Čas na povánoční úklid nevýhodných půjček. Zkuste je v novém roce konsolidovat

PR článek | rubrika: PR Článek | 8. 1. 2018
Jestli je některé období finančně náročné, jsou to rozhodně Vánoce. Tlak na nakupování dárků, vánočních ozdob, jídla a pití je ze všech stran. Lidé utrácejí ve velkém a mnohdy ani ne za své. Dojdou-li peníze, řeší nedostatek financí půjčkami. Co ale když „vánočně vystřízlivíme“ a zjistíme, že půjčit si nebylo správné řešení?
Čas na povánoční úklid nevýhodných půjček. Zkuste je v novém roce konsolidovat

Před Vánoci nás shon semele, a tak nakupujeme, nakupujeme a nakupujeme. Často i na splátky a na úvěry. Češi v průměru za letošní Vánoce utratili 10 000 Kč, v mnoha rodinách jen 4000 Kč padly na stromeček a výzdobu. O vánočních svátcích jdou starosti stranou a veškeré problémy na nás dolehnou až v novém roce, kdy jedno z předsevzetí velmi často zní: „Začnu šetřit.“ Jenže šetřit s půjčkami na krku není vůbec snadné.

Řešte drahé půjčky v novém roce včas

Hrozíte-li se už na začátku ledna, kdy kromě alkoholového opojení odeznělo i opojení duchem Vánoc, pak se rozhodně nesnažte před svými finančními problémy zavírat oči. Pokud po silvestrovských oslavách zjistíte, že řádné a včasné splácení vánočních půjček pro vás bude problém, snažte se z nevýhodných dluhů udělat o trochu výhodnější.

Vysoká měsíční splátka, vysoká úroková sazba, vysoké poplatky a sankce, to vše lze snížit díky konsolidaci a refinancování. Zatímco konsolidaci využijete v případě dvou a více dluhů, refinancovat můžete jen jednu nevýhodnou půjčku.

Udělejte si povánoční úklid v půjčkách konsolidací

Jestliže jste si před Vánoci sjednali kreditní kartu na „výhodné“ nákupy, koupili dárky na splátky, půjčili si na nový telefon a nyní zjistili, že úvěr z kreditky nestihnete splatit v bezúročném období a už nyní vám chybí peníze na první splátku úvěru, pak finanční krizi rozhodně neřešte další půjčkou. Vezměte všechny svoje dluhy a slučte je do jednoho.

Konsolidace vám pomůže získat přehled nad dluhy a sníží vám poplatky za vedení několika úvěrových účtů. Navíc si lze vyjednat nové podmínky pro splácení, jako jsou například nižší měsíční splátka a nová doba splatnosti. V některých případech je možné konsolidací půjčenou sumu i navýšit.

Refinancujte nevýhodný vánoční úvěr

Nové výhodnější podmínky získáte i díky refinancování. Takzvaným převedením půjčky od stávající banky ke konkurenci si můžete vyjednat novou výši měsíční splátky, výhodnější úrokovou sazbu a novou dobu splatnosti. Navíc se zbavíte nesmyslných poplatků a v případě potřeby zažádáte i o navýšení půjčené sumy a pojištění schopnosti splácet.

Refinancování stejně jako konsolidaci nabízí řada bank, při výběru buďte opatrní. K porovnávání nabídek jednotlivých poskytovatelů vám může pomoci internetový srovnávač z finančního portálu www.pujcka.co, kde najdete i další užitečné články týkající se například zásad bezpečného úvěrování a dočtete se řadu tipů, jak správně spořit a vytvořit si finanční rezervu.

Navštivte svět soudobého umění

Navštivte svět soudobého umění

Letní výtvarný salon KodlContemporary představuje přední osobnosti současné umělecké scény na výstavě v Galerii KODL.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Pětina Čechů nerozumí procentům, ukázal průzkum

9. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ | 3 komentáře

Pětina Čechů nerozumí procentům, ukázal průzkum

Česká bankovní asociace (ČBA) si nechává pravidelně kolem poloviny roku vyhodnocovat finanční gramotnost v zemi. Index finanční gramotnosti, jak průzkumu říkají, má vždy stejnou strukturu... celý článek

ČNB dál snižuje sazby. Základní úrok klesl o půl bodu

27. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB dál snižuje sazby. Základní úrok klesl o půl bodu

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o dalšího 0,5 procentního bodu na 4,75 procenta počínaje 28. červnem. Je to nejníže od dubna... celý článek

ČNB sebrala Fair Credit povolení na spotřebitelské úvěry

21. 6. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČNB sebrala Fair Credit povolení na spotřebitelské úvěry

Česká národní banka (ČNB) odňala společnosti Fair Credit Czech oprávnění k činnosti nebankovního poskytovatele spotřebitelského úvěru. Důvodem je opakované a závažné porušení zákona... celý článek

Ve spořicích účtech ještě budeme agresivní. Petr Borkovec o plánech Partners Banky

20. 6. 2024 | Martin Vlnas

Ve spořicích účtech ještě budeme agresivní. Petr Borkovec o plánech Partners Banky

Nová Partners Banka má za sebou úspěšný start. Jak ho vidí Petr Borkovec, spoluzakladatel finanční skupiny Partners, který teď bude banku řídit společně s Markem Ditzem? Jak udělat... celý článek

Roční úrok i 400 procent. Na koho si dát pozor, když chcete malou půjčku?

11. 6. 2024 | Eva Kroupová

Roční úrok i 400 procent. Na koho si dát pozor, když chcete malou půjčku?

Kolik zaplatíte, když si na měsíc půjčíte 20 tisíc korun? Index odpovědného úvěrování od neziskové organizace Člověk v tísni porovnal čtyřicet šest nabídek od bank i nebankovních společností. celý článek

Partners Financial Services