně efektivní webové stránky, tak je to nezbytně nutné. Vytváříte poté vysoce kvalitní obsah, budujete tak svoji značku, pověst firmy a v podstatě i důvěru svých zákazníků. Je to investice, která se přirozeně vrátí ve větší návštěvnosti uživatelů a to celkově má velmi příznivý dopad na celou společnost.

Michal Kuchař

Takže jak se zdá, tak je to velmi přínosná práce. Dá se tento audit ještě využít jinak?

Je to tak, že vše je velmi úzce propojené a údaje, které získáme při auditu obsahu, využijeme ke zlepšení SEO. Odhalíme tak silné, ale rovněž i slabé nebo zbytečné stránky a to jsou jen střípky. Díky tomu pracujeme na vybudování stabilního webu s kvalitním obsahem. Firma si tak udrží přední pozici v boji se svojí konkurencí, ale to již zasahujeme do jiné problematiky.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Kde žije nejvíc dlužníků v Česku? Podrobná mapa exekucí

17. 7. 2024 | Kateřina Hovorková

Kde žije nejvíc dlužníků v Česku? Podrobná mapa exekucí

Podívejte se, kolik lidí má v jednotlivých obcích exekuce nebo prochází oddlužením.

Konec Electro Worldu se blíží. Vyčerpejte body, vyzývá

17. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Konec Electro Worldu se blíží. Vyčerpejte body, vyzývá

Plánovaný konec řetězce Electro World a jeho přechod pod dříve konkurenční Datart se blíží. Vyplývá to z informací, které Electro World poslal registrovaným zákazníkům a zveřejnil na... celý článek

Zpoždění vlaku nebo autobusu? Zrušený spoj? Na tohle odškodnění máte nárok

15. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Zpoždění vlaku nebo autobusu? Zrušený spoj? Na tohle odškodnění máte nárok

Cesta na dovolenou se může zkomplikovat nejen na letišti. Zpoždění nebo dokonce zrušení spoje postihne během léta i spoustu lidí, kteří chtějí cestovat vlakem nebo autobusem. Tady je... celý článek

Jednodenní dálniční známku zavede i Slovensko. Bude levnější než u nás

11. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ

Jednodenní dálniční známku zavede i Slovensko. Bude levnější než u nás

Slovensko od srpna zavede jednodenní dálniční známku, která bude stát 5,40 eura (136 korun). Její cenu stanovila vláda, která schválila prováděcí vyhlášku k zákonu o dálniční známce.... celý článek

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

11. 7. 2024 | Pavla Adamcová

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

Energetický regulační úřad v letošním prvním pololetí udělil dodavatelům energií sankce za 12 milionů korun, nejčastěji kvůli nekalým obchodním praktikám. Ve stejném období loni... celý článek

Partners Financial Services