HP ukazuje udržitelné ambice a zapojuje i lokální partnery

PR článek | rubrika: FINEXPO | 30. 10. 2023
Když se jedná o udržitelnost, společnost HP míří vysoko – jedním z jejích dlouhodobých cílů je stát se nejudržitelnější technologickou společností na světě.
HP ukazuje udržitelné ambice a zapojuje i lokální partnery

Zdroj: Shutterstock

Komerční spolupráce

Záměrem HP je zvyšovat pozitivní dopad světa IT a jeho odpovědnost vůči planetě, lidem i komunitám. Kromě postupného snižování emisí skleníkových plynů, používání elektřiny z obnovitelných zdrojů či cirkulování produktů a jejich balení však HP prosazuje i lokální aktivity a projekty. Do své iniciativy zapojuje také partnery, a to v rámci programu HP Amplify Impact.

Společnost HP si dobře uvědomuje, jaký dopad mají lidé a společnosti na naši planetu. Ať už se jedná o oblast klimatické změny, úpadku biodiverzity či sociální nerovnosti, stanovuje si ambiciózní cíle a dlouhodobě směřuje k větší udržitelnosti.

Do roku 2030 chce dosáhnout 75% cirkularity produktů a obalů a do roku 2040 pak nulových emisí skleníkových plynů v hodnotovém řetězci. Nezaměřuje se však pouze na oblast ekologie. Neméně důležitá jsou pro ni i lidská práva či digitální spravedlnost. Do roku 2030 by proto například měly být ve vedení HP z 50 % zastoupeny ženy.

K cestě za udržitelnějším podnikáním se mohou připojit také partneři společnosti HP. Zapojením do partnerského programu HP Amplify Impact získají potřebnou podporu a možnost podílet se na globálních i lokálních iniciativách. V rámci programu vznikla v Česku řada nových projektů.

Jedním z nich je i propojení s iniciativou Včely na střechách, jehož cílem je podpořit a rozšířit včelařství v oblasti měst. Aktuálně už společnost HP a její partneři umístili na střechy svých budov či do jejich těsné blízkosti 6 včelích úlů, které jsou monitorovány speciálním systémem. Ten na dálku kontroluje teplotu ve včelstvech, jejich zvukové projevy, hmotnost a otřesy úlů, nebo i počasí a teplotu v jejich okolí. Umožňuje tak zjednodušit a zefektivnit všechny aktivity včelařů.

Získaná data však mohou posloužit i dále. Díky jejich zpracování a analýze s pomocí umělé inteligence a dalším laboratorním testům je možné získávat informace o dopadech uhlíkové stopy budovy, znečištění ovzduší, či přínosu včel pro okolí. Zapojení do projektu tedy není jen zpřístupněním tradičního řemesla širšímu spektru lidí, ale také podporou biodiverzity ve městech a udržitelného výzkumu v křehkém včelím ekosystému.

Lokálních aktivit v rámci programu HP Amplify Impact je však mnohem více. Oblíbeným se stal například také projekt Sázení stromů.

Ten byl původně dobrovolnickou činností zaměstnanců HP, od loňského roku se do něj nově mohou zapojit také partneři HP. Na podzim 2022 pod záštitou HP proběhlo první oficiální společné sázení v Nedvězí u Říčan. Se zapojením partnerů bylo vysázeno 58 keřů a stromů – celkově byl osázen pás o délce přibližně 480 metrů. Na první úspěšné sázení navázalo další, které se uskutečnilo hned v dubnu letošního roku.

Nejen tyto partnerské projekty z programu HP Amplify Impact jsou pro společnost HP významnými kroky k naplnění jejích ambiciózních udržitelných cílů, a plánuje v nich proto i nadále pokračovat.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-2
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Zpoždění vlaku nebo autobusu? Zrušený spoj? Na tohle odškodnění máte nárok

15. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Zpoždění vlaku nebo autobusu? Zrušený spoj? Na tohle odškodnění máte nárok

Cesta na dovolenou se může zkomplikovat nejen na letišti. Zpoždění nebo dokonce zrušení spoje postihne během léta i spoustu lidí, kteří chtějí cestovat vlakem nebo autobusem. Tady je... celý článek

Jednodenní dálniční známku zavede i Slovensko. Bude levnější než u nás

11. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ

Jednodenní dálniční známku zavede i Slovensko. Bude levnější než u nás

Slovensko od srpna zavede jednodenní dálniční známku, která bude stát 5,40 eura (136 korun). Její cenu stanovila vláda, která schválila prováděcí vyhlášku k zákonu o dálniční známce.... celý článek

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

11. 7. 2024 | Pavla Adamcová

ERÚ letos rozdal rekordní pokuty. Tady je seznam hříšníků, kteří platí nejvíce

Energetický regulační úřad v letošním prvním pololetí udělil dodavatelům energií sankce za 12 milionů korun, nejčastěji kvůli nekalým obchodním praktikám. Ve stejném období loni... celý článek

Nový žebříček nejlepších letišť. Odkud se cestuje hladce?

11. 7. 2024 | Pavla Adamcová

Nový žebříček nejlepších letišť. Odkud se cestuje hladce?

Dovolenková sezóna je tu a s ní i aktuální žebříček nejlepších letišť z celkem 69 zemí. Sestavuje ho společnost AirHelp, která se zaměřuje na vymáhání náhrad za zpožděné lety. Kdo se... celý článek

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

10. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ | 2 komentáře

Inflace je zpátky v cíli. Překvapivě klesla na dvě procenta

Meziroční inflace v červnu zpomalila na dvě procenta, přitom v květnu spotřebitelské ceny rostly o 2,6 procenta. Nová čísla zveřejnil Český statistický úřad.

Partners Financial Services