Liška zvyšuje úrok na stavebním spoření. Porazím inflaci, láká

pk | rubrika: Aktuality | 15. 5. 2019

Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) začne 17. května nabízet nový tarif AktivPlus. Proti dosavadní nabídce je úrok vyšší o 0,2 procentního bodu. Nejvyšší výnos se tak může přiblížit čtyřem procentům – samozřejmě hlavně díky státní podpoře.

„Maximální možný výnos nového tarifu bude 3,8 %. To je sazba při ideální měsíčním vkladu, započtení nejvyšší možné státní podpory a využití aktuální poplatkové slevy při uzavření smlouvy, tato sazba již zahrnuje i všechny ostatní náklady klienta,“ upřesňuje člen představenstva ČMSS Jochen Maier. Bez současné akce s nulovými poplatky za uzavření dosahuje výnos 3,4 %.

Srovnání stavebka

Když potřebujete někam uložit peníze, nechcete je riskovat a chcete aby aspoň trošku vydělaly. Když potřebujete zašít peníze sami před sebou. Když tušíte, že si časem budete chtít vzít na úpravy bytu úvěr ze stavebního spoření. Zkrátka když z jakéhokoli důvodu chcete stavební spoření, nechejte si napřed srovnat nabídky:

Nový tarif AktivPlus nahrazuje dosavadní tarif Aktiv. Zachovává stejnou skladbu úročení, tedy základní sazbu a bonus. Zatímco u předchozího tarifu bylo úročení stanoveno na 0,5 procenta základní sazby a 0,5 bonusové, u nového tarifu bude sazba činit 0,6 plus 0,6 procenta.

„Rozdělení sazby na základní a bonusovou nám dává možnost udržet na atraktivní úrovni i budoucí sazbu řádného úvěru. Ta bude u nového tarifu stanovena na 3,6 %,“ říká k tomu Jochen Maier.

Jako jediné z produktů, na které se vztahuje státní systém pojištění vkladů, stavební spoření dlouhodobě poráží inflaci. Ta se v poslední době meziročně pohybuje kolem 2,5 %, držet krok s ní můžou jenom nejlepší termínované vklady. Garanci 0,5 % nad růst cen nabízejí i nové státní protiinflační dluhopisy.


Už jste to dneska četli? 

Ještě lepší spořicí účet. Nejvyšší úrok dá Trinity Bank nováčkům

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Lídr žebříčku stavebního spoření snížil úrok. Dá vám někdo víc?

4. 7. 2024 | Petr Kielar

Lídr žebříčku stavebního spoření snížil úrok. Dá vám někdo víc?

Buřinka, která dosud nabízela ze všech stavebních spořitelen nejvyšší zúročení vkladů, od července úroky snížila. Jak reagovala konkurence? Máme nový žebříček stavebního spoření.

Stavební spoření v květnu. Porovnali jsme, kdo dá nejvíc

10. 5. 2024 | Petr Kielar | 1 komentář

Stavební spoření v květnu. Porovnali jsme, kdo dá nejvíc

Nabídky stavebních spořitelen jsou teď zajímavé především díky pevnému úročení vkladů. Zatímco u spořicích účtů sazby postupně klesají, u stavebka je úročení neměnné. Která spořitelna... celý článek

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

4. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

Zatímco například peníze z běžných a spořicích účtů míří po smrti majitele do dědictví, s penzijním či životní pojištěním je to komplikovanější. Životní úspory, mnohdy v řádech statisíců... celý článek

Stavební spoření v novém roce. První srovnání po snížení podpory

6. 2. 2024 | Petr Kielar

Stavební spoření v novém roce. První srovnání po snížení podpory

Nabídky stavebních spořitelen jsou teď zajímavé především díky pevnému úročení vkladů. Zatímco u spořicích účtů se očekává pokles sazeb, u stavebka je úročení neměnné. Která spořitelna... celý článek

Stavební spořitelny pomáhají klientům k energeticky úspornému bydlení

18. 12. 2023 | Lucie Kocurová

Stavební spořitelny pomáhají klientům k energeticky úspornému bydlení

Na českém trhu působí stavební spořitelny už třicet let a patří mezi stabilní finanční instituce. Ani jim se ale nevyhýbají různé změny a výkyvy. O tom, jak se s nimi vypořádávají a... celý článek

Partners Financial Services